KARTAL / Prim olasılığı yüksek bölgedeki en yeni 10 yeni konut projesi...

22.03.2010 - 11:58 | Son Güncelleme :

Kentsel olarak dönüşemedi ama, prim yapma olasılığını giderek yükseltiyor.

Yaşı büyük olanlar hatırlayacaktır. 20. yüzyılın başlarında İstanbul’un bir kasabası olarak nitelendirilebilecek Kartal, 1960’lardan sonra önemli bir sanayi merkezi haline geldi. Sonra etrafında sanayinin etkisiyle birdenbire niteliksiz yapılar yükseliverdi. Sonrası, malum.

Daha sonra daha yakın zamanlarda, yani 2003-2004 arasında  İstanbul için konut talebinin patlama yaptığı yıllar oldu.  İşte bu önlenemeyen yükseliş çizgisi, Kartal’da henüz boş kalan arsalarda hızlı bir şekilde projelerin yükselmesini beraberinde getirdi.

Şimdilerde Kartal İstanbul’un en fazla konut projesi inşa edilen ilçelerinden biri. Çünkü, arsaların önemli bir kısmı, eskiden sanayi tesisi imarlı olduğu için parsellerin alanı büyük. İstanbul’da veya Türkiye’de 5 bin metrekarenin üzerinde merkezi lokasyonlarda arsa bulmak zor iken,  Kartal’da bu alan 10 bin metrekarenin üstüne çıkabiliyor.

2005 yılında gündeme gelen `Kartal kentsel dönüşümü projesi` ise Kartal’a ilgiyi artırmıştı.  Aradan geçen 5 yıllık süreç içinde dönüşüm planı hayata geçirilememiş olsa da enteresan bir 5 yıllık süreçte uygulanamaması etraftaki boş parsellere olan ilgiyi artırdı.

Helenium Twins Residence - Başarır İnşaat

Yeri: Yeni Mahalle  Baltacı Mehmet Paşa Sokak
Fiyatı: 185 bin TL -  320 bin TL


Kartal Soğanlık’ta, E-5 yan yol üzerinde inşa edilen Helenium Twins ulaşım açısından avantajlı bir konumda bulunan projelerden. 2012’de hizmete girmesi beklenen Marmaray İstasyonu’na 50 metre mesafede inşa edilen sitenin hemen önünde otobüs durakları bulunuyor. Kartal Kentsel Dönüşüm Planı içinde yer alan Helenium Twins TEM Otoyolu’na 100 metre, Maltepe Carrefour’a ve Kartal Real’e 500 metre, Kartal feribot iskelesine üç kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 14 kilometre mesafede.

Helenium Twins’deki konutların alanları ise 67, 71 ve 95 metrekarelik konutlardan inşa ediliyor. Konut tiplerinin 1+1 ile 2+1 olarak belirlendiği porjede her bir evin Adalar’dan Tuzla’ya kadar geniş bir açı ile deniz manzarasını görmesi de yine önemli bir özellik. 5 bin metrekare arsa üzerine kurulan sitede 2 blokta 174 konut yer alıyor.

Aralık 2011`de teslim edilecek projede kontrollü site giriş ve çıkışları, klima, açık havuz ve güneşlenme terası, yürüyüş  parkurları, çocuk oyun alanları, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, soyunma odalarının yanı sıra rezidans hizmetleri de bulunacak.

www.heleniumtwins.com
0216 420 23 23

Propa Aura Kartal - Propa İnşaat

Yeri: Soğanlık - Berberbostan mevkii
Fiyatı: 129 bin TL - 375 bin TL

Satışların 2 Nisan’da başlayacağı Propa Aura Kartal, yoldan yüksek konumu sayesinde Marmara Denizi ve Adalar manzarasına hakim bir proje. Denize kuş uçuşu 3 bin metre mesafede bulunan sitede 3. kattan itibaren tüm dairelerde panoramik deniz ve Adalar manzarasını izleyebilmek mümkün.

Hem E-5 hem de TEM`e yakın bir mesafede bulunan projenin ulaşım açısından bir diğer artısı da hem Kadıköy hem de Tuzla istikametinde çift yönlü hafif raylı sistem güzergahı üzerinde alınması. Otobüs duraklarında 2 dakikalık yürüme mesafesinde olan sitenin tren istasyonuna uzaklığı ise 5 dakika.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika mesafede bulunan projenin çevresi alışveriş merkezleriyle de donatılmış durumda. Projenin çevresinde Maltepe CarrefourSA, Kartal M1 Tepe, Praktiker ve Real, Viaport Outlet, Neomarin ve Pendorya AVM`leri bulunuyor.
Propa Aura Kartal 224 konuttan oluşuyor. 48 metrekarelik stüdyo dairelerin yanı sıra 61 ve 73 metrekare arasındaki 1+1’ler bulunuyor. Projedeki 3+1`ler ise 104 - 150 metrekare aralıklarında. Yapımcı firma Propa`dan yapılan açıklamada projenin kentsel dönüşüm alanının dışında yer alması,  imar durumunun netleşmesini de beraberinde getirdiğinden bir avantaj olarak değerlendirildi.

