Atalay'dan önemli açıklamalar

28.07.2015 - 15:59 | Son Güncelleme :
Atalay'dan önemli açıklamalar | Politika Haberleri

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay basın toplantısı düzenliyor

İşte Atalay'ın yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

Ortak hükümet kurma çalışmalarında yapıcı politika izledik. Başbakanımızın, genel başkanımızın, muhalefet genel başkanlarını ziyareti başlı başına iyi bir diyalogdu. Türk siyasetinde yoğun polemiklerin geçtiği seçimden sonra, genel başkanların, heyetlerin bir araya gelmesi de çok alışılmış şeyler değil. doğrusu siyasi ortamı da yumuşattı. Biz doğrusu çok memnun olduk.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Ve partiler de genelde etkilendiler. Bir de insani boyutu var. Tabi Türkiye için siyaset yapanlar, bir araya gelip ülkenin meselelerini görüşebilmeli. Bunun da bir örneğini sergilemiş oldu. Bizim bu niyetimiz, tavrımız şu anda da devam ediyor. Ortak hükümet kurulması çalışmalarında sonuna kadar şartları değerlendirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar. CHP ile görüşmeler şu anda gayet verimli gidiyor. Sağlıklı insani medeni bir diyalog var. Heyetlerimiz doğrusu bir arada çok verimli çalışmalar yapıyorlar. Biz de kendilerinden bilgiler alıyoruz.

Cuma akşamı MYK toplantımız vardı, orada da bu heyetler, başkanları görüşmeleri bütün detayıyla MYK’ya bilgi olarak sunmuşlardı. Partimizin bütün mekanizmaları çalışıyor. Yarın TBMM grup toplantımız var, öğleden sonra saat 15:00 Meclis’in özel gündemi toplantısı var. Kapalı bir toplantı olacak. Ona da arkadaşlarımız hazırlanıyorlar. O konuda sözcülerimizi belirledik. onlar çalışmalarını yapıyorlar. Perşembe günü genişletilmiş il başkanları toplantımız var. Perşembe akşamı saat 18’de de MKYK toplantımız var. bunlardan sonra sizlere açıklama yapacağız.

Haberin Devamı

Tabi önemli bir gündem Türkiye’nin gündemi. Siyasetin de gündemi. Şu sırada yapılan terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ve terörle mücadele çalışmaları. Biliyorsunuz cumartesi günü erken saatlerde hem yurtiçinde hem yurtdışında çok kapsamlı bir terör operasyonu başlatıldı. Yurtdışı boyutu ve PKK kamplarının havadan bombalanması şeklinde. Şu anda gözaltı sayısı binin üzerinde. Bu bütün terör örgütlerini kapsıyor, hem IŞİD, hem PKK hem DHKPC hem diğerleri.

Bütün bu çalışmalar içinde tabi maalesef kayıplarımız var. Suruç’ta zaten, şeye de sebep olan, operasyona da sebep olan hususlardan bir tanesi Suruç’taki vatandaşlarımızın uğradığı terör saldırısı, polislerimizin evlerinde sabah uyku saatinde şehit edilmesi, işte yine Malazgirt’te binbaşımız aslan kulaksız şehit edildi, biraz önce de haberini aldık Şemdinli’deki yaralı uzman çavuşumuz da maalesef şehit oldu.

Bu operasyonlarda Türkiye sabrını sonuna kadar kullanmıştır. Hem içerde hem dışarda biz bir çok gelişme olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye sabırlı davranmış, ancak son gelişmelerle bu operasyonlar başlamıştır. IŞİD ile ilgili mutabakatları zaten biliyorsunuz. Bu çerçevede hem üslerimizin kullanılması, hem güvenli bölgeyle ilgili anlaşmalar şu anda yürürlükte. Güvenli bölgeyi önemli görüyoruz, bu Türkiye’nin tezidir. Zaten bunların anlaşmaları yapılmıştı, şimdi bu yürütülen çalışmalarla artık daha bir realize edilecektir. Bu operasyonlarla ilgili, yönetimi konusunda şunu söylemek istiyorum. Bütün kurumların eşgüdümü ve koordinasyonuyla bu operasyonlar yürütülmüştür.

Çok etkili bir çalışma yürütülüyor. Bu boyutunu vurgulamak isterim. Uluslararası iletişimi iyi yürütülmüştür. O manada da gayet iyi yürütüldüğünü söyleyebiliriz. İki genel merkezi ziyaret, genel başkan ve heyetlerini bilgilendirme dün, ciddi bir devlet politikası olarak bilgilendirmeyi de yapmışlardır. Bu da etkiler oluşturmuştur. Bu onları sorumluluk altına sokma değil bir paylaşmadır. Onu da önemli görüyoruz.

Ak Parti’nin terörle ilgili tutumunu herkes biliyor. Biz terör örgütlerine karşı tutum içindeyiz. Önce çözüm süreci ve gelişmelerle ilgili şunu söyleyeyim, bizim politikamız vardı Türkiye’yi normalleştirme. İktidar olduğumuz günden bugüne, ülkemizde daha fazla demokrasi insan hakları için mücadele ettim. Hele ilk dönemlerimizi… Parti programlarımız da böyledir bizim. Adeta devlet kendisiyle hesaplaştı. Eskiden yaptığı hatalar vardı. Bazı kesimlere haksızlıklar vardı. Kimi ana dilini konuşamıyor, kimi istediğini giyemiyordu. Tabi özellikle Kürt vatandaşlarla ilgili, anadil konuşamama, geçmişteki yanlış politikalar terörü de besliyordu. Biz demokratikleşme politikalarımızla biz istismarları alma yönünde çok da mesafe alındı. Bugün Türkiye’de eşit vatandaşlar olarak yaşama yönünde önlerindeki bütün engellemeler kaldırılmış oldu.

Haberin Devamı

Bizim demokratik açılım, çözüm süreci diye nitelediğimiz süreçlerin aslında amacı şu. Terör şiddet bitsin, ve silah bırakılsın. Ondan sonra da devlet bu kişilerin eve dönüşünü, hayata dönüşünü, siyasete dönüşünü sağlasın organize etsin. Ama tabi bunu gerek PKK kesimi, gerek siyasi parti olarak bu kesimle irtibatlı HDP doğrusu çok istismar ettiler. Hepimiz bunların bölgede nasıl terör estirdiğini çok iyi biliyoruz. AK Parti teşkilatları, bölgede olan tek parti biziz HDP’den sonra. Ve AK Parti teşkilatlarına ne kadar baskı oldu? AK Parti Türkiye’nin her bölgesinde örgütlenen bir partiyiz biz. Türkiye’nin omurgası olarak kendimizi görüyoruz.

Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu

• BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.726 Değişim: 0,04% Hacim : 84.835 Mio.TL Son veri saati : 17:22
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5274 Değişim: -0,04%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9639 Değişim: 0,39%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.431,05 Değişim: 0,32%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.443,38
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.