2001 Yılı bütçesinin Genel Kurul`daki maratonu başlıyor

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Genel Kurul`da yarın Sümer Oral`ın sunuşunun ardından bütçe maddelerine geçilmesi oylanacak

Maliye Bakanı Oral`ın Sunuş Konuşmasıyla Başlayacak Görüşmelerin 10 Günde, 14 Turda Tamamlanması Planlanıyor -Dyp`nin, Ekonomik Durumla İlgili Olarak Hükümet Hakkında Verdiği Gensorunun Gündeme Alınıp Alınmamasına Karar Verilecek

ANKARA (A.A) - 10.12.2000 - TBMM, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. Bütçe Maratonu, Plan ve Bütçe Komisyonu`ndan sonra bu kez Genel Kurul`a taşınıyor. Meclisin çalışma saatleri, bütçe görüşmeleri için yeniden düzenlendi. DYP`nin, ekonomik durumla ilgili olarak hükümet hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına da Genel Kurul`da karar verilecek. 2001 Yılı Mali Bütçesi`nin görüşmeleri, yarın Maliye Bakanı Sümer Oral`ın sunuş konuşmasıyla başlayacak. Görüşmelerin 10 günde, 14 turda tamamlanması hedefleniyor. Meclis, 10 gün boyunca hafta sonu da dahil olmak üzere hergün saat 11.00-13.00, 14.00-16.00 ve 18.00`den günlük program tamamlanıncaya kadar çalışacak. Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar birer saat, kişisel konuşmalar ise 10 dakika ile sınırlandırıldı. Maliye Bakanı Oral`ın sunuş konuşmasının ardından sırasıyla, DYP, FP, MHP, DSP ve ANAP temsilcileri konuşacak. Görüşmelerde, her turda gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar 30, kişisel konuşmalar ise 10 dakika ile sınırlandırılırken, kişisel konuşmalarda her turda biri lehte, biri aleyhte olmak üzere 2 üyeye söz verilecek. Bir üye, birden fazla turda söz hakkı kullanamayacak. Milletvekilleri, bütçe görüşmelerinde sorularını gerekçesiz olarak yerinden soracak. Her tur için soru-cevap işlemi, 20 dakika ile sınırlandırıldı. Bütçe görüşmelerinin sonunda gruplara ve hükümete 45`er dakika süre ile söz verilecek. Bu süre birden fazla konuşmacı tarafından kullanılabilecek. Bu bölümde yapılacak kişisel konuşmalar 10 dakikayı geçmeyecek.

-BÜTÇE PROGRAMI-

Genel Kurul`da yarın bütçenin tümü üzerinde Maliye Bakanı Oral`ın sunuşu ve gruplar adına yapılacak konuşmaların ardından maddelere geçilmesi oylanacak. TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve Anayasa Mahkemesi Başkanlığı`nın bütçeleri, 12 Aralık`ta birinci turda, Başbakanlık, Hazine Müsteşarlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nün bütçeleri ise ikinci turda ele alınacak. Görüşmelerin üçüncü günü olan 13 Aralık`ta, Diyanet İşleri Başkanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü üçüncü turda, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı dördüncü turda görüşülecek. Diş Ticaret Müsteşarlığı, Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Danıştay Başkanlığı 14 Aralık`ta beşinci turda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı`nın bütçeleri ise altıncı turda, Milli Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı bütçeleri 15 Aralık`ta yedinci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Orman Bakanlığı sekizinci turda tartışılacak. Bütçenin hafta sonu programında, Kültür, İçişleri, Bayındırlık ve İskan ile Sağlık Bakanlıklarının bütçeleri 16 Aralık, Turizm ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri 17 Aralık`ta ele alınacak.

-DYP`NİN GENSORU ÖNERGESİ-

DYP`nin, ekonomik durumla ilgili hükümet hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler, yarın, bütçe programının tamamlanmasının ardından yapılacak. DYP, aynı önergeyi daha önce vermiş, ancak hükümet partilerinin, FP Grubu`nca batık bankalara ilişkin olarak verilen gensoru önergesiyle aynı gün görüştürmek istemesi üzerine, önergede imzaları bulunan milletvekillerinden bazıları imzalarını geri çekmiş, yeterli imza kalmaması nedeniyle önerge işlemden kaldırılmıştı. FP`nin gensoru önergesinin görüşülmesinin ardından, DYP önergesini yeniden TBMM Başkanlığı`na vermişti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: 0,00% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5910 Değişim: 0,36%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7278 Değişim: -0,01%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,07 Değişim: 0,47%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.