Herkes Herşeyi Devletten Beklememeli

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bayındırlık Ve İskan Bakanı Koray Aydın: -Paraların Daha Fazlasıyla Tahsil Edilerek Bunların Sorumlularının Affedilmesiyle İlgili Bir Tartışma Yaşanıyor. Biz Konuya Daha Dikkatli Yaklaşıyoruz. Doğrusu Pek Olmasını İstemiyoruz -Herkes Herşeyi Devletten Bekleme Alışkanlığından Kendini Kurtarsın. Binaların Kontrol Edilmesi Ve Bunların Güçlendirilmesi Çalışmaları Yapılabilir


ANKARA (A.A) - 20.11.2000 - Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, paraların daha fazlasıyla tahsil edilerek bunların sorumlularının affedilmesiyle ilgili bir tartışma yaşandığını belirterek, biz konuya daha dikkatli yaklaşıyoruz, doğrusu pek olmasını istemiyoruz dedi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, İller Bankası Genel Müdürlüğü`nce düzenlenen yerel yönetimlerde jeotermal enerji ve jeoteknik uygulamalar sempozyumu çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin banka batıranların, içini boşaltanların da af yasası kapsamına alınmasını MHP nasıl değerlendiriyor? şeklindeki sorusuna Bakan Aydın`ın cevabı doğrusu pek olmasını istemiyoruz oldu. Batık banka olayının bir sonuç olduğunu belirten aydın, bu konuda 57. Hükümet`in herkesin yaptığı yanına kar kalır anlayışını değiştirecek bir yaklaşım ortaya koyduğunu belirten Aydın, bu konunun üzerine büyük bir kararlılıkla gidildiğini söyledi.



Bugüne kadar hükümetlerin hiçbir konunun üzerine bu denli kararlılıkla gitmediğini, yapılan bu işlerin arkasında 57. Cumhuriyet hükümetinin siyasi kararlılığının bulunduğunu anlatan Aydın, bu kadar halkın desteğinin sağlandığı önemli bir konu üzerinde daha dikkatli daha titiz davranmamız gerektiğini söylüyoruz. Bizim MHP olarak olaya yaklaşımımız budur dedi. Aydın şöyle devam etti: Bu bakımdan konunun daha iyi irdelenerek, üzerinde durularak gündeme getirilmesi faydalı olur. Paraların daha fazlasıyla tahsil edilerek bunların sorumlularının affedilmesi gündemde. Onunla ilgili bir tartışma yaşanıyor. Biz konuya daha dikkatli yaklaşıyoruz. Doğrusu pek olmasını istemiyoruz. Devlet bankalarının özelleştirilmesinin bir ihtiyaç olduğunu ve hükümetin bu konudaki kararlılığını ifade eden Aydın, ekonomik suça ekonomik cezayı af yasasında istemediğinizi belirttiniz, ısrarlı olacak mısınız? sorusu üzerine de şunları kaydetti: Üç partinin oluşturduğu bir koalisyon var. Konular genellikle konuşularak, görüşülerek karar alınıyor. O görüşü ortaya atan arkadaşların tezleri var. Bunu da dikkate alarak çalışılacak. Bir kaç gün içinde belli olur.


KAYNAŞLI İÇİN YENİ ALAN;

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, bir başka soru üzerine de Kaynaşlı`daki afetzedeler için yeni bir kalıcı konut alanı belirlendiğini ve Başbakanlık Proje Uygulama biriminin gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Kaynaşlı ve Düzce için orta noktada bir alan belirlendiğini, ancak Kaynaşlıların bölgeden ayrılmak istememeleri sonucu daha yakın bir alan belirlendiğini anlatan Aydın, yapılan incelemelerde mevcut yerleşim alanının uygun olmaması nedeniyle Kaynaşlı`ya yakın bir dağlık bir bölgede yeni bir alan belirlediklerini söyledi. Aydın, söz konusu alanda halen Başbakanlık Proje uygulama biriminin jeolojik ve jeoteknik inceleme yaptığını bildirdi.


İSTANBUL VE DEPREM;

İstanbul`daki konutların yüzde 70`inin depreme dayanıklı olmadığının hatırlatılması üzerine ise Bakan Koray Aydın, Türkiye`nin yüzde 95`inin deprem kuşağında olduğuna dikkat çekti. Ancak İstanbul`da 10 milyon kişinin yaşadığını, iki deprem yaşayarak acı sonuçların görüldüğünü anlatan Aydın, depremden ders alan bir anlayış ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Aydın şunları kaydetti: Herkes herşeyi devletten bekleme alışkanlığından kendini kurtarsın. Bizim o kadar zengin herşeyi finanse edecek bir devletimiz yok. O bakımdan herkes elini biraz taşın altına koyacak bir anlayışın da sergilenmesi lazım. Binaların kontrol edilmesi ve bunların güçlendirilmesi çalışmaları yapılabilir. Fert olarak vatandaşa düşen bir görev, apartman yönetimlerine düşen bir görev bu konuda daha dikkatli, duyarlı olmak lazım. Biz devlet olarak, laboratuvarlar oluşturduk, proje müşavirlik sistemi kurduk. Bu sistem içinde onarım, güçlendirme yapılabilir. Ama herşeyden önce vatandaşın kendi duyarlılığı bu işin lokomotifidir.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.500 Değişim: -0,25% Hacim : 49.071 Mio.TL Son veri saati : 15:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.514
Açılış: 9.431
32,5978 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8372 Değişim: 0,30%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.492,29 Değişim: 0,31%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.