En uygun yazlıklar

27.04.2010 - 10:47 | Son Güncelleme :

Bugünlerde kendinizi kollarına bırakacağınız bir otel değil de ev arıyorsanız, bir de planlarınızda satın almak varsa, şimdi tam zamanı.

Bahar, kendini yaza bırakmak üzere. Sahiller canlandı canlanacak. Kış boyunca kimsesiz kalmış yazlıklar da artık şenlenmeye başlayacak.  Bugünlerde kendinizi kollarına bırakacağınız bir otel değil de ev arıyorsanız, bir de planlarınızda satın almak varsa, şimdi tam zamanı. Göcek`te Dionisos`u kıskandıracak, Bodrum`da Myndos Kapısı`ndan geçeceğiniz, Belek`te golfün heyecanını yaşayacağınız, Alanya`da boylu boyunca Toroslar ve Akdeniz`i göreceğiniz beş seçenek belki tercihlerinizde kolaylık sağlayabilir.

Göcek`te Dionisos`u kıskandırmak


Dionisos, şarap tanrısıdır. Üzüm bağlarıyla en yakından ilgilenen tanrıdır. Göcek de antik Yunan döneminde üzüm ve şarapla birlikte adı en çok anılan yerlerden biridir. Set İnşaat da Akdeniz`in bu cennet köşesinde hayata geçirdiği Göcek Vineyard`ı, buna benzer sözlerle tanımlıyor:

Vineyard bulunduğu bölgedeki tarihsel sürekliliği ismiyle ve koruduğu üzüm bağları ile vurguluyor. Yapıların mimari dokusu, bölgedeki taş bağ evlerinden esinlenerek oluşturuldu. Yıllardır salkımların bereketi ve Dionisos`u kıskandıran üzüm bağları, bahçelerin genel peyzajı içinde değerlendirildi. Yapıların mimari dokusu da bu yüzden bölgedeki taş evlerden esinlenilerek oluşturuldu.

Proje, her ne kadar üzüm bağlarına vurgu yapsa da bir başka yeşille de çevrili. Göcek Vineyard, 14 dönümde etrafı çam ormanlarıyla çevrili bir arazi üzerinde hayata geçirildi. Villa ve apart dairelerin çoğu satılmış durumda. Ama son 11`i için özel bir kampanya başlatılmış durumda. Asırlık çam ağaçları ve Dionisos`un gezindiği bu projede yapımcı firma, villa veya apart daire satın alanlara 3 yılda satış bedelinin yüzde 6`sı oranında kiralama garantisi veriyor. Büyüklüklerine ve kullanım özelliklerine göre sekiz ayrı farklı tipte hazırlanan evlerin fiyat aralıkları ise 145 bin euro ile 260 bin euro arasında değişiyor.

Bu arada hemen belirtelim Set İnşaat, yine Göcek`te bu projenin kardeşi olarak lanse ettiği yeni bir projenin inşaatına da başladı. Yeni projedeki asırlık çamlara bu sefer zeytin ağaçları eşlik ediyor. 11 villadan oluşan bu yeni projedeki her bir ev dağ ve deniz manzarasını görecek. Evlerin her biri ise 225 metrekarelik net kullanım alanına sahip.

Bodrum`da ille de Myndos`un yakınlarında

Lavantalarla dolu bir bahçe, begonvillerin sardığı balkonlar, beyaz çakıl taşlarının tamamladığı mükemmel bir peyzaj ve sessizlik. Bahar aylarının kendini yaza devretmeye hazırlandığı şu günlerde ne kadar da çekici sözler... Bu sözler, Myndos Bodrum Evleri`ni tarif ediyor. 6 farklı tipteki 29 daireden oluşan projeyi ayrıcalıklı kılan noktalardan biri butik rezidans hizmeti verilmesi.

Projenin bir diğer tipik özelliği markalar ağırlık verilmiş olması. Myndos Bodrum`dan yapılan açıklamaya göre mutfaklarda Lineadecor, vitrifiyelerde Vitra ve armatürlerde Artema kullanıldı. Panjur ve doğramalar, masif kestane ağacından seçildi ve Bodrum güneşine dayanacak şekilde 3 kat lamine edilerek üretildi. Isı, nem ve su yalıtımı da dikkat edilen bir başka özellik oldu.

Split klimaların standart olarak sunulduğu evlerde, yer kaplamalarında ithal, ahşap lamine parke kullanılırken, banyo kaplamalarında cam mozaik tercih edildi. Koleksiyon Mobilya’nın üretimi ile mekanlara en iyi şekilde uyan mobilyalar kulanıldı.

Açık yüzme havuzu, tam donanımlı fıtness merkezi, güneşlenme terasları, , peyzajı tamamlanmış 2 bin metrekarelik bahçenin sosyal donatılar olarak dikkat çektiği proje, Oasis Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Express, Migros, Tarihi Myndos Kapısı, amfitiyatro ve Mausoleum`a ise yürüyüş mesafesinde bulunuyor.

Projedeki fiyat aralıkları ise 175 bin euro ile 450 bin euro aralığında belirlendi. Banka kredisi kullanılmak isteyenler için projeyi hayata geçiren isim olan Aytek İnşaat,  TEB ile de bir anlaşma yaptı.

