KAP İhlas`dan Asılsız Söylenti ve Spekülasyonlara Cevap

21.11.2000 - 00:00
KAP İhlas`dan Asılsız Söylenti ve Spekülasyonlara Cevap

İhlas Holding A.Ş.’nin 21.11.2000 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.

“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 20 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.

Son günlerde İhlas Holding A.Ş. ve iştirakleri hakkında asılsız söylenti ve spekülasyonların yoğunlaştığı müşahade edilmektedir. Finansal piyasaların işleyişindeki en temel faktörlerden birisi de doğru, şeffaf ve “gerçek” bilginin elde edilmesidir. Yanlış ve kasıtlı bilgilerin herşeyden önce yatırımcılarımıza zarar verdiği aşikardır. Yatırımcılarımızın ve piyasaların bu gerçekdışı söylentilerden mağdur olmaması için aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda görülmüştür.

1) İhlas Holding A.Ş., medyadan inşaata, finanstan enerjiye birçok iş sahasında geniş yatırımları olan, beş şirketi halka açık, şeffaf ve saygın bir şirketler topluluğudur. Finansal piyasalar ile güven ve istikrar temeline dayanan ve uzun yıllardır sağlıklı şekilde devam eden bir işbirliği içerisindedir.

2)İhlas Holding A.Ş. ve iştiraklerinden hiçbirinin, kredi ilişkisi içerisinde olduğu yurtiçi ve yurtdışı banka ve finans kuruluşları ile en ufak bir problemi bulunmamaktadır. İhlas Holding A.Ş. yıllardır taahhütlerine ve yükümlülüklerine titizlikle bağlı kalmıştır ve bu özelliği piyasalar tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu hassasiyeti bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir.

3) İhlas Holding A.Ş., 1994-1998 yılları arasında Egebank’da azınlık ortak olarak bulunmuş, Ocak 1999’da ise ortaklıktan ayrılmıştır. Bu tarihten itibaren, Egebank ile hiçbir ortaklık ilişkisi kalmadığı gibi, bankanın eski sahipleri olan Bayraktar ve Demirel Grubu ile de hiçbir ticari ve parasal ilişkisi olmamıştır. Egebank ile İhlas Grubu arasında hiçbir borç ihtilafı da bulunmamaktadır.

4) İhlas Holding iştiraki olan İhlas Finans Kurumu A.Ş.’nin sermaye arttırımı Kasım ayı başında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından onaylanmış ve Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulmuştur. İhlas Finans Kurumu geçtiğimiz günlerde de yeni internet şubesini ve call centerını hizmete açmış olup, normal bankacılık faaliyetlerini genişleterek devam ettirmektedir.

5) İhlas Holding A.Ş. ve iştirakleri, ticari ve üretim faaliyetlerini, belirlediği iş planı dahilinde sürdürmektedir. Bu kapsamda İhlas Holding A.Ş., geçtiğimiz hafta, İstanbul/Güzelce’de, 768 villadan oluşan büyük bir projenin inşaatına ve satışına başlamıştır. Armutlu’daki 28.000 devremülkten oluşan tatil köyünün inşaatı ve satışı ise hızla devam etmektedir.

6) İhlas Holding A.Ş., Mc Kinsey & Co. danışmanlık şirketi ile bir yılı aşkın bir süredir yürütmekte olduğu çalışmalarında önemli mesafe kaydetmiş olup, bu konudaki gelişmeler hakkında kamuoyuna yakın bir zamanda açıklamalar yapılacaktır.

7) İhlas Holding’in Acer International ile ortak şirketi olan İhlas Acer A.Ş.’nin halka arzı için gerekli çalışmalara başlanmış, SPK’na ön başvuru yapılmıştır.

Güçlü sermaye yapısıyla faaliyetlerini devam ettiren İhlas Holding A.Ş.’nin hedeflerinden birisi de, uluslararası şirketlerle stratejik ortaklıklar oluşturarak global ekonomideki yerini sağlamlaştırmaktır. Bu konudaki somut gelişmeler yakın bir zamanda kamuoyunanun bilgisine sunulacaktır.

İhlas Holding A.Ş., 30 yıldır katkıda bulunduğu Türk Ekonomisindeki saygın ve güvenilir yerini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam ettirmek azim ve kararlılığındadır.”(İMKB BÜLTEN)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.