Gürsel Tekin'den Bakan Şimşek’e açık mektup

06.05.2015 - 09:30 | Son Güncelleme :
Gürsel Tekin'den Bakan Şimşek’e açık mektup | Politika Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin seçim beyannamesi ile ilgili eleştirilerde bulunması üzerine, CHP Genel Sekreteti Gürsel Tekin, Bakan Şimşek’e açık mektup yazdı

Mektupta, “Saray için sizin açıkladığınız gibi milyarlar harcanmasaydı, o parayla her 10 emekliden birisine iki maaş ikramiye ödenebilirdi. Yani emekliye gerekli kaynak sizin bütçenizde bile var. Sadece maaş yerine Saray harcama kaleminde saklı. Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık” diye konuştu.

Haberin Devamı

DERVİŞ’İ ÖVÜYORDUNUZ

CHP’nin seçim beyannamesinin açıklandığı günden itibaren yapılan eleştirilerin rutin hale getirildiğini belirten Gürsel Tekin yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı: “ ‘CHP, Türkiye’yi IMF’ye muhtaç edecek’, ‘Hazine batacak’ tarzı amacını aşan, gerçekle ilgisi bulunmayan beyanlarınızı ancak yakın tarih bilginizdeki kara delikle izah edebilirim. Çünkü yanlış politikalarla ülke ekonomisinde hasar yaratan ve IMF’ye avuç açan iktidarların tamamı sizin partinizin rol modeli seçtiği politikacı ve liderler tarafından kuruldu, yönetildi. Bize gelince, haberdar edilmediğiniz inancıyla hatırlatayım; Türkiye’yi tarihinin en derin krizinden kurtaran Kemal Derviş, ki yurtdışında piyasa profesyoneli olarak çalıştığınız günlerde öve öve bitiremediğiniz bir isimdir, CHP iktidarında ekonomi yönetimini üstlenecektir.”

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Mektupta bütçeyi değerlendiren Tekin, “Bütçe tercihler, politikalar, tahminler toplamıdır. Tercih derken neyi kastediyorum, açayım. Mesela bütçe kaynaklarını Saray inşaatına ayırmak bir tercihtir. Emekliye her bayram bir maaş ikramiye vermek bir tercih. Sizin tercihiniz bütçenizde açık seçik bellidir. Doğrudan, milleten yana tercih kullanın. Bütçe gelecekteki gelir ve gider tahminine dayanır. Ayrılan kaynaklar da, bu tahminin eseridir. Daha bir kere enflasyon hedefini tutturamadınız. Her defasında çalışanı, emekliyi ezdiniz, geçtiniz. Biz sizin 13 yıllık borcunuzu ödemeye geliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal devleti kuracağız

Asgari ücretliye, emekliye insanca bir yaşam sunacaklarını kaydedem Gürsel Tekin mektubunu şu sözlerle noktaladı: “Yaşanacak bir Türkiye için hazırız. Çünkü tercih ve politikalarımız doğru, milleten yanadır. Sayın Bakan, CHP’nin sosyal devleti yeniden kurmak için harcayacağı kaynağın toplamı bellidir. Dört yıllık iktidarımızın sonunda gelinecek noktada millete ödenecek borcun yekunu... Cebinizdeki her 100 liranın sadece 2.5 lirasından fazla değildir. Sayın Bakan, iktidarınızın bu son günlerinde çalışmalarınızda daha dikkatli ve daha az partizan olmanız temennisi ile kolaylıklar dilerim.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.