AB: Siyasi reformları hızlandırın

13.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş, AB bünyesindeki temasları çerçevesinde, AB Komisyonu`nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ile görüşerek, Türkiye - AB ilişkilerindeki son gelişmeler konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Eriş, 8 Kasım`da AB Komisyonu tarafından açıklanması beklenen Katılım Ortaklığı Belgesi konusunda Vergheugen`in ``çok titiz çalıştığını`` ve ``belgenin başarılı olması gerektiğini, Türkiye`nin benimsemeyeceği bir belgenin hiçbir anlam taşımayacağını belirttiğini`` söyledi. Verheugen, Katılım Ortaklığı Belgesi`nin Ankara`yı ve AB başkentlerini tatmin etmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini anlattı.

Katılım Ortaklığı Belgesi`nin yayınlanmasından sonra, tam üyelik müzakerelerinin başlamasına kadar geçecek olan dönemde Türkiye`nin göstereceği performansın önemi üzerinde de duran Verheugen, ``siyasi reformların daha süratligerçekleştirilmesinin, Türkiye`nin AB`ye katılım sürecini hızlandıracağını`` ifade etti. Ekonomik kriterler açısından Türkiye`nin performansını çok beğendiklerini belirten Verheugen, bu görüşün, Değerlendirme Raporu`nda ve Katılım Ortaklığı Belgesi`nde yer alacağını, ekonomik konularda ``rahat`` olduklarını söyledi.


AVRUPALI SANAYİCİDEN AB YOLUYLA DESTEK;

Avrupa İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu Birliği (UNICE), dün Brüksel`de basına sunduğu, `AB`nin genişlemesine ilişkin tavır` belgesinde, `Avrupa iş dünyasının, Türkiye`nin AB adaylığına tam destek verdiğini` açıkladı.
AB adayı ülkelere ilişkin görüş ve değerlendirmelerini yansıtırken, Türkiye`de, AB`ye katılım amacıyla atılan adımları kutlayan UNICE, Ankara`nın, Kopenhag kıstaslarına uyum çabalarını desteklemekte kararlı olduğunu bildirdi.``Türkiye, Avrupa ekonomisinin önemli aktörlerinden biridir`` ifadesine yer verilen belgede, GB`nin, Türkiye ile AB arasında güçlü bir ekonomik uyum getirdiği belirtildi.


UNICE, ``Türkiye, katılımı ile AB`nin jeostratejik konumunu önemli oranda değiştirecek ve Topluluğun en yüksek nüfuslu ikinci ülkesi konumuna gelecektir`` dedi. Belgede, Avrupa iş dünyasının Türkiye`de ve Türkiye - AB ilişkilerinde karşılaştığı sorunlar da özetlendi. UNICE, kamu pazarlarının ve ihalelerinin reforma ihtiyacı olduğunu, arazi ve emlak alımı, bankacılık, enerji gibi alanlarda kısıtlamaların yabancı katılımı engellediğini, malların serbest dolaşımı konusunda, belirli alanlarda sorunlar yaşadığını da ifade etti. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.057 Değişim: 2,84% Hacim : 79.841 Mio.TL Son veri saati : 17:12
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.071
Açılış: 8.864
32,3155 Değişim: 0,20%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1095 Değişim: -0,03%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.292,71 Değişim: 0,67%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.