Vestel-Microsoft İşbirliği...

10.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Vestel, Silikon Vadisi`ndeki ARGE Üssünde Tasarlayıp Manisa`daki Tesisinde Ürettiği İnternet Terminallerinin Satışına ABD`de Başladı- Monitör ve Düz Ekran Seçenekleriyle Sunulan Yeni Ürün İnternet`e PC`si Olmadığı İçin Erişemeyen Kitleleleri Hedefliyor - Vestel İcra Kurulu Üyesi Turan Erdoğan: -İlk İhracat 15 Bin Adetle ABD`ye Yapıldı


İSTANBUL (A.A) - 10.10.2000 - Vestel, ABD`deki Silikon Vadisi`ndeki ARGE üssünde tasarlayıp Manisa`daki tesisinde ürettiği internet terminallerinin satışına ABD`de başladı. Vestel ve Microsoft işbirliğinin bir ürünü olan ``Vestel-MSN Internet.Terminal``, İstanbul`da bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Yüksek çözünürlüğe sahip monitör ve düz ekran seçenekleriyle kullanıcıya sunulan terminaller, Windows CE işletim sistemi ve 56k dial-up modemle çalışıyor. Zengin internet içeriği, kolay kullanımı ve fiyat avantajıyla internete PC`si olmadığı için erişemeyen kitleleri hedefleyen yeni ürün, internette sörf yapma, e-alışveriş, internet browsing, e-mail alıp göndermenin yanı sıra MSN Messenger, USB girişiyle web sayfalarının veya e-mail`lerin print edilmesi, yeni bir mail alındığını gösteren uyarı ışığı gibi ek özellikleri dikkat çekiyor. Kendi alanında dünyada ilk olan ve çalıştırılması için sadece elektrik kablosu ve telefon hattına ihtiyaç duyulan ``Vestel-MSN Internet.Terminal``, kutusundan çıkarıldıktan birkaç dakika sonra kullanıma hazır hale getiriliyor.

-İLK PARTİ ABD`YE İHRAÇ EDİLDİ-

Vestel İcra Kurulu Üyesi Turan Erdoğan, yaptığı konuşmada uzun emekler, inanılmaz zaman ve parasal yatırımların sonucunu bugün aldıklarını bildirdi. Silikon Vadisi`ndeki Vestel USA`da geliştirilen ve yazılım devi Microsoft işbirliğiyle ``Vestel MSN`` markasıyla Vestel`in Manisa fabrikalarında üretilen 15 bin adetlik ilk partinin ABD`ye ihraç edildiğini anlatan Erdoğan, bu ayın sonuna kadar 10 bin adet daha üretilerek ABD`ye gönderileceğini söyledi. 15 bin adet üründen yaklaşık 5 milyon dolar civarında gelir elde etmeyi beklediklerini kaydeden Erdoğan, önümüzdeki yıl üründen 300 bin adet üretmeyi düşündüklerini ve bunun da yaklaşık 150 milyon ile 180 milyon dolar arasında bir ihracat cirosu getireceğini bildirdi. Ürünün, internete doğrudan ve en kolay erişimi sağlayabilecek özellikte olduğunu belirten Turan Erdoğan, ``Bu ürün gerçekten dünyada kendi kategorisindeki ilk ürünlerden bir tanesidir`` dedi. Turan Erdoğan, ürünün kendi pazarını kendisinin yaratacağını belirterek, ürünün satışının ABD`de kendi kanallarından ya da bir abonelik anlaşması karşığında yapılabileceğini bildirdi.

-SADECE 2 TUŞ-

Cihazın üzerinde 2 tuş bulunduğunu anlatan Erdoğan, tuşlar aracılığıyla yapılan işlemlerden Vestel`in pay alacağını bildirdi. Erdoğan, ``Böylece Vestel, ABD`De elektronik ticaretin bir parçası haline gelmiş olacaktır`` diye konuştu. Ürünün ABD için tasarlanmış olmasına karşın, dünyanın diğer yerlerinde de satılmasının mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini, ``Bugün gerçekten bir Türk firmasının bir dünya deviyle işbirliği yapabileceğini ve bu işbirliği sonucunda çıkan ürünü, kategorisinde ilk olan bir ürünü, gönül rahatlığıyla ABD`ye ihraç edebileceğini dünyaya ispat etmesinin gururunu yaşıyoruz`` şeklinde tamamladı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga da, ABD pazarında bilgisayarların çok ciddi bir şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, oradaki insanlara daha çok kolaylık sağlamak bu ürünü ürettiklerini söyledi. Söz konusu ürünü dünyada yapan 2 firmadan birinin Vestel olduğunu işaret eden Maga, ürünün içeriğinin çok zengin olduğunu söyledi.

-350-600 DOLAR-

Haluk Maga, soruları yanıtlarken de, ürünün ABD pazarına sunumunun gerçekleştiğini söyledi. Maga, ürünün satış fiyatına ilişkin soru üzerine de, ABD`deki kampanyasınının çok özel olduğunu, kişinin ürünü satın almasıyla MSN aboneliği de kazandığını belirterek, Vestel MSN`nin fabrika fiyatının 550-600, Internet.Terminal`in fiyatının ise 350-400 dolar arasında olduğunu bildirdi. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav da, Vestel`in dışa dönük olan bu ürününün Türkiye`de kullanılması için bir engel olmadığını belirterek, ``Bu ürünün Türkiye`de de büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. 2001 yılında Türkiye`de yerini alacak`` dedi. Ultav, Vestel`in yakın bir gelecekte bu cihazları Avrupa pazarına imal edecek şirketlerden biri olacağını bildirerek, bundan sonraki hedeflerinin, doğru stratejiler, doğru insanlar ve doğru pazarla Vestel`i büyütmek olduğunu söyledi. Cengiz Ultav, Vestel`in yılsonuna kadar 1 milyona yakın enformasyon cihazı satacağını, gelecek yıl bu rakamın 2 milyonu aşacağını duyurdu. Ultav, İsrail`le geliştirdikleri ``Kişiselleştirilmiş TV``nin de önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarındaki yerini alacağını bildirdi.

-``EVERY WEB``

Microsoft Türkiye Satış Direktörü Alp Önder Güler ise bir soru üzerine, ``Ürün, pazardaki endüstriyel tasarımı en iyi olanlardan bir tanesidir`` dedi. Güler, yaklaşık 2-2.5 yıl üzerinde çalışılan ürünün sloganının, ``Every web`` olduğunu bildirerek, ürünün ABD`deki reklamlarının da başladığını söyledi. Vestel Şirketler Grubu ARGE Koordinatörü Cevat Kumbasar da, söz konusu üründen 20 tane daha ürün çıkarabilecek durumda olduklarını ifade ederek, bazı Japon firmalarının ürünün lisansı için kendileriyle konuştuğunu, bunlardan 1 ya da 2 firmaya ürünün lisansını vermeyi düşündüklerini söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.119 Değişim: 0,43% Hacim : 64.142 Mio.TL Son veri saati : 15:52
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3829 Değişim: 0,20%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0594 Değişim: -0,02%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,61 Değişim: 0,22%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.