Erdoğan: Kabinede yeni değişiklikler olabilir

02.09.2016 - 09:56 | Son Güncelleme :
Erdoğan: Kabinede yeni değişiklikler olabilir | Politika Haberleri

Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde kabinede yeni değişiklikler olabilir" şeklinde belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde kabinede yeni değişikliklerin söz konusu olabileceğini, ancak şu anda kendisine iletilen herhangi bir değişiklik planı bulunmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım önceki akşam Erdoğan ile görüşmesinin ardından İçişleri Bakanı Ala'nın bakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamış, İçişleri Bakanlığı'na da Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun atandığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün akşam G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Çin'e hareketi öncesinde havalimanında düzenlediği basın toplantısında, ilerleyen günlerde kabinede yeni değişikliklerin olabileceğini belirtti; ancak şu anda Başbakan Binali Yıldırım tarafından kendisine bu yönde iletilen bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.

##$HABER_1434779$##

Efkan Ala'nın bakanlık görevini bırakması ile ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

"Bir hükümette zaman zaman bu tür değişiklikler olabilir yani burada Sayın Başbakan, mesai arkadaşlarıyla veya kendi istişareyi yapmış olduğu arkadaşlarıyla nitekim sonunda benimle de istişarede bulunmuştur. Ve ortaya sürmüş olduğu tezler haklı. Bu arada İçişleri Bakanımız da Sayın Ala, bu süreç içerisinde kendileri de istifasını vermek suretiyle böyle bir değişim bu süreç içerisinde yapılmıştır. Ne Efkan Ala kardeşimizden herhangi bir sıkıntı söz konusudur ne de bu süreç içerisinde ona yönelik herhangi bir olumsuzluğu söylemeye ne Sayın Başbakanın ne benim herhangi bir haddimize değildir" dedi.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Suriye'de Cerablus bölgesini İslam Devleti'nden temizlemek üzere geçen hafta başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunu da değerlendiren Erdoğan, 400 kilometrekarenin üzerinde bir alanın İD ve PYD/YPG'den arındırıldığını belirterek, "Fırat Kalkanı harekatının amacı sınır bölgemizdeki terör örgütlerinin ülkemiz, vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılmasıdır. Cerablus'tan, sınır bölgemizdeki, Suriye'nin kuzeyindeki şehirlerden sürekli olarak şehirlerimize roketlerle yapılan saldırıları biz duymazlıktan gelemeyiz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Hiç kimse bizden güney sınırımızda bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermemizi beklemesin.Kesinlikle Suriye'nin kuzeyinde bizim de güneyimizde bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz, bunun bilinmesini isterim."

Fırat Kalkanı operasyonu ile Türkiye'nin değil Cerablusluların kente girdiğini belirten Erdoğan, "Bizim onlara sadece lojistik desteğimiz var" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan Cerablus operasyonunun tamamlanmasının ardından daha önce aralarında Kürt gruplardan YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri tarafından İD'den alınan Menbiç'e yönelik bir operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği sorularını da yanıtladı.

"Aslında Menbiç bu işin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. Menbiç'in nüfus itibarıyla oranı, yüzde 90'ı aşkını Arap. Buradaki oraya gelen Kürtler veya farklı etnik gruplar, bindirilmiş kıtalar ki YPG bunlardan bir tanesidir. Bunu Sayın Başkan Obama ile görüştüğümüzde kendileri kesinlikle buraya bunların girmeyeceğini bana taahhüt etti, söyledi. Bunların hepsi kayıtlarda var" dedi.

Ankara, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle "terör örgütü" olarak nitelendirdiği YPG'nin Fırat'ın batısına geçerek Menbiç operasyonuna katılmasına karşı çıkmış, ABD'nin operasyon tamamlandıktan sonra YPG'lilerin bölgeden ayrılarak yeniden Fırat'ın doğusuna geçeceği taahhüdünde bulunduğunu açıklamıştı.

Bu sözün tutulup tutulmadığı sorulan Erdoğan, "Menbiç ile ilgili bize şu anda, 'Fırat'ın doğusuna geçtiler' diyorlar. Biz de diyoruz, 'Hayır geçmediler.' Ben şunu da söyleyeyim, Fırat'ın doğusuna geçtiklerinin ispatı bizim tespitimize bağlıdır. Birilerinin Amerika'da yaptıkları açıklamayla veya şurada burada yaptıkları açıklamayla, biz YPG'nin veya PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğine inanmayız" dedi. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.812 Değişim: 0,93% Hacim : 38.639 Mio.TL Son veri saati : 13:09
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.812
Açılış: 9.754
32,5015 Değişim: -0,12%
Düşük 32,4223 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9607 Değişim: 0,38%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.429,54 Değişim: 0,26%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.439,29
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.