Çiller:Af yasası konusunda, cumhurbaşkanının sesini dinleyin

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Dyp Genel Başkanı Çiller: -Af Yasası Konusunda, Cumhurbaşkanının Sesini Dinleyin -Çiller, İktidarın Ab Konusundaki Politikasında Zaafiyet Bulunduğunu Söyledi

ANKARA (A.A) - 20.12.2000 - DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, siyasi iktidarı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in, Şartla Salıverme ve Ertelemeye ilişkin yasayı veto gerekçesindeki uyarıları dikkate almaya çağırdı. Çiller, 2001 mali yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, savcıların, Af Yasası`ndan teröristbaşının da yararlanabileceği, Anayasa Mahkemesi`nce iptal edilmesi durumunda bir genel affa dönüşebileceği uyarısında bulunduklarını hatırlattı. Çiller, şöyle devam etti: Bu konuda, Cumhurbaşkanının sesinin dinlenmesinin doğru olduğunu söylüyoruz. Hani Cumhurbaşkanını hukuk devleti adına seçmiştiniz. Hani Anayasa`yı bildiği için seçmiştiniz. Hani Türkiye`de hukuk devletini istediğiniz için seçmiştiniz. Şimdi o hukuk devletinin gereğini yapın. Çünkü endişemiz büyük. Endişemiz, bunun bedelini yine millettin ödemesidir. Ama hesabını da millet sizden soracak. Bu sorumluluk, bu vebal üstünüzdedir. Eğer bir af çıkaracaksanız, gelin, hep birlikle bir mali af çıkaralım. Esnaf haciz altında, çiftçi borç içinde. Bankaları boşaltanları affediyorsunuz da niye bunları affetmiyorsunuz?

-YILMAZ`IN SİCİLİ-

Çiller, iktidarın AB konusundaki politikasında zaafiyet bulunduğunu da ifade ederek, Bu konuda çok büyük bir samimiyetsizlik var. AB standardında demokrasi diyorsunuz ama demokrasi bayraktarlığını yapacak olan bir başbakan yardımcısı, daha dün atanmışlığı kendi içine sindirebilen yegane liderdir. Böyle bir sicille demokrasinin bayraktarlığını yapmak mümkün mü? Sicil buna müsait değil diye konuştu. Kendi iktidarları döneminde diğer aday ülkelerin tümünün önünde olan Türkiye`nin bugün herkesin arkasına düştüğünü savunan Çiller, Helsinki`den buyana hiçbir şey yapılmadığını söyledi ve yapılan şey tamı tamına sıfırdır dedi. Çiller, şunları söyledi: Efendim biz AB`ye tam üye olmak istiyoruz ama Türkiye`nin girmesini istemeyen güçler var. Kimmiş onlar? Niye Gümrük Birliği`ne, Helsinki`ye (evet) dediler de şimdi (hayır) diyorlar. Belki onların rahatsızlık duyduğu şey AB`ye girmek değil de, sizin Claude Roth`un ağzıyla konuşmanızdır.Müstemlekede dolaşır gibi dolaşan Claude Roth`un ağzıyla bir Başbakan Yardımcısının konuşmasıdır. Bu ülkenin hassasiyetlerine de dikkat etmek lazım. Demokratikleşmeye evet ama bu ülkenin Yugoslavyalılaştırılmasına hayır. DYP Genel Başkanı Çiller, hükümetin dış politikada beceriksiz olduğunu, Rusya`nın Orta Asya`ya tek para tek ordu politikasıyla el koyduğunu söyledi. Çiller, Ne acı, turan türküleriyle yıllarca yeri gögü birbirine katacaksınız ama sizin iktidarınızda Türk cumhuriyetleri yeniden Rusya`nın güdümüne giriyor olacak dedi. IMF programıyla ülkenin ciddi biçimde fakirleştirildiğini, bu nedenle IMF programında revizyona gidilmesi gerektiğini anlatan Çiller, deprem vergileriyle toplanan 3 katrilyon liranın deprem bölgesine gitmediğini öne sürdü. Çiller, seçim yasası değiştirilerek tercih sisteminin getirilmesini de istedi ve üç lideri TV`de ülke sorunlarını tartışmaya çağırdı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.645 Değişim: -0,50% Hacim : 104.170 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.645 22.04.2024 Yüksek 9.832
Açılış: 9.795
32,5595 Değişim: 0,14%
Düşük 32,4690 23.04.2024 Yüksek 32,6715
Açılış: 32,5131
34,8958 Değişim: 0,67%
Düşük 34,5982 23.04.2024 Yüksek 34,9229
Açılış: 34,6636
2.433,42 Değişim: 0,02%
Düşük 2.401,02 23.04.2024 Yüksek 2.449,94
Açılış: 2.432,85
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.