DYP Genel Başkan Yardımcısı Söylemez: Af İçin Kaos Yaratmayalım

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Adeta Bir İnatlaşmaya Dönüştürülerek Yapılmak İstenen Bu Af Tasarısına, Dyp Ret Oyu Verecektir -Her Türlü Soygun Ve Cinayet İşlemiş İnsanları Affetmek İçin Türkiye`Nin Gündeminde Kaos Yaratmayalım


ANKARA (A.A) - 18.12.2000 - DYP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez,
Adeta bir inatlaşmaya dönüştürülerek yapılmak istenen bu af tasarısına, DYP ret oyu verecektir dedi. Söylemez, partisinin Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. İktidarın, tükendiğini ve acz görüntüsü sergilediğini ileri süren Söylemez, hükümetin alternatifinin bulunmadığını söyleyenlerin, ya demokrasiye inançsız kişiler olduğunu ya da iktidarla bir çıkar işbirliği içinde olabileceklerini savundu. Türkiye`nin, tarihinde görmediği en büyük ekonomik bunalımı ve daralmayı yaşadığını ileri süren Söylemez, sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye, tarihinin en büyük bankacılık krizini yaşamaktadır. 12 banka, batma ya da batırılma noktasına gelmiş, 11 tanesi fona devredilmiş. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, adeta bir bankacılık hastanesi ya da hapishanesi durumuna dönüştürülmüştür. Bankalara destek olmak, rehabilitasyon yapmak bir yana, akıl dışı yaklaşımlarla Türk bankacılık sistemi, kendine güvenini kaybeden, iç ve dış piyasalarda itibar yitiren ve şaibe altında bırakılan koca bir sektör haline gelmiştir.


Söylemez, 2001 yılı reel bütçe hedeflerinin, yaşanan krizle ulaşılabilir olmaktan çıktığını, başta enflasyon olmak üzere, bütün bütçe hedeflerinin yeniden revize edilmesi gerektiğini belirtti. Bankacılık sektöründe, polisiye önlemler yerine, rehabilite önlemlerle çözümler bulunması gerektiğini ifade eden Söylemez, bankaları batırma noktasına getirdikten sonra el koymanın, yapılması gereken en son iş olduğunu söyledi. Söylemez, hükümeti ve uyguladığı programı kayıtsız şartsız destekleyen hükümet yanlısı çevrelerin bile, hükümetin yanlışlarını taşıyamaz hale geldiğini savundu. Söylemez, TÜSİAD ve TOBB bile, artık gerçeklerin gizlenemezliğinden ötürü, hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını, kamuoyu önünde ağır bir şekilde eleştirmeye başlamışlardır diye konuştu.


MALİ AF;

Bir gazetecinin, Af Meclis gündemine geliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? yönündeki sorusu üzerine Söylemez, DYP`nin, en başından beri affın zamanına ve içeriğine karşı çıktığı, affın, adalet reformunun bir parçası olmadan sağlıklı olmayacağını söyledi. Söylemez, Yeniden Meclis`e getirilmek ve adeta bir inatlaşmaya dönüştürülerek yapılmak istenen bu af tasarısına, DYP yine karşı çıkacak ve ret oyunu verecektir. DYP bu konuda en kararlı tavrı göstermiştir. Yani tavşana kaç, tazıya tut dememiştir diye konuştu. Söylemez, uygulanan hatalı ekonomik politikalardan zarar gören esnaf, tarım kesimi, küçük ve orta boy ihracatçılara yönelik bir mali affın uygulanmasından yana olduklarını belirterek, Her türlü soygun ve cinayet işlemiş insanları affetmek için Türkiye`nin gündeminde kaos yaratmayalım dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.645 Değişim: -0,50% Hacim : 104.170 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.645 22.04.2024 Yüksek 9.832
Açılış: 9.795
32,5626 Değişim: 0,15%
Düşük 32,4690 23.04.2024 Yüksek 32,6715
Açılış: 32,5131
34,8974 Değişim: 0,67%
Düşük 34,5982 23.04.2024 Yüksek 34,9095
Açılış: 34,6636
2.425,41 Değişim: -0,31%
Düşük 2.401,02 23.04.2024 Yüksek 2.449,94
Açılış: 2.432,85
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.