"Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır"

25.11.2016 - 14:14 | Son Güncelleme :
"Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır" | Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun oylamasına tepki göstererek, "Bana bak daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar. Bunu da bilesiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kadın Kongresi'nde yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Günümüz dünyasında insanlığı tehdit eden pek çok kriz var.

Bir konunu önünde ısrarla duracağım.  Eğer mülteci sorunu olmazsa inanın bana bu ülkelerdeki insani dramların dünyada gündeme gelme  ihtimali neredeyse yoktur. Kapaklarda yer aldı, Aylan Bebek, ardından Ümran bebek yer aldı, peki acaba sadece Türkiye'de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyanın değişik yerlerinde bu tür mültecilerin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek midir, sadece Ümran yavrumuzdur? Değil. Çünkü şu anda dünyada milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor,  merhamet bekliyor, onlara yönelik atılan bir adım var mı? Yok. İşte Afrika. Sahra üstü, sahra altı. Milyonlarca orada bebek, kadın yediden yetmişe hepsi çözüm bekliyor, atılan bir adım yok.”

Haberin Devamı

"NİYE, ERDOĞAN DOĞRU AÇIKLAMALAR YAPIYOR"

“Atılan adımı  söyleyeyim, 'Türkiye Avrupa Birliğine girsin mi, girmesin mi?' Atılan adım bu, niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor.

Toplanmışlar gelmişler bir araya 30-40 kişi verilen o bildiriye 'Hayır' diyor, 400-500 kişi 'Evet' diyor. Topunuz dese ne yazar? Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, insanlara doğru bakmadınız, Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gelip siz almadınız. Ümran bebekleri siz almadınız, 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz, verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız' demeye başladınız.”

KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz , Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Kısıklı'da Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşların doldurduğu hatıra defterini hediye etti.

Haberin Devamı

“BANA BAK…”

Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne de bu millet anlar, bunu da bilesiniz.

"BİZİ BU YAPTIRIMLAR ÇÖKERTMEZ"

Dünya beşten büyüktür. Bunu savunmak lazım ama birilerinden de korkmamak lazım. Biz birilerine hoş görünmek adına zulmü alkışlayamayız. Ana muhalefetin lideri, “Bu bir yaptırımdır. Devamı gelecektir” diyor. Tehdit ediyor ya. Zavallıya bak.

53 yıldır bu ülkeye AB’nin kapısın açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Uyguluyorlarsa ne oldu battık mı bittik mi çöktük mü? Bizi bu yaptırımlar çökertmez. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz yolumuza böyle devam edeceğiz. Unutmayın, batının Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu anda 3 milyon mülteciyi burada barındıran besleyen Türkiye,  AB’den destek gelecek diye kapılarımızı açmadık. Niye açtık? O varil bombalarının üzerine yağdığı o insanları biz zalimlerin insafına bırakamazdık .AB’den para gelir mi gelmez mi diye düşünmedik. BM’den gelen para 500 milyon dolar. AB’den şimdiye kadar gelen eğer doğruysa 700 civarında. Peki bizim harcadığımız ne? 15 milyar dolar. Veren el alan elden üstündür.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5846 Değişim: 0,34%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8007 Değişim: 0,20%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.514,16 Değişim: 1,19%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.