www.propa.com.tr
0212 347 02 89

Çavuşoğlu Ütopya -  Çavuşoğlu İnşaat

Yeri: Yakacık - Çarşı Mahallesi
Fiyatı: 140 bin TL - 325 bin TL

Mart 2011`de sahiplerine teslim edilecek olan Çavuşoğlu Ütopya projesi, Kartal kentsel dönüşüm planının içinde yer alıyor. Belirleyici bir diğer özelliği de Çavuşoğlu Ütopya’nın ikinci katından itibaren Adalar, Tuzla ve Bostancı manzaralarının izlenebilmesi. Proje ulaşım açısından da avantajlı çalışmalar arasında Marmaray istasyonuna yürüyerek 5 dakikada ulaşılabilecek şekilde konumlandırılan proje, tren istasyonuna ise 10 dakika mesafede.

Projenin çevresinde Carrefour, Real, Praktiker ve NeoMarine AVM gibi alışveriş merkezlerinin yanı sıra Kartal Eğitim ve Araştırma, Yakacık Kadın Doğum ve Yavuz Selim hastaneleri bulunuyor.  Site ayrıca Yakacık Balkan Koleji, Ortadoğu Koleji, Ahmet Şimşek Koleji, Yakacık Lisesi, Yakacık İlköğretim Okulu gibi okullara yakın mesafede inşa ediliyor.
5 bin 500 metrekare alana kurulan projenin toplam inşaat alanı ise 3 bin 500 metrekare olarak belirlendi.  74 ile150 metrekare arasında değişen 92 adet konutun bulunduğu projede tipler ise 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Çavuşoğlu Ütopya’nın ortak alanları arasında sosyal tesisler, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, fitness salonu, iki adet yüzme havuzu, çocuk parkı, yürüyüş parkurları, açık ve kapalı otoparklar bulunuyor. 

0216 671 10 16
www.cavusogluutopya.com

Uptwins Deluxe Residence - Teknik Yapı

Yeri: Praktiker-Real-M1 Alışveriş Merkezi yanı
Fiyatı: 133 bin 500 TL 204 bin 500 TL

Proje, Real-Praktiker,  M1 Alışveriş Merkezi ve Kartal Outlet`in hemen yanında hayata geçiriliyor. Kadıköy - Kartal metro güzergahı üzerinde bulunan proje, TEM ve E-5 bağlantı yollarının da yakınlarında. Projenin 5. kat itibariyle gördüğü manzara ise Adalar, Tuzla ve Pendik.

Kentsel dönüşüm projesinin hemen sınırında yer alan projenin yeni planlamalar çerçevesinde dönüşüm planının içinde konut kısmında yer alması düşünülüyor.

Teknik Yapı`nın 9 bin 600 metrekare alan üzerine inşa ettiği Uptwins’in toplam inşaat alanı 40 bin 634 metrekare. Projede spor tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, buhar odası, Türk hamamı, 24 saat güvenlik, butik bir restoran, snack bark, vale parking ve business lounge bulunuyor. Toplam 312 konutun bulunduğu sitede evler Eylül 2011`de teslim edilecek. Projedeki stüdyo konutlar 44 metrekare, 1+1’ler ise 56 metrekare olarak tasarlandı.

www.uptwins.com
0216 444 10 08

Adanus Park - Çukurova Gayrimenkul

Yeri: Orta Mahallesi - Yalnızselvi Caddesi
Fiyatı: 175 bin TL -  520 bin TL

Kartal-Kadikoy Metro istasyonuna ve otobüs duraklarına 150 metre yürüyüş mesafesinde bulunan Adanus Park`un ulaşım açısından diğer artıları ise Sabiha Gökçen Havaalanı’na 20, IDO Deniz Otobüsleri ve tren istasyonuna 5 dakika uzaklıkta olması. Büyük hastane komplekslerine 2 dakika mesafede inşa edilen Adanus Park’tan Bağdat Caddesi’ne sahil yolundan 15-20 dakikada Levent`e ise 2. köprüden 30 dakikada ulaşılabiliyor. Çevredeki en yakın alışveriş merkezleri ise Praktiker ve Real AVM.

