Kavi: Ankara`nın kulakları tıkalı

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Kavi: -Böylesine Önemli Bir Süreçte Ülkemizin Ekonomik Durumunun, İşsizlik Ve Üretimin Durmasının Yaratabileceği Güvenlik Sorunları Nedeniyle MGKGündemine Alınması Önerisi Düşünülebilir -1998 Ağustosu`Ndan Bu Yana Gerçeği Dile Getiriyoruz, Hem De Medeni Bir Uslupla, Ancak Ankara`Nın Kulakları Tıkalı


İSTANBUL (A.A) - 20.12.2000 - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, hiç olmaması gereken bir mali krizle ülkenin karşı karşıya kaldığını belirterek, Böylesine önemli bir süreçte ülkemizin ekonomik durumunun, işsizlik ve üretimin durmasının yaratabileceği güvenlik sorunları nedeniyle MGK gündemine alınması önerisi düşünülebilir dedi. Kavi, yılın son İSO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ülke olarak çok zor günlerden geçildiğini kaydederek, şunları söyledi: Gün geçmiyor ki, yeni bir kriz, yeni bir üzüntü, sıkıntı önümüze gelmesin. Başta Türk sanayii olmak üzere, tüm ekonomi çok ağır koşullarda var olma mücadelesi, onur mücadelesi veriyor. 1998 Ağustosu`ndan bu yana bu gerçeği dile getiriyoruz, hem de medeni bir uslupla, ancak Ankara`nın kulakları tıkalı. Hükümetin gündeminde ekonominin öncelikli konu olmadığını savunan Kavi, hükümetin ekonomik programı uygulamaya koyarken, enflasyon, büyüme hedeflerini belirlerken, çok önemli bir hususu unuttuğunu bildirdi. Kavi, Asıl olanın sonuç değil, bu sonucun istikrarını sağlamak olduğunu bu kez de unuttuk. Hele unuttuğunuz şey üretimle büyüyebilmenin sürdürülebilir bir gerçek olduğu ise, o zaman büyüme oranlarınız da hiçbirşey ifade etmez diye konuştu.


MGK;

Hüsamettin Kavi, hiç olmamaması gereken bir mali kriz ile ülkenin karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, şunları söyledi: İçinde olduğumuz bu krizde hükümetimizin ağır ihmali vardır. Hepimiz haftalardır bunalıyoruz. Hepimizin üzerindeki baskı giderek artıyor. Hiç kimse demokrasinin kurallarının dışında bir çözüm düşünemez, arayamaz. Böylesine önemli bir süreçte ülkemizin ekonomik durumunun işsizlik ve üretimin durmasının yaratabileceği güvenlik sorunları nedeniyle MGK gündemine alınması önerisi düşünülebilir. Ancak sayın Yıldırım, irticalen konuşurken kullandığı uslübun maksadını aştığının kendisi de farkındadır.


LİDERSİZ YOLA DEVAM EDİLİYOR...

Ekonomi yönetimi için takım kurulamadığını, lidersiz yola devam ederken işin ağırlığının bürokrasiye kaldığını savunan Kavi, siyasi ayağın eksik olduğu, toplumun kurumlarının ortak edilmediği bir süreçte bu üzüntülerin kaçınılmaz olacağını ifade etti. Kavi ayrıca, krizin başlangıcından bugüne dek bir tek İstanbul milletvekilinin dahi kendilerini aramaması ve ne durumda olduklarını sormamasından yakındı. Geçen hafta ilgili bakanlıklar BDDK ve Bankalar birliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Kavi, dönem sonu faizlerinin 31 Aralık`ın tatil olması nedeniyle 2 Ocak`tan önce istenemeyeceğini hatırlattıklarını, hiç kimsenin 2 Ocak`tan önce faizini ödemeye zorlanamayacağını belirtti.


İSYAN ETMEK...

Kavi, 25 Aralık KDV ödenme tarihi konusunda da girişimleri olduğunu, ancak, şu ana kadar cevap alamadıklarını bildirdi. İsyan etmek ile herşeye boşvermek arasında neredeyiz? Panikle bir yere varamayacağımız ortada diyen Kavi, akılcı, yaratıcı, doğru çözümleri sabırla aramak zorunda olduklarını söyledi. Kavi,
Hükümetimiz kendisi dışında sivil toplumnun da çözümler üretebileceği gerçeğini anlamalı ve ilgili tarafların danışmanlığından yararlanmalıdır. Eğer bu olmaz ise bir sonraki krize kendimizi şimdiden hazırlamamız gerekebilir dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3804 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,1568 Değişim: 0,26%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,77 Değişim: 0,27%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.