Elektrik Dağıtımında Görev Bölgelerine Rötuş

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Daha Önce 29 Olan Görev Bölgesi Sayısı, Bazı İllerin Ayrı Bölge Haline Getirilmesiyle 33`e Çıktı

ANKARA (A.A)- 08.11.2000 - Elektrik dağıtımında, eski adıyla Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) dışındaki kuruluşların görevlendirilecekleri bölgeler yeniden düzenlendi. Buna göre daha önce 29 olan görev bölgesi sayısı, bazı illerin ayrı bölge haline getirilmesiyle 33`e çıktı. TEK Dışındaki Kuruluşların Görevlendirilecekleri Bölgeleri Gösterir Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu görev bölgeleri, tarife sistemine geçilebilmesi, bölgesel ulaşım ve teknik zorunluluklar ile enerji tüketimleri dikkate alınarak belirlendi. Buna göre Türkiye genelinde 33 görev bölgesi saptanırken, belirlemede il sınırı dikkate alındı. Tedaş yetkilileri, konuya ilişkin bilgi verirken, söz gelimi önceki listede Çanakkale-Balıkesir ile İzmir-Manisa aynı görev bölgesinde yer alırken, son durumda ayrı ayrı görev bölgesi haline getirildiğini, aynı şekilde Isparta`nın da başka gruptan alınıp bağımsız bölge haline getirildiğini söylediler. Son durumda belirlenen 33 bölge dışında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın, ihtiyaç duyulduğunda yeni görev bölgesi ekleyebilmesi mümkün olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tedaş`a bağlı müesseselerin özelleştirilmesi sırasında, verimlilik ve hizmetlerin bir bütünlük içerisinde yürütülmesini sağlamaya yönelik, Bakanlar Kurulu`na görevlendirme aşamasında, görev bölgelerinin bölünmesi ve birleştirilmesini de önerebilecek. Son durumda Elektrik dağıtımında belirlenen 33 bölge ise şöyle:

-BELİRLENEN 33 GÖREV BÖLGESİ-

1. GÖREV BÖLGESİ: Adana-Mersin-Hatay-Osmaniye illerinin tamamı ile Kahramanmaraş ilinin Merkez ilçesi Merkez Bucağına bağlı Küçüksır ve Yeşildere köyleri ile Merkez İlçe Yeniköy bucağına bağlı Kısıklı Köyü sınırlarının içinde kalan bölge.. 2. GÖREV BÖLGESİ: Antalya ilinin tamamı ile burdur ili Bucak ilçesine bağlı Karacaören köyü ve civarında yer alan Karacaören 1 baraj ve HES ilgili tesisileri ile göl alanı, yine Burdur ili bucak illçesine bağlı Kargı ve Çobanpınarı köleri hudutları içerisinde yer alan Karacaören II ve III baraj ve HES`nın ilgili tesisileri ile göl alanları sınırları içinde kalan bölge.. 3. GÖREV BÖLGESİ: Tekirdağ-Kırklareli-Edirne il sınırları, 4. GÖREV BÖLGLESİ: Bursa-Yalova il sınırları.. 5. GÖREV BÖLGESİ: Çanakkale il sınırları.. 6. GÖREV BÖLGESİ: Isparta il sınırları.. 7. GÖREV BÖLGESİ: Aydın-Denizli-Muğla il sınırları.. 8. GÖREV BÖLGESİ: Eskişehir-Bilecik il sınırları.. 9. GÖREV BÖLGESİ: Afyon-Uşak-Burdur-(2 nolu görev bölgesi sınırları içinde kalan kasımlar hariç) il sınırları.. 10. GÖREV BÖLGESİ: Kayseri ilinin tamamı ile Sivas ile Gemerek ilçesine bağlı Tekemen Eğerci, Agcaşar, Arpaözü, Sızır (Sızır HES tesisleri dahil), Dendil, Eşikli ve Çat köyleri sınırları içinde kalan bölge.. 11. GÖREV BÖLGESİ: Kocaeli (Gebze ilçesi dahil) il sınırları.. 12. GÖREV BÖLGESİ: Sakarya-Bolu il sınırları.. 13. GÖREV BÖLGESİ: Ankara-Kırıkkale il sınırları.. 14. GÖREV BÖLGESİ: Konya-Karaman il sınırları.. 15. GÖREV BÖLGESİ: Amasya-Kastamonu-Çorum il sınırları.. 16. GÖREV BÖLGESİ: İstanbul ili Anadolu yakasında, batıda İstanbul Boğazı, kuzeyde Karadeniz, doğuda İstanbul-İzmit il sınırı, güneyde Marmara Denizi sahilleri ve Büyükada ile Heybeli, Burgaz, Kınalı ve Sedef adaları sınırları içinde kalan bölge.. 17. GÖREV BÖLGESİ: Samsun-Ordu-Sinop il sınırı 18. GÖREV BÖLGESİ: Kırşehir-Nevşehir-Niğde-Aksaray il sınırları 19. GÖREV BÖLGESİ: Yozgat-Sivas-Tokat (10 nolu görev bölgesi sınırları içinde kalan kısımlar hariç) il sınırları 20. GÖREV BÖLGESİ: Trabzon-Rize-Artvin-Gümüşhane-Giresun il sınırları 21. GÖREV BÖLGESİ: Erzurum-Ağrı-Iğdır-Kars Ardahan-Erzincan Bayburt il sınırları 22. GÖREV BÖLGESİ: Elazığ-Malataya-Tunceli-Bingöl il sınırları 23. GÖREV BÖLGESİ- Kahramanmaraş-Adıyaman il sınırları (1 nolu görev bölgesi sınırları içinde kalan kısımlar hariç) 24. GÖREV BÖLGESİ: Gaziantep-Kilis il sınırları 25. GÖREV BÖLGESİ: Şanlıurfa il sınırları 26. GÖREV BÖLGESİ: Diyarbakır-Mardin il sınırları 27: GÖREV BÖLGESİ: Van-Hakkari-Muş-Bitlis-Şırnak-Siirt-Batman il sınırları 28. GÖREV BÖLGESİ: Zonguldak-Çankırı-Bartın-Karabük il sınırları.. 29. GÖREV BÖLGESİ: İstanbul ili Trakya yakası il sınırları 30. GÖREV BÖLĞESİ: İzmir il sınırları 31. GÖREV BÖLGESİ: Kütahya il sınırları 32. GÖREV BÖLGESİ: Balıkesir il sınırları 33. GÖREV BÖLGESİ: Manisa il sınırları
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.095 Değişim: 0,17% Hacim : 51.200 Mio.TL Son veri saati : 14:27
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3690 Değişim: 0,16%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0130 Değişim: -0,15%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,62 Değişim: 0,22%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.