Mart 2011`de sahiplerine teslim edilmesi planlanan projedeki konutların yüzde 70`i Marmara Denizi`ni görüyor.

Kartal Kentsel Dönüşüm projesinin hemen yanı başında inşa edilen Adanus Park, 10 bin metrekare üzerinde 22 bin 500 metrekare inşaat alanıyla tasarlandı. Projede alanları 73 metrekare ile 287 metrekare arasında değişen konutlar  bulunuyor. Konut tipleri ise 1+1, 2+1 ve 3+1 normal ve dubleks kat olarak tasarlandı.  Yüzde 84’lük alanın yeşile ayrıldığı sitenin ortak yaşam alanlarında ise kapalı otopark, açık yüzme havuzu, fitness merkezi, kafe, çocuk parkı, yürüyüş parkuru, basketbol sahası ve 24 saat güvenlik hizmeti bulunuyor.

0216 671 10 16
www.cavusogluutopya.com 

Seyba Residence - Teknik İnşaat

Yeri: Kartal Sahili - Atalar
Fiyatı: 270 bin TL -  690 bin TL


Seyba Recidence sahile yürüyüş mesafesinde inşa edilen bir proje. Minibüs yolu, İDO iskelesi ve Marmaray metro durağının kesiştiği noktalarda olması, projeyi avantajlı kılan unsurlardan. Projenin okul, hastane ve alışveriş noktalarına yakınlığı ise şöyle: Kartal Doğa Koleji 500, Özel Kartal Hastanesi 50 metre, Dragos Hastanesi 1 kilometre ve Koçtaş’a 150 metre mesafe.

7 bin metrekare arsa üzerinde 18 bin 940 metrekare inşaat alanına sahip projedeki konutların Ağustos 2010`da sahipleriyle buluşturulması planlanıyor.

Yüzde 80`i yeşil alanlara ayrılmış olan projede yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, cafe, resturant, fitness center, sauna, her konut için depo alanı, 700 metrekare sığınak, açık ve kapalı otopark bulunuyor.

www.teknikinsaat.com

0216 517 16 41

Demirlipark Yakacık - Demirli Yapı

Yeri: Yakacık - Gümüşpınar Mahallesi
Fiyatı: 145 bin TL -  430 bin TL

Kartal Kentsel Dönüşüm Planı’nın sınır komşusu olan, ama içinde yer almayan Demirlipark Yakacık, Adalar ve Aydos Ormanı manzarasına sahip. Dairelerin yüzde 70’inin denizi gördüğü projenin ulaşım açısından ise durumu şöyle: Kartal Metro İstasyonu`na 1, Soğanlık Metro İstasyonu’na 2, Kartal Tren İstasyonu’na 4.5 ve İDO Kartal İskelesi’ne 5 kilometre mesafede yer alıyor. Demirlipark Yakacık`ta 9 blokta 294 konut bulunuyor. Konutların alanları 66 metrekareden 205 metrekareye kadar değişiyor. Konut tipleri ise 1+1’den 5+1 penthouse ve bahçe dubleksine kadar çeşitlilik gösteriyor. Projede teslimlerin tarihi ise Mayıs 2011.

www.demirlipark.com
444 36 75

Kartal Konakları - Çelebi İnşaat

Yeri: Yukarı Mahalle
Fiyatı: 200 bin TL -  400 bin TL


Kızılay Bulvarı’na paralel konumda inşa edilen Kartal Konakları projesi Yavuz Selim Devlet Hastanesi’ne ve tren istasyonuna 300 metre ve sahile 400 metre mesafede bulunuyor. Marmaray projesi istasyonuna ise ortalama 300 metre uzaklıkta konumlandırılan projeyi keyifli kılan unsurlardan birisi ise giriş katından itibaren evlerin deniz manzarasını görüyor olması.

Kartal Konakları’nda dairelerin büyüklükleri 130, 155 ve 210 metrekare olarak konumlandırılmış durumda. 3 blokta 52 konuttan oluşan proje, 3 bin 400 metrekare alan içersinde kuruldu. Kartal Konakları’ndaki sosyal donatılar ise sauna, fitness salonu, güvenlik, yüzme havuzu, kapalı otopark, voleybol sahası ve çocuk oyun parkından oluşuyor. Projede teslimler geçtiğimiz ocakta başladı.

