İşini beğenmeyen veya iş arayanlara fırsat

25.05.2015 - 09:32 | Son Güncelleme :
İşini beğenmeyen veya iş arayanlara fırsat | Genel Haberler

Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) işini beğenmeyen veya iş arayanlara çağrı var

Sadece nisanda 100 bin işe eleman bulamadıklarını açıklayan İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı tüm işsizleri İŞKUR’a çağırdı. Yazıcı başvuranlara birden fazla teklifleri olacağını da açıkladı.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, “İşini beğenmeyen veya iş arayan bize gelsin. Birden fazla iş teklifimizin de olacağını ifade etmek isterim” dedi. Nisan ayında 100 bin işe eleman bulunamadığını kaydeden Yazıcı, “En çok aranılan mesleklerden biri de satış elemanı” dedi. Yazıcı, çalışanlara, iş arayanlara ve işverenlere Hürriyet aracılığıyla seslendi.

Haberin Devamı

##$$IHTIYACKREDIWIDGET##$$

SORUN MESLEKSİZLİK

hurriyet.com.tr'den Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; “Sadece nisanda 176 bin açık iş aldık. Bunun 70 binini karşıladık. Kısacası iş var. Çalışmak isteyen herkesi İŞKUR’a bekliyoruz” diyen Yazıcı arz ile talebin uyuşmamasıyla ilgili sorunun ne olduğunu işverene sorduklarını dile getirdi. Yazıcı şöyle konuştu: “Temel sorun olarak yarıdan fazlası mesleksizliği gösterdi. Bunu yüzde 25’lerde ücret, yüzde 20’lerde de çalışma şartlarının beğenilmemesi izledi. İşin ilginci karşılanamayan iş grupları arasında beden işçileri de bulunuyor. Genelde en çok güvenlik, satış danışmanı ve büro memuru gibi alanlarda ihtiyaç var. Çünkü neden her işletmenin kaliteli bir satış danışmanına, işleri düzene sokacak ön muhasebede çalışacak bir elemena ihtiyacı olur. Nisan ayı verilerine göre ise, en çok açık satış danışmanı, güvenlik personeli ve garsonlarda.”

GAN ETKİSİ
Yazıcı geçtiğimiz günlerde Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Türkiye adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’yla (TİSK) bir protokol imzaladıklarını belirterek bu protokolü önemsediklerini çünkü GAN bünyesindeki firmalarda 100 binden fazla kişinin istihdam edildiğini vurguladı. Bu işletmelere ‘işbaşı eğitim programı’ kapsamında yetiştireceği ve sonrasında işe alacağı kursiyerlerle ilgili ciddi teşvikler vereceklerini kaydeden Yazıcı “Biz zaten işverenlerimize gidiyoruz, uygulamalarımızı anlatıyoruz. GAN sayesinde ise işverenlere topluca ulaşma imkanı bulacağız. Bu önemli bir fırsat” dedi.

Haberin Devamı

İstihdamın dünya patronu

İŞKUR Başkanı Yazıcı geçtiğimiz günlerde 3 yıldan fazla bir süredir peşinde koştukları bir sürecin başarıyla tamamlandığını belirterek “Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) başkanlığı için yapılan seçim sonucunda, 41 ülkenin oyunu alarak İŞKUR olarak seçimleri kazandık ve WAPES Başkanı olduk. 3 yıldır gece gündüz üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Dünya istihdam politikalarına yön veren, 94 üyeli bir birlikten bahsediyoruz. İŞKUR olarak bu birliğin başına geçmemiz, uyguladığımız politikaların dünyada kabul gördüğünün de net bir göstergesi” dedi.

Suriye etkisi araştırılıyor
Yazıcı şöyle konuştu: “WAPES sayesinde, dünyada istihdam politikaları konusunda ne olup ne bittiğine, son gelişmelere çok kısa ve doğru bir zamanlamayla ulaşabileceğiz. Dünyada istihdama dair uygulanan politikaların sonuçlarını ve gidişatı karşılaştırmalı olarak görebileceğiz. Akademik çalışmalara katkı sunacağız. Bizim yönlendirmemizle bir takım uluslararası olaylara da dikkati çekebileceğiz. Örneğin Suriye konusu... Suriyelilerin Türkiye’deki işgücü piyasasına etkileri ve maliyetleri adına WAPES olarak bir rapor hazırlama kararı aldık.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.029 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.