Kombassan da tamam

09.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Salı günü son toplantısını yapacak olan Sermaye Piyasası Kurulu`nun şimdiki yönetim kurulu görevi bırakmadan önce Kombassan Dosyasını da karara bağlayacak. Kurul, holdingin sermaye artırım talebini karar altına alacak.SPK bir taraftan başkanlık için heyecanlı günler yaşarken bir yandan da karar alma mekanizmasını hızlandırdı.

Görevi bırakmadan Çukurova ve Kepez dosyasını sonuçlandıran kurul, salı günü yapacağı son toplantıda Kombassan dosyasını karara bağlayacak. Kurul`un yapacağı son toplantıda Kombassan Holding`in sermaye artırımı talebini karar altına alacağı belirtildi. Yeşil sermaye olarak adlandırılan Kombassan Holding`in dosyası uzun süredir Kurul`un gündemini oluşturuyordu. Kurul, Kombassan Holding`in bilançosuyla fotoğrafın görülemediğini belirtmiş ve bilançoyu oluşturan asıl unusur olan iştiraklerin konsolide bilançosunun çıkarılmasını istemişti.

Kombassan Holding`in 70`e yakın iştiraki bulunuyor. Kurul en son holding bilançosunun yüzde 80`ni oluşturan 7 iştirakin konsolide bilançosunun çıkarılması kararı almış ve ve yeminli mali müşvirlik çalışması yapılmıştı. Denetim raporları ve bağımsız denetim raporlarının hazırlanmasına bağlı olarak kararın salı günü sonuçlandırılacağı belirtildi. SPK holdingin hisse senetlerininde halka açılması için gereken düzenlemeleri yaptı. Kararın genel kurula bırakılmayıp,Muhsin Mengütürk`ün kurul başkanı olarak katılacağı son toplantıda karara bağlanacak olması siyasilerin baskısını bağlanıyor. Kombassan ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların SPK`daki başkanlık seçimlerinin etkisinde yürüdüğü ileri sürülüyor.

"Başkanlık yarışı hızlanıyor" Kurul başkanlığı için çekişmelerde son tura girdi. Yeni başkan tam anlamıyla süper başkan olacak. Siyasilerinde taraf olduğu başkanlık için üç aday yarışıyor. Şimdiki SPK başkanı Muhsin Mengütürk, SPK eski başkan vekili ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aydın Esen, BBDK ikinci başkanı Osman Tunaboylu.Tunaboylu`nun Kurul Başkanı Zekeriya Temizel`le anlaşamadığ ı ve SPK başkanlığı için ciddi bir kulis içine girdiği belirtiliyor. Başkanlık için SPK eski başkan yardımcısı Mehmet Çekinmez ve SPK Başkan Yardımcısı İlkay Karakoç`unda adı geçiyor. SPK Başkanı ya DSP ya da ANAP`ın önereceği isimlerden birisi olacak. MHP`nin başkanlık için bir adayı yok. ANAP Muhsin Mengütürk`ü ve ikinci isim olarak da Bankacılık Üst Kurulu İkinci Başkanı olarak görev yapan Biltekin Özdemir`i destekliyor. Ekonomiden sorumlu devlet Bakanı Recep Önal`ın ise SPK günlerinden beri anlaşamadığı Muhsin Mengütürk`ün görev süresinin uzatılmasını istemediği biliniyor.

DSP`nin adayı ise Ziraat Bankası Genel müdürü Osman Tunaboylu ve Merkez Bankası Başkan yardımcısı Aydın Esen. Kulislerde Aydın Esen veya Osman Tunaboylu`nun şans verenlerin sayısı artıyor. SPK Yasası`na göre Aracı Kurumlar Birliği`de aday öneriyor. Ancak bu birlik resmen kurulmadığı için aracı kurumların adayını Bankalar Birliği`ne isim önerisinde bulunuyorlar. Birlik`in Ziraat Bankası Kökenli bir ismi aday gösterebileceği konuşuluyor. Birlik adayını bugün bildirecek. Mevcut Kurul`un görev sürese 14 Ekim`de doluyor. 15 Ekim`de göreve başlayacak şekilde SPK`nın başkan ve üyelerini ataması gerekiyor. Ancak henüz mutabakata varılmamış olması ve Muset Yılmaz`ın yurtdışında olması nedenyle atamanın bir hafta gecikebileceği belirtiliyor. (MİLLİYET)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.