0216 387 80 46
www.celebiinsaatyapi.com


Dumankaya Vizyon - Dumankaya İnşaat

Yeri: E-5 Yanyol üzeri  Milangaz Caddesi
Fiyatı: 215 bin TL - 1 milyon 92 bin TL


E-5 Kartal kavşağına 500 metre mesafede inşa edilen Dumankaya Vizyon, M1 Praktiker, Real ve Maltepe Carrefour’a yakın mesafede hayata geçirilen bir proje. Marmaray hattına kısa bir yürüme mesafesinde bulunan proje sahile 3, tren istasyonuna ise 2.5-3 kilometre mesafede yer alıyor.  Yakınlarında bulunan hastaneler ise Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi.
Dumankaya Vizyon da deniz ve şehir manzarasına sahip porjelerden.  Deniz cephesindeki daireler üçüncü kattan itibaren Adalar ve deniz görüyor. E5 cephesinde ise deniz manzarası sınırlı bir alanda görünürken, bazı konutlar ise orman manzaralı.

Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’ne sınır bölgede kalan Dumankaya Vizyon’da toplam 350 rezidans bulunuyor. Rezidansların teslim tarihi Mart 2011. Projede alanları 56 ile 134 metrekare arasında değişen 1+1,
2+1 ve 3+1`ler ve loft daireler de mevcut.

Yüzme havuzu, fitness merkezi, tenis kortu, basketbol sahası, restoranlar ve kafelerin yer alacağı projede ayrıca house keeping, laundry, teknik bakım ve onarım, resepsiyon, posta, güvenlik gibi rezidans hizmetleri de verilecek.

www.dumankayavizyon.com

(0216) 517 64 38

Selective Kartal - Alper İnşaat

Yeri: Adnan Kahveci Bulvarı
Fiyatı: 144.000- 300.000 TL

Selective Projesi Kartal köprüsü ile Pendik köprüsü arasında, E-5’e 1-2 dakika yürüyüş mesafesinde konumlanıyor. E-5’e yürüyüş mesafesinde yer alan proje, Kadıköy-Kartal metro hattına da yakın bir şekilde planlandı.  5-10 dakikalık bir mesafede Marmaray istasyonu ve tren istasyonu yer aldığı projede dairelerin büyük bir çoğunluğu panoramik Marmara Denizi, Adalar, Kartal Koyu ve Tuzla manzaralı.

Mayısta sahiplerine teslim edilen proje, 5 bin 380 metrekare alan üzerine kurulu 15 ve 18 katlı 2 blokta toplam 166 konuttan oluşuyor. Projede şu anda  2+1 ve 4+1 konut tiplerinin kalmadı. 1+1 ve 3+1 konutların satışları ise sürüyor.  Şu anda satışı süren dairelerde 1+1`ler 67 - 71 - 73 metrekare, 3+1 daire tipi ise 146 metrekare olarak tasarlandı.

Projede 24 saat site güvenliği, yetişkin ve çocuk havuzları, çocuk oyun alanı ve pergolalar, fitness center, tenis kortu, basket alanı, iki teras kafe, bir havuz kafe, sauna, teleskop, çok amaçlı salon, hobi odası ve kapalı otopark yer alıyor.

0216 444 11 89
www.selectivekartal.com

Tebernüş Kireçci ne diyor?

1)
Kentsel dönüşüm planı, bir takım endişelere neden olmuştu. Ancak, projenin hayata geçirilmesi halinde bile mevcut konutlar prim yapmaya devam edeceği kesin.  Çünkü Kartal’ı İstanbul’un en önemli iş merkezi yapmayı hedefleyen kentsel dönüşüm projesi, bu yanıyla ofis ve avm inşaatlarını da tetiklerken, konut yapmayı ise neredeyse cezalandırıyor.
2) Kentsel dönüşüm projesi uygulanmaya başladığında burada inşa edilecek ofislerde çalışanlar civardaki konut projelerinde oturacak. Bu açıdan cazibesini hep koruyacağı kesin.
3) İstanbul’un AnadoluyYakası konut inşa edilecek arsalar açısından fakir. Bu da özellikle depreme dayanıklı, otopark ve güvenlik sorunu olmayan konutların daha fazla prim yapacağı anlamına geliyor. Kartal da bu noktada hem arsa bolluğu hem de inşa edilen yapıların kalitesiyle prim yapacak bölgelerin başında geliyor.
4) Marmaray’ın faaliyete geçmesiyle birlikte Kartal’ın ulaşımı ve erişimi daha da kolaylaşacak. Bu da Kartal`ı önemli kılan bir diğer unsur.
5) Tabi tüm bunlar, `Kartal’da ne bulursanız alın` anlamına gelmiyor. Ayağı, yorgana göre uzatmak işin en önemli püf noktası. Peşinatınıza, gelirinize ve ödeyebileceğiniz taksite göre ev alın. Ödeyemeyeceğiniz veya ödemekte zorlanacağınız borç yükü altına girmeyin.

(MİLLİYET EMLAK)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.