Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Toplantıda, Trt Gelirleri, Yabancı İşçilerin Çalışma Esasları Ve Haklarında İşlem Yürütülen İşletmelerle İlgili Olarak, Bakanlardan Çalışma Grupları Oluşturulması Kararlaştırıldı -Devlet Bakanı Ve Hükümet Sözcüsü Yücelen: -Çalışmalar, Kesinlikle İşletmeleri Kurtarmaya Yönelik Değildir. Bundan Böyle, Türkiye`De, Yapanın Yanına Yaptığı Kar Kalmayacaktır

ANKARA (A.A) - 16.11.2000 - Bakanlar Kurulu`nun bugünkü toplantısında, TRT gelirleri, yabancı işçilerin çalışma esasları ve haklarında işlem yürütülen işletmelerle ilgili olarak, bakanlardan çalışma grupları oluşturulması kararlaştırıldı. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rüştü Kazım Yücelen, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Hakkari`de dün meydana gelen deprem nedeniyle Hakkari ve Van valilerinden alınan bilgilerin değerlendirildiğini, depremde can ve mal kaybı olmamasından memnuniyet duyulduğunu söyledi. Toplantıda ayrıca, kendisinin TRT gelirleri hakkında bilgi verdiğini kaydeden Yücelen, TRT`nin yasayla konulan gelir kaynaklarının, tarafsızlık ve özerklik ilkesini gerçekleştirebilmesi ve sürdürebilmesi için gerçekçi bir düzeye çıkarılması amacıyla, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, kendisi ve Maliye Bakanı Sümer Oral`dan bir çalışma grubu oluşturulduğunu ifade etti. Yabancı işçilerin çalışma esaslarını düzenleyen kanun tasarısı üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan`ın Bakanlar Kurulu`na bilgi sunduğunu belirten Yücelen, bu konudaki çalışmalara son şeklini vermek üzere Devlet Bakanı Recep Önal, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan`ın yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi.

Toplantıda, Başbakan Bülent Ecevit`in, dün yapılan Liderler Zirvesi hakkında bilgi verdiğini ifade eden Yücelen, bankalarla ilgili tüm yetkilerin, mevzuata göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`na ait olduğunu bildirdi. Kurul`un, bu yetkilerine dayanarak bankacılık sistemini sürekli denetlediğini ve gerekli tedbirleri uyguladığını kaydeden Yücelen, işlemlerde herhangi bir usulsüzlük veya kötü niyet olması durumunda konunun yargıya intikal ettirileceğini ve Türkiye`deki bu sürecin aynen devam ettiğini belirtti. Bakanlar Kurulu`nun bu çalışmalardan memnuniyet duyduğunu kaydeden Yücelen, sözlerini şöyle sürdürdü: Liderler Zirvesi`nde ilke olarak benimsenen banka operasyonlarının Türk ekonomisinde katma değer ve istihdam yaratan reel sektörler üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek amacıyla, alınması gereken tedbirler üzerinde çalışma yapmak üzere Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan başkanlığında bakanlardan oluşan bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu çalışma grubunda, devlet bakanları Recep Önal, Tunca Toskay ve Faruk Bal, Maliye Bakanı Sümer Oral ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan bulunmaktadır. Bu çalışma grubu, sektörlerle görüşmesine devam ederek, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu`na bilgi vereceklerdir.

-SORULAR-

Yücelen, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haklarında yasal tedbir yürütülen işletmelerin ekonomiye katkılarını sürdürmelerinin sağlanması amacıyla alınacak önlemlerin neler olduğunun sorulması üzerine Yücelen, bakanlardan oluşan komisyon çalışmasını tamamladıktan sonra, bunların kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Yücelen, Sektörlerdeki sorunlar tespit edilip daha sonra tedbirlerin uygulanmasına geçilecek dedi. Bu girişimlerin, kamuoyunda, batık bankaların ve iştiraklerinin kurtarılması olarak algılandığına ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine ise Yücelen, şunları söyledi: Hayır, katiyen. Ben, Sayın Başbakan`ın dün yaptığı açıklamayı özellikle okudum ve bundan duyulan memnuniyeti dile getirdim. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun yetkilerini bunun için dile getirdim. Bu konu, mevzuatımıza göre tamamen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun. Görüşülen sadece, istihdam ve katma değer yaratan reel sektör üzerindeki bazı olumsuz etkiler varsa bunları gidermek için alınacak tedbirlerdir. Çalışmalar, kesinlikle işletmeleri kurtarmaya yönelik değildir. Bundan böyle, Türkiye`de, yapanın yanına yaptığı kar kalmayacaktır.

Bir soru üzerine, Kürtçe televizyon yayını konusunun kamuoyunda tartışıldığını ve bunun toplantıda ele alınmadığını bildiren Yücelen, Önemli olan, bunların kamuoyunda tartışılması. Tartışıldıktan sonra, kamuoyundaki genel eğilime göre Bakanlar Kurulu bu konuyu gündemine alır veya almaz diye konuştu. Yücelen, başka bir soru üzerine de af konusuyla ilgili hazırlık çalışmalarının devam ettiğini, bu nedenle, konunun Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.451 Değişim: -0,77% Hacim : 26.283 Mio.TL Son veri saati : 11:37
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,5939 Değişim: 0,37%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7878 Değişim: 0,16%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,21 Değişim: 0,47%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.