Kutan; Bunlardan Devlete Hayır Gelmez

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Genel Başkan Kutan, Bankalar Operasyonu`Nu Değerlendirdi: -Bunlar Milletin Hükümeti Değil, Imf`Nin İnsafsiz Mültezimi, Soyguncularin İkmal Bölüğüdür. Bunlardan Türkiye`Ye De Millete De Hayir Gelmez, Gelmiyor Da... -(Bu Bilgiler Ticari Sirdir) Diye Hirsizlari Himaye Edemezsiniz. Bunun Arkasina Siğinamazsiniz. Hirsizin Bildiği Bilgiyi Milletin De Bilmeye Hakki Vardir -Bu Soygunlarin Siyasi Uzantilarini, Bürokrasideki Şeriklerini Ortaya Çikartmadiğiniz Sürece Sizleri Hirsiz Dostu Olarak İlan Edeceğiz


ANKARA (A.A) - 21.11.2000- FP Genel Başkanı Recai Kutan, hükümetin uygulamalarını eleştirerek, Bunlar milletin hükümeti değil, IMF`nin insafsız mültezimi, soyguncuların ikmal bölüğüdür. Bunlardan Türkiye`ye de millete de hayır gelmez, gelmiyor da... Kutan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada,bazı basın yayın organlarında yazıldığı gibi Türkiye`nin güllük gülistanlık olmadığını söyledi. Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı`nın Avrupa`nın çeşitli ülke parlamentolarında benimsendiğini anlatan Kutan, Karaoğlan`ın Başbakanlığındaki Türkiye`ye kara haberlerin gelmeye devam ettiğini kaydetti. Bankalar operasyonu ile ilgili görüşlerini dile getiren Kutan, Türkiye`de adeta bir lağım patladı... Caddeler diz boyu pislikten geçilmiyor dedi. Kutan, bankalarla ilgili olarak hükümet hakkında gensoru önergesi verdiklerini, ancak bunun reddedildiğini, daha sonra verdikleri Meclis Araştırma Önergesi`nin gündemde tutulduğunu anlattı.


İçişleri Bakanı Sadettin Tantan`ın, ortaya çıkartılanların işin binde biri olduğunu söylediğini anımsatan Kutan, geri kalanların neler olduğunu sordu. Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü: Kamu makamlarını işgal edip, devlet adına geniş yetkiler kullanan ve bu yetkilerini büyük menfaatler karşılığında küçük bir gruba kiralayan, satan onların yönetim kurullarında görev alan bürokratlar nerede? Kim kimin bankasında görev aldı? Neden aldı? Şimdi siz bunlarla ilgili ne yapıyorsunuz? Nüfuz casuslarına ne oldu? Yeğenleri, bacanakları, kayınbiraderleri, enişteleri, kim niçin ve neden korudu? Bunların hepsini ortaya çıkartmaya mecbursunuz (bu bilgiler ticari sırdır) diye hırsızlarıhimaye edemezsiniz. Bunun arkasına sığınamazsınız. Hırsızın bildiği bilgiyi milletin de bilmeye hakkı vardır. Gerekirsegizli celse yaparız. Ama siz bunların hiçbirini yapmayacaksınız. Sayı çoğunluğu ile bunları kapatacaksınız. Çünkü siz daha bu hükümet kurulurken ifade ettim: (Bu ülkenin üzerineörtülmüş bitli yorgansınız). Şimdi bitler ortalığa çıkmaya başladı.


BANKA ÖZELLEŞTİRMELERİ;

FP Genel Başkanı Kutan, banka özelleştirme ihalelerinde, yolsuzluklarda, bankaların içinin boşaltılmasında hep siyasetçi-hırsız bürokrat-fırsatçı işadamı ve işbirlikçi medya dörtlüsünün görüldüğünü söyledi. Kutan, Buradan açıkça söylüyorum: Hükümet ortaklarına sesleniyorum. Bu soygunların siyasi uzantılarını bürokrasideki şeriklerini ortaya çıkartmadığınız sürece sizleri hırsız dostu olarak ilan edeceğiz. (Yolsuzlukların üzerine gidiyoruz) diyerek sınırlı bir soruşturmayla işi kapatamazsınız dedi. Kutan, Türkiye için en önemli ve öncelikli tehdidinyolsuzluklar olduğunu belirterek, diğer tehditlerin bu bataklıkta yeşerdiğini söyledi. Dünya Bankası`nın yolsuzluklarla ilgili bir araştırma yaptığını bildiren Kutan, mevcut hükümetin bu sıralamada Türkiye`yi ilk 10`a soktuğunu öne sürdü. Hükümetin halkın zararınane varsa yaptığını iddia eden Kutan, bunlar milletin hükümeti değil, IMF`nin insafsız mültezimi, soyguncuların ikmal bölüğüdür. Bunlardan Türkiye`de millete de hayır gelmez, gelmiyor da... dedi.


MEMUR YASA TASARISI;

FP Genel Başkanı Kutan,Türkiye`nin her zamankinden daha fazla huzura ve toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Hükümetin bu gerginliği azaltmak yerineToplumu büyük bir gerginliğe sürükleyecek olan memura yargısız infaz yasasını çıkartmaya hazırlandığını öne süren Kutan, böyle bir yasanın Türkiye`ye jurnal, itham ve iftira dönemi getireceğini söyledi. Kutan, şöyle konuştu: Bilinsinki böylesine antidemokratik, çağdışı bir yasanın çıkmaması için FP olarak her türlü engellemeyi, her türlü direnişi yapma kararlılığındayız. Bu gidişle zulmetmeye hali kalmayacak. Hükümet unutmasın ki keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner. Hukuk ve adalet bir gün bu yasayı hazırlayanlara da lazım olur. Tıpkı 12 Mart, 12 Eylül`de olduğu gibi... Mamak Cezaevi`nde, Dil Okulu`nda, Balmumcu Zindanları`ndaolduğu gibi.. Gelin yol varken yanlıştan dönün. İktidar ve muhalefet olarak elbirliği ile bir temizlik programı hazırlayalım. Türkiye`yi bu ayıplardan, gerginliklerden kurtaracak bir alt yapıyı birlikte oluşturalım.


KÖFTE YEME BAŞARI ZANNEDİLİYOR

Kutan, hükümetin dış politikada son derece başarısız olduğunu, sözde Ermeni soykırımı tasarılarının çeşitli avrupa ülkelerinin parlamentosu gündeminde yer aldığını anlattı. Hükümetin, dış seyahati dış politika sandığını ileri süren Kutan, Dışişleri Bakanı`nın Yunanlı meslektaşıylaİtalya`da Cappucino içmesini, Edirne`de köfte yemesini başarı zannediyor diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.088 Değişim: 0,09% Hacim : 46.797 Mio.TL Son veri saati : 13:36
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3732 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9932 Değişim: -0,21%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,78 Değişim: 0,23%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.