FP`li Doğan:Devletin Görevi Ölümleri Engellemektir

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

FP Grup Başkanvekili Doğan: Devletin Görevi, Ölümü Engellemektir. Yani Başarısız, Zamansız Bir Operasyonla Karşı Karşıyayız -Bir Ülkede Ara Rejim Tartışılıyorsa O Ülkede Hükümet Yoktur. Hükümet Bitmiştir -Doğan, Milli Koalisyon Dahil, Hükümetin Pekçok Alternatifinin Bulunduğunu Söyledi.



ANKARA (A.A) - 20.12.2000 - FP Grup Başkanvekili Avni Doğan, cezaevlerine yapılan müdahaleleri değerlendirirken, Devletin görevi, ölümü engellemektir. Yani başarısız, zamansız bir operasyonla karşı karşıyayız dedi. Doğan, Parlamento`da düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerine yapılan müdahaleleri değerlendirdi. Devlet görevlilerinin operasyonların ardından cezaevlerinde tekrar yönetim ele geçirildi gibi açıklamalar yaptığını anımsatan Doğan,Bu abes, ayıp, çirkin bir laftır. Çok çirkin bir itiraftır. Yani başımızda bir hükümet olmadığının en açık bir belgesidir dedi. Cezaevlerinde yaşanan sıkıntıların operasyon yapılmadan çözülebilmesini temmeni ettiklerini anlatan Doğan, şöyle konuştu: Ölümleri durdurmak için devlet müdahale etti, ama ölü sayısı 20 civarında. Hükümet bu operasyonda ne kadar dikkatli olduğunu iddia ederse etsin, ölüm getirdi. Halbuki devletin görevi, ölümü engellemektir. Yani başarısız, zamansız bir operasyonla karşı karşıyayız. Gönül arzu ederdi ki, bu konu 20 insanın ölümüne sebebiyet vermeden çözülebilsin.


ARA REJİM TARTIŞMASI...

Bir ülkede, hükümet yoksa, siyaset boşluğu varsa, hükümet kendine yapılan eleştirilere kulak vermiyorsa, o ülkenin geleceğinin karanlık olacağı görüşünü savunan Avni Doğan, bu durumda hükümet yerine başkalarının konuşacağını söyledi. Son günlerde her önüne gelenin ölçüyü ve haddi aşarak konuştuğunu ifade eden Doğan, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım`ı eleştirdi. Demokrasi ve eleştiri sınırlarının zorlanarak, adeta konuşma terörü yaşandığını dile getine Doğan, Yıldırım`ın, TBMM`ye hakaret ettiğini, ara rejim tartışmalarının başlamasına sebep olduğunu söyledi. Hükümetin bu tür açıklamalara karşı gerekli tedbiri almasını isteyen Doğan, Bu DGM savcıları tarafından değerlendirilmelidir dedi. Doğan, şöyle devam etti:


Demokrasilerde hükümet meclislerde kurulur. Eğer Türkiye`de hükümet kurma yeri MGK olursa, bugün gelinen noktaya geliriz. Bugün yaşadığımız krizlerin, yokluğun sefaletin, ekonomik ve siyasi krizin sebebi, 28 Şubat sürecinde siyasetin devre dışı bırakılmasıdır. Bu süreçte soygun yapanlar artık soyacak yer bulamayanlar öyle zannediyorum ki, başka bir süreç başlatmak istiyorlar. Onun için ilgili ilgisiz mihrakları, belli tedbirler davet ediyorlar. Dikkat ederseniz, bu soygun ve vurgunların arkasından çıkan aktörler hep aynı. Ama geldiğimiz nokta, sefalettir. İTO Başkanı yeni bir bunalımın özleminde. Endişem insanlar. Sokaklarda insanlar polisle çatışıyor, polis sokaklarda yürüyor. Endişem, yeni bir Ecevit klasiğini mi oynuyoruz? Bu filmi o zaman biz çok görmüştük. Ecevit, o zaman üzerine düşeni yapamadı. Şu an polislerin, memurların sokakta yürüdüğünü, insanların Kızılay`a inemediğini görsün ve gerekli tedbirleri alsın. Bir ülkede ara rejim tartışılıyorsa o ülkede hükümet yoktur. Hükümet bitmiştir. Türkiye`de zaten 3 yıldır kurulan bütün hükümetler belli mihraklardan güdümlü hükümetlerdir. O mihraklar şimdi bu hükümeti istemiyor. İstemediği de açık, Başbakan`ın kendisi düğmeye basıldığını söylüyor. İTO`nun, TÜSİAD`ın açıklaması da bu düğmenin adresini gösteriyor galiba.


ALTERNATİF VAR...

Hükümetin acilen istifa etmesi gerektiğini kaydeden Avni Doğan, bu hükümetin alternatiflerinin bulunduğunu söyledi. Demokrasilerde alternatifsiz hükümetin olamayacağını kaydeden Doğan, gelecek günlerde `milli koalisyon dahil birçok hükümet alternatifinin tartışılacağını savundu. Doğan, bir soru üzerine, anamuhalefet olarak kendilerinin de hükümete alternatif teşkil ettiklerini ifade ederek, bizim, daha üç yıl önce memurlara yüzde 100 zam veren, kadrolarımız var. O bakanlar milletvekilleri bizim partimizde bugün... dedi. Türkiye`nin, artık 1-2 partinin bir araya gelerek kurulan hükümetlerle kurtulacak noktayı aştığını belirten Doğan, ülkede 5 partinin biraraya gelerek hırsızlığa, yolsuzluğa, her türlü namussuzluğa karşı elini taşın artına koyarak birlikte mücadele vermesi gerektiğini kaydetti. Türkiye`nin ara rejime ihtiyacının bulunmadığını bir soru üzerine dile getiren Doğan, vatandaşın demokmrasi istediğini söyledi. Doğan, düğmeye basanların adresi neresidir? sorusu üzerine de, Düğmenin adresi İTO`dur. İstanbul dükalığıdır. Yoksa ne haddine (MGK hükümet kursun) demek... MGK anayasal bir kuruluştur. Görvleri anayasayla belirlenmiştir. Hükümet kurma gibi bir görevi de yoktur dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3461 Değişim: 0,30%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,1093 Değişim: -0,04%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.308,62 Değişim: 1,36%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.