Koç-Ata Şirketi Başkanı Solakoğlu:

12.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Tigem Devlet Çiftliklerinin Özelleştirilmesi İhalelerine Hazırlanıyoruz - Türkiye Hayvan Hastalıkları Bakımından Belki De Mıntıkasında 1. Ülke - Canlı Hayvan İthalatına Sınırların Kapatılması ve Bu Hastalıklarla Mücadele Gerekiyor -Besi Çiftliği Yatırımını 6.5 Yılda Geri Alacağımızı Tahmin Ediyoruz - Kartvizitle Tek Kişi Alınmayacak


ŞANLIURFA (A.A) - 12.10.2000 - Koç-Ata Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, TİGEM devlet çiftliklerinin özelleştirilmesi ihalelerine hazırlandıklarını bildirdi. Cengiz Solakoğlu, Koç-Ata ortaklığıyla Harran Ovası`nda gerçekleştirilen Entegre Süt ve Et Besi Tesisi ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye`nin kalkınması için hizmet aşkı içinde olan valilere ihtiyaç olduğunu söyledi. Şanlıurfa`daki projelerinin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan tarafından yakından takip edildiğini, tesisin açılışı ve brifing için 19 ilin valisini davet ettiklerini belirten Solakoğlu, 13 valinin katıldığını kaydetti. Cengiz Solakoğlu, brifing sırasında valilerden, yastık altındaki paraları ortaya çıkartıp, karlı projeye yönlendirmelerini istediklerini anlattı. Mardin Valisi`nin uzmanlarla birlikte kente kendilerini davet ettiğini belirten Solakoğlu, tekstil konusunda yatırıma hazırlanan bir işadamını da hayvancılığa ikna ettiğini söyledi. Türkiye`de kişi başına 7.9 kg olan et tüketim miktarının, Yunanistan`da 27.3 kilogram, Hollanda`da 138 kilograma ulaştığını belirten Solakoğlu, hayvancılık ihmal edildiği için, Türkiye`nin et ihtiyacının, sağlıksız canlı hayvan ithalatıyla karşılanmaya çalışıldığını savundu. Solakoğlu, ``Türkiye, hayvan hastalıkları bakımından belki de bulunduğu mıntıkada 1. ülke durumunda bulunuyor. Önce canlı hayvan ithalatına sınırların kapatılması ve sonra bu hastalıklarla mücadele gerekiyor`` dedi.

-AZERBAYCAN`DAN YASAKLAMA-

Cengiz Solakoğlu, Ram Store mağazalarıyla 5 yıl önce Azerbaycan`da Maret ürünlerini satıyorken, 2 yıl önce Türkiye`de şap hastalığı bulunduğu gerekçesiyle Azerbaycan`ın yasaklama kararı aldığını kaydetti. Koç-Ata projesinin, Güneydoğu`yu hayvancılık merkezi yapmayı hedeflediğini belirten Solakoğlu, dün açılan tesisin bir laboratuar görevi de yapacağını söyledi. Solakoğlu, entegre süt ve et besi tesisi projelerini diğer illere yaygınlaştırıp yaygınlaştırmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine, şimdilik başka yere gitmeye niyetlerinin bulunmadığını, ancak gidecekleri de teşvik edeceklerini belirtti. 17 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek proje için bugüne kadar yüzde 50`si özkaynaklardan 10 milyon dolar harcandığını belirten Solakoğlu, fizibilite raporuna göre 8 yılda yatırımın geri döneceğini, ancak bu rakamı 6.5 yıl olarak revize etiklerini bildirdi.

-İSRAİLLİ UZMANLAR-

Tesiste, hayvancılıkta çok ileri giden İsrail`li uzmanlarla birlikte çalıştıklarını belirten Solakoğlu, İsrail`li uzmanlarla performansa bağlı olarak ücret sözleşmesi yaptıklarını söyledi. Koç-Ata Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş`de, kartvizitle tek kişinin işe alınmayacağını anlatan Cengiz Solakoğlu, başarı olamayan hiç kimsenin bir dakika şirkette kalamayacağını vurguladı. Solakoğlu, sütü değerlendirmek üzere peynir fabrikası kuracaklarını, Maret`in de et parçalama tesisi kuracağını bildirdi.

-DEVLET ÇİFTLİKLERİNE TALİBİZ-

``Biz bu işi çok sevdik`` diyen Cengiz Solakoğlu, Koç-Ata şirketi olarak TİGEM`in ihaleye çıkaracağı devlet çiftliklerinin kiralanarak işletilmesine talip olacaklarını açıkladı. 38 çiftlikten 10`unun ilk aşamada ihaleye çıkarılacağını belirten Solakoğlu, bazıları turistik bölgedeki söz konusu çiftliklerin ihalesiyle turizmcilerin de ilgilendiğine dikkat çekti. Kendilerinin tarım potanisyelini değerlendirmek için ihaleye gireceklerini belirten Solakoğlu, Göle, Acıpayam ve Dalaman çiftliklerinden bahsederek, ``Bu işe soyunduk, giriyoruz`` diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.