Davutoğlu B20 zirvesinde konuştu

04.09.2015 - 12:27 | Son Güncelleme :
Davutoğlu B20 zirvesinde konuştu | Genel Haberler

Başbakan Davutoğlu, kasım ayında Antalya’da yapılacak G20 Zirvesi öncesi Ankara’da yapılan B20 Zirvesi’nde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

“Bir kriz çağındayız diyen” Başbakan Davutoğlu, Soğuk Savaş sonrası 3 temel zorluk yaşandığı belirtti. Öncelikle politik bir depremin yaşandığını belirten Davutoğlu, ikinci büyük depremin ise 11 Eylül olayları olduğunu aktardı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

İŞSİZLİK ÖNEMLİ BİR ZORLUK

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre; 11 Eylül sonrası ekonomik deprem yaşandığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin etrafında 6 ülkede merkezi hükümette ciddi sorunlar yaşadığına işaret etti. “Tüm toplum kesimlerine seslenmek istiyorum” diyen Davutoğlu, “siyasi istikrarsızlık, ideolojik çatışmalar, ekonomik krizler yaşanırsa kötü senaryolar yaşayabiliriz. Tüm dünya liderleri için artık bir araya gelme vaktidir. Gençler arasındaki işsizlik çok önemli bir zorluk” dedi.

Haberin Devamı

PAZARLAR OYNAK

“Ekonomik krize ortak bir şekilde yanıt vermeliyiz” diyen Başbakan Davutoğlu “G20 bütün bu sorunların ele alındığı bir platform olabilir. Global küresel pazarlar oldukça oynak. Bu iş dünyası ve dünya liderlerinin önündeki en büyük sorun. Çünkü ekonominin öngörülebilirliğini görmek isteriz. Gelişmekte olan ekonomilerin dinamizmi olmazsa büyümeyi de arttıramayız” şeklinde konuştu.

KÜRESEL DURGUNLUĞA İŞARET

“Gelecekte büyümeyi arttırmak için yeni bir yol çizmeliyiz” diyen “Başbakan Davutoğlu, küresel ticaretinde durgunlaştığına işaret etti. Türkiye olarak ekonomik büyümenin arttırılmasının hedeflendiğine vurgu yapan Davutoğlu “Komşu ülkeler ile ticaretimizi arttırdık. 2013’e kadar komşu ülkeler ile yüzde 8’den yüzde 30’a arttırdık. 6-7 ülke ekonomiyi kontrol edemiyorlar. Jeopolitik gerilimler, sadece ekonomik sorun çıkarmıyor. Eminiz hepiniz 3 yaşındaki Alya’nın cansız bedenini görmüşsünüzdür. Bu çocuklar nerede doğacaklarına kendileri karar vermiyor. Ancak bizim kararlarımız, yanlış kararlar onların geleceğini şekillendiriyor. Milyonlarca mülteci, milyonlarca kadın yaşlı, baskıcı bir rejimin ve aynı zamanda terör örgütlerin mağduru.

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisi büyük bir ekonomi değil “Son 4 yılda 6 milyar dolardan fazla para harcadık. Bazı Türk şehirlerden Kilis gibi… Türk vatandaşlarının sayısı Suriyelilerden az. Hiçbir şekilde bu göçmenlere karşı gösteri yapıldığını görmüyorsunuz. Kapılarımız her zaman onlara açık olacak. Sayın konuklar bir saniyeliğini Abdullah El Kurdi’yi aradım. Aylan ve Galip isimli iki oğlunu ve eşini kaybetti. Bir dakika düşünün, tüm ailenizi kaybetmiş olsaydınız ne düşünürdünüz. Tüm dünya liderlerine, tüm aydınlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen mültecileri düşünün. Bu hepimiz için sınav olacak.

“Son 4 bu kadar mültecinin olmadığı bir çözüm önerdik ancak kimse bizi duymadı diyen Başbakan Davutoğlu “Bugün artık beraber hareket etme zamanıdır. Barışa ulaşmanın en iyi yolu birbirine bağlı ekonomilerdir. Ekonomi barış için en iyi yöntemdir. Ekonomik düşüş siyasi ve insani kriz için de en önemli sebeptir" dedi.

TEMEL BİR İLKE

“Kapsayıcı bir şekilde hareket etmeliyiz” diyen Başbakan Davutoğlu “Kapsayıcı G20, kapsayıcı Birleşmiş Milletler… Kapsayıcılık bizim için temel bir ilkedir. Büyümenin kalitesine de odaklanmalıyız. Bu yüzden de gelir payına da bakmak gerekir. İş gücünün gelirden aldığı pay G20’nin ana gündem maddelerinden biri olacaktır. KOBİ’lere destek vermek gerekir ki, istihdam yaratılabilinsin.  Eğer bir ülkede işsizlik sorunu varsa, KOBİ’lerin orada işlevsiz olmadıkları görülür.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.