Rekabet Kurulundan Migros açıklaması

28.07.2015 - 17:39 | Son Güncelleme :
Rekabet Kurulundan Migros açıklaması | Genel Haberler

Rekabet Kurulu Migros'un hisse devir işlemine dair incelemesini tamamladığına ilişkin açıklama yaptı

Anadolu Endüstri Holding A.Ş. tarafından Moonlight Capital S.A. kontrolündeki MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.’nin çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros Ticaret A.Ş. üzerinde kontrolün sağlanması işlemine ilişkin nihai inceleme sonuçlandı.
 
Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Anadolu Endüstri Holding A.Ş. (AEH) tarafından Moonlight Capital S.A. kontrolündeki MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.’nin çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros Ticaret A.Ş. (Migros) üzerinde kontrolün sağlanması işlemine ilişkin olarak Rekabet Kurulunun 24.04.2015 tarih ve 15-21/257-M sayılı kararı ile yürütülen nihai inceleme sonuçlandı.
 
Nihai inceleme sürecinde, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesine aykırı olarak söz konusu işlemin ilgili teşebbüsün hâkim duruma gelmesine ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılmasına yol açıp açmayacağı incelendi.

Haberin Devamı

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
 
Anılan nihai inceleme sonucunda, Rekabet Kurulu tarafından alınan 09.07.2015 tarihli ve 15-29/420-117 sayılı kararda, AEH tarafından Moonlight Capital S.A. kontrolündeki MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.’nin çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros üzerinde kontrolün sağlanması işleminin 2010/4 sayılı Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme Devralmalar Hakkında Tebliğ’in 5. maddesi kapsamında bir devralma olduğuna, söz konusu işlemin anılan Tebliğ’in 7. maddesinde öngörülen ciro eşikleri aşıldığından hukuki geçerlilik kazanabilmesi için Rekabet Kurulunun iznine tâbi olduğuna, bahse konu işlemin bira pazarı dışındaki ilgili ürün pazarlarında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi çerçevesinde hâkim durum yaratılması veya mevcut hâkim durumun güçlendirilmesi yoluyla rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğurmadığına karar verildi.
 
Bira pazarı ile ilgili temel olarak ise, AEH tarafından verilen Migros’un, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.’nin (Anadolu Efes) rakipleri ile olan ticari ilişkilerine belirli kriterlere uygun ve objektif olarak devam etmesi, Anadolu Efes’e yeni rakip olarak bira pazarına girecek üretici/tedarikçilerle yine belirli kriterlere uygun ve objektif olarak ticari ilişki kurması, Anadolu Efes’in ürünlerine rakip olan ürünlerin satışının engellenmemesi, bira kategorisinde müşterilere sunulan tüm tedarikçi/üretici, ürün ve marka çeşitliliğini ve belirli kriterlere uygun olarak sıcak/soğuk alanlarındaki raf paylarını ve teşhirlerini devam ettirmesi gibi bir takım taahhütler ve Moonlight Capital S.A.’nın Migros üzerinde ortak kontrolün sağlanacağı ara dönemde işlem taraflarınca verilen taahhütlerin uygulanması konusunda herhangi bir itirazının bulunmadığı ve Migros’ta hissedar olduğu sürece taahhütlerin AEH veya Migros tarafından uygulanmasına engel olmayacağına dair beyanı ile birlikte işleme izin verilebileceğine karar verildi.
Kurul, 09.07.2015 tarihli ve 15-29/420-117 sayılı kararında işleme izin verirken, verilen taahhütlerin yerine getirilmesini sağlamaya yönelik şart ve yükümlülük öngörerek, şartların süresi içinde hiç veya gereği gibi yerine getirilmemesi halinde, verilen iznin geçersiz sayılacağına karar verdi. "


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.