Didim`de 29 bin liraya yazlık

Aydın Didim`de yeni bir proje daha hayata geçiyor. Projenin iki adı var. Yapımcı firma olan Esin İnşaat, projeye bir yandan Güzel Duygu Sitesi adını verirken, diğer yandan da 500 metre kadar uzağında bir golf tesisi yapılacağından Golf Villas adını vermiş.

Proje, 25 metrekarelik 68 stüdyo tipi konut olarak tasarlandı. Ancak, evler bungalow villaları daha çok andırıyor. Toplam arsa alanı 6 bin metrekare, inşaat alanı ise 1.150 metrekare. Yani, düşük yoğunluklu bir yapılaşma. Projenin en çekici yanlarından biri her bir evin 75 metrekarelik bahçesinin olması. Doğa ve deniz manzarası ise Güzel Duygu Sitesi ya da Golf Villas`daki tüm evlerin sahip olduğu ortak görüntü.

Biri çocuklar için üç yüzme havunun yanı sıra çocuk parkı, kafeterya ve yürüyüş parkurunun da göz ardı edilmediği projede inşaata başlama tarihi Eylül 2010 olarak belirlendi.

Temmuz 2011`de sahiplerine teslim edilmesi planlanan evlerin peşin fiyatı 29 bin TL olarak belirlendi. Taksitli fiyatlar ise 36 bin TL. Buna göre 6 bin TL peşinat ve 30 ay boyunca ayda 1.000 TL taksit ödeyerek bu evlerden birinin sahibi olmak mümkün.

Denize 4 kilometre mesafede yer alan proje, Sahile ve Akbük merkeze 5 dakika, Didim merkeze 10 dakika mesafede yer alıyor.

Belek`te Golf Olimpiyatları`na nazır bir loft

Belek`in 2012 Golf Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacağını bilmeyenimiz yok. İşte bu proje tam da golf tutkunları düşünülerek geliştirilmiş bir çalışma. Oyunda topu en yükseğe atmak anlamına gelen ‘golf’, konut dilinde ise lüks ve ihtişam anlamı taşıyor. Golf Olimpiyatları`na yakın bir mesafede konumlandırılan Belek Loft`un tamamlanma tarihi ise Ekim 2010.

Projenin bir diğer özelliği de bölgede loft konseptiyle inşa edilen ilk dönüşüm projesi olması. Cam tavanı, avlulu iç bahçesi ve polifonik havuzuyla şeffaf bir konut bloğu olarak yükselien projenin denize mesafesi ise 2 kilometre.

Proje sosyal yaşam ve olanaklar açısından bir hayli iddialı. Kişisel golf malzemeleri deposu, mega açık havuz, alışveriş merkezi ve avlu, panaromik manzaralı mega restaurant ve yapay tırmanış duvarı sosyal olanaklar arasında yer alıyor.

Projeyi hayata geçiren isim Özmanlar A.Ş.  Projenin bir diğer özelliği de butik olması.  900 metrekare arsa üzerinde 300 metrekarelik inşaat alanıyla can verilen bu projede üç farklı tipte 28 konut yer alıyor. Konutların büyüklükleri hem küçük sevenler hem de `evim ferah olsun` diyenlere göre tasarlandı. 50 metrekare ile 175 metrekare arasında değişen konutların tipleri ise 1+1, 2+1 dubleks loft ve 3+1 tribleks loft.

Buradan ev edinmeyi düşünüyorsanız eğer fiyat aralıkları ise şöyle: alanları 45 ile 50 metrekare arasında değişen 1+1’ler 135 bin Euro’dan, alanları 105 ile 115 metrekare arasında değişen 2+1 loft daireler 315 bin Euro’dan ve alanları 150 ile 165 metrekare arasında değişen 3+1 loft daireler 450 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede en pahalı konutun fiyatı 525 bin Euro olarak belirlendi.

Alanya`dan panaromik Toroslar ve Akdeniz

Alanya, hangimizin Akdeniz rüyalarından biri değildir ki? Hele de hem Akdeniz`i hem de Toros Dağları`nı panaromik görüyorsa... Terradesir Konutları bu doğrultuda planlanmış bir proje.  7. kattan itibaren de konutlardan tümüyle denizi görebiliyorsunuz. Terradesir`in en tipik özelliklerinden biri de güneş ve gölgenin uyumunu yansıtan mimarisi.

Projeyi hayata geçiren Dilek İnşaat ve Rantaş İnşaat,  büyüklükleri 85 ile 148 metrekare arasında değişen konutları  2+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks olarak tasarladı.

Her biri 12 kattan oluşan üç apartman bloğunda 152 konuttan oluşan projenin denize mesafesi sadece 300 metre.  Terradesir`deki spor merkezi, havuz, çocuk havuzu, sauna, buhar banyosu, masa tenisi ve otopark ise oldukça iddialı boyutlarda.

Şu anda projede 25 düz, 5 dubleks konutun satışı sürüyor.  Fiyatlar ise 144 bin 300 TL ile 329 bin 550 TL arasında değişiyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.