Fazilet ikiz doğuracak

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
FP`de gelenekçiler ve yenilikçiler ayrı ayrı parti kurma çalışması başlattı. Kutan, Asiltürk`ün bu yöndeki sözlerini doğrularken, Gül ve Erdoğan da il bazında örgüt çalışmasına hız verdi.

FP`de gözler Anayasa Mahkemesi`nin vereceği karara çevrilirken, olası bir kapatma kararına karşılık hem yenilikçilerin hem de gelenekçilerin ayrı ayrı yedek parti kurma çalışmaları tamamlanma aşamasında. Gelenekçilerin yedek partisiyle ilgili çalışmaları eski Ankara Milletvekili Ömer Faruk Ekinci yürütüyor. Erbakan`a yakınlığıyla da bilinen Ekinci ile birlikte, Oğuzhan Asiltürk`ün yeğeni Celal Asiltürk de çalışma içinde.

Kurucular kurulu hazır;
Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Teoman Rıza Güneri`nin de katkı sağladığı çalışma sonucu partinin tüzüğü ile 15`i aşkın kurucular kurulu listesi belirlendi. Yedek partinin alternatif adlarından biri İhlas Partisi. Partinin, Anayasa Mahkemesi`nin kararını açıklamasından bir hafta önce kurulması planlanıyor.
Geçen hafta Alanya`da yapılan il başkanları toplantısında Asiltürk`ün, Yedek parti hazır merak etmeyin, yolumuza devam ederiz. RP`yi de kapatmadan önce partimiz hazırdı sözlerini FP lideri Recai Kutan da doğruladı. Bazı partililerin Kutan`a, Olası bir kapatma kararı çıkarsa ne yapacağız, hazırlığınız var mı? sorusuna, Evet var. Altı kişiden oluşan bir çekirdek ekip çalışmalarını sürdürüyor yanıtı verdiği öğrenildi.

Milli Görüş çizgisinden kopmayı tasarlayan yenilikçiler de parti kurma hazırlığında. Yenilikçiler çalışmalarını Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan eksenli sürdürüyor. Kurucuların büyük bölümünü işadamları ve diğer partilerden kopan muhafazakâr
isimler oluşturacak. Erdoğan`ın bu çerçevede, 50`yi aşkın ilde anketler yaptığı, bu anketler aracılığıyla 30`a yakın ilde kurucuları belirlediği öne sürülüyor.


Parti Asiltürk`ün değil;
Bununla birlikte parti içinde yenilikçi-gelenekçi grupların söz düellosu kızıştı. Asiltürk`ün Gül ile Bülent Arınç`a yönelik sözleriyle ilgili tartışmalar sürerken, yenilikçiler karşı saldırıya geçti.Açık bir şekilde Asiltürk`ü hedef alan yenilikçi kanadın önde gelen isimlerinden Osman Pepe, FP kimseninin tapulu malı değil. Asiltürk`ün de tapulu malı değil. Asiltürk fevkalade yanlış düşünce içinde. Bu partide bir yerlere gelmek için el etek öpmek gerekmiyor. Hak eden herkes bazı makamlara gelir dedi.


Önemli iddialar;
Kutan ise, dün partisinin başkanlık divanı toplantısı sonrası, yenilikçilerin tepkisine yol açan Asiltürk`e atfen çıkan `Başsavcı Savaş ile Tayyip Erdoğan anlaştı` haberinin doğru olmadığını söyledi. Kutan, haberin toplantıda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi: Ele alınmadı. Şu yönüyle: Bir kere iddialar partimiz bakımından fevkalade önem taşıyan iddialar. Bu itibarla meseleyi gayet titizlikle inceledim. Değişik adaylardan, toplantıya katılan arkadaşlardan bilgi aldım. Kesin kanaatim odur ki basında yer alan iddialar doğru değildir. Nitekim Asiltürk de avukatı aracılığıyla, bu anlamda bir kelime bile söylememiş olduğunu ifade etti.


İptalciler vazgeçti;
Gelenekçiler ile yenilikçilerin mücadele ettiği ve Recai Kutan`ın genel başkan seçilmesiyle sonuçlanan FP 1. Olağan Kongresi`yle buna dayanak yapılan tüzük değişikliğinin iptal olasılığı zayıfladı. Kongrenin iptalini isteyenlerin tutumlarını değiştirmesi üzerine bu amaçla açılan davalardan biri askıya alınırken, biri de reddedildi. Kongrenin iptali için açılan altı davadan biri geçen ay başlamış ve duruşma kasıma bırakılmıştı.

Davalardan ikisi de dün görüldü. Parti kurucularından Hacı Biner`in açtığı davanın ilk duruşması Ankara 11`inci Asliye Hukuk Mahkemesi`nde yapıldı. Davacı Biner, davadan feragat ettiğini açıklayınca mahkeme yargıcı, davanın bu gerekçeyle reddine karar verdi. FP Niğde delegesi Faruk Akdoğan`ın açtığı diğer davanın ilk duruşması da Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde yapıldı. Akdoğan duruşmaya katılmayınca dosya askıya alındı. Davacı Akdoğan üç ay içinde dilekçesini yenilemezse bu dava da reddedilmiş sayılacak. Kasımda görülecek diğer davada da benzer gelişme olması halinde FP kongresi tüm sonuçlarıyla geçerli olacak. (RADİKAL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,00% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 0 25.04.2024 Yüksek 0
Açılış: 0
32,5716 Değişim: 0,10%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
35,0228 Değişim: 0,56%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0375
Açılış: 34,8286
2.427,65 Değişim: 0,18%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.432,11
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.