KAP dıger Ozel Durum Acıklamaları Tıre Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu Ve Kagit San. A.s. Ile Ilgili Olarak Highland An...

07.04.2000 - 00:00
KAP dıger Ozel Durum Acıklamaları Tıre   Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu  Ve Kagit San. A.s. Ile Ilgili Olarak Highland An...

-DIGER OZEL DURUM ACIKLAMALARI-
TIRE Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu ve Kagit San. A.S. ile ilgili olarak Highland and Universal Investment Ltd. Ve Highland and Universal Securities Ltd.`nden 07.04.2000 tarihinde gelen yazi asagiya cikarilmistir.

"Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`nin tarafimiza gondermis oldugu 22 Mart 2000 tarihli, OFD/1154 sayili ve 3373 konulu Cagri yazisina istinaden kendilerine gondermis oldugumuz yazi asagida sunulmustur.
Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`na,
Kurulunuzun, hissedari bulundugumuz Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu ve Kagit Sanayii A.S.`nin 18.07.1999 tarihli genel kurulunda gerceklesen yonetim degisikligine istinaden almis oldugu cagri karari ile ilgili yazi 29 Mart 2000 tarihinde tarafimiza teblig edilmis bulunmaktadir. Bu gune kadar Kurulunuzun tebliglerine ve kararlarina harfiyen uyan Sirketlerimiz, almis oldugunuz karar ile ilgili goruslerini aciklamayi gerekli gormustur.
Halka acik bir anonim sirket olan Tire Kutsan`in sozkonusu genel kurulunda gerceklesen Yonetim Kurulu degisikligi Turk Ticaret Kanununlari`na gore usulunce gerceklesmis ve kanaatimizce de Kurulunuzun Seri: IV, No: 8 Tebliginde belirlendigi sekilde bir birlikte hareket sozkonusu olmamistir. Cogunluk hisselerinin tek bir grubun elinde bulunmadigi tum anonim sirketlerde Yonetim Kurulu uyeleri her zaman yonetimi tek basina belirleyemeyen muhtelif pay sahiplerinin oylarinin belirli bir yonde kullanilmasi ile belirlenir Ancak bu sekilde oy kullanilmasinin, bu hissedarlarin Kurulunuzun Seri: IV No: 8 sayili Tebliginde tanimladigi sekilde Sirket yonetimini ele gecirmek icin birlikte hareket etmek olarak yorumlanmamasi gerekir. Aksi takdirde hic bir hissedarin tek basina cogunluguna sahip olmadigi bir anonim sirketteki her yonetici degisikligini bu sekilde yorumlamak gerekir. Tire Kutsan sirketinde de yonetim kurulunda, olusmus yeni hissedarlik yapisini yansitan kismi bir degisiklik gerceklesmis, eski yonetimden iki uye yeniden secilerek gorevlerine devam etmislerdir.
Kurulunuzun Seri: IV, No: 8 Tebliginde amaclanan durumun daginik hisse yapisindan faydalanarak kontrolu ele gecirebilecek hissedarlara karsi kucuk yatirimcilari korumak oldugu dusuncesindeyiz. Oysa Tire Kutsan`da aralarinda herhangi bir bag olmayan iki grup hissedarin hisselerini yansitan oranlarda yonetim kurulu uyelikleri sozkonusu olmustur. Hissedarlik yapisini yansitan bu olusumdan sonra sirket faaliyetlerinde ve karliligindaki olumlu gelismeler ve bu durumu yansitan hisse senedi fiyatindaki artis, kucuk yatirimcinin herhangi bir zarara ugramadigina ve dolayisiyla tebliginizde amaclanan mueyyide kapsaminin olusmadigina tarafsiz bir sekilde isaret etmektedir.
Bu aciklamalar cercevesinde, su ana kadar birlikte cagri yapma zorunlulugu getirilen Ulker Grubu ile Sirketlerimiz arasinda herhangi bir bag bulunmadigini ve Kurulunuzun tebliglerinde belirtildigi sekilde birlikte hareket etme durumunun mevcut olmadigini tekraren belirtmek ve bunun hicbir sekilde kabul olarak yorumlanmamasi gerektigini ifade etmekle birlikte, Kurulunuz kararina karsi yasal yollardan bir itirazimiz olmayacagini ve soz konusu kararinizda ongormus oldugunuz sekilde Ulker Grubu ile birlikte Kurulunuzun Seri: IV, No. 8 Tebligi uyarinca Kurulunuza basvurumuzu onumuzdeki gunlerde yapmayi planladigimizi bildiririz." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,00% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5641 Değişim: 0,07%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,5961
Açılış: 32,54
34,9644 Değişim: 0,39%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0087
Açılış: 34,8286
2.421,40 Değişim: -0,07%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.432,11
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.