3G Zirvesi

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Erıcsson Başkan Yardımcısı Berntson: -Üçüncü Nesil Mobil Teknolojisi Lisansı Verilen Ülkeler Tablosuna Türkiye`Yi De Yerleştirmek İstiyoruz -Aya İlk Ayak Basan Abd`Li Astronot Armstrong: -Günümüzde Güç Artık Elinde Bilgiyi Tutanlarda Ve Bilgi Akışını Kontrol Edenlerde

İSTANBUL (A.A) - 15.11.2000 - Ericsson Başkan Yardımcısı Göran Berntson da, üçüncü nesil mobil teknolojisi lisansı verilen ülkeler arasında Türkiye`yi de görmek istediklerini bildirdi. Göran Berntson, Üçüncü nesil mobil teknolojiler (3G) konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 2003 yılında dünyada mobil telefon kullanıcı sayısının sabit sistem kullanıcılarının önüne geçeceğini kaydetti. Üçüncü nesil mobil teknolojilerinin henüz devreye girmediğini hatırlatan Berntson, şunları söyledi: Üçüncü nesil mobil teknolojileri gelecekte çok önemli olacak. Tam olarak cebimize girdiğinde, birçok şeyi birleştirmemiz mümkün olacak. Üçüncü nesil mobil teknolojilere gidişte çok önemli adımlar atmamız gerekiyor. Avrupa`da 7 ülkeye 3G lisansı verildiğini ve önümüzdeki dönemde başka ülkelere de lisanslar verileceğini belirten Berntson, bu yılın sonuna kadar lisans sayısının 70`i bulacağını bildirdi. Göran Berntson, Türk Bayrağını da buraya çıkarmak istiyoruz. Bu tabloya Türkiye`yi de yerleştirmek istiyoruz dedi. Goldman Sacks Telekom Bölüm Başkanı Sean Faughnan da, bu yıl devreye giren WAP`ın insanları evrensel bir standarda yakınlaştırdığını hatırlattı. Faughnan, ancak WAP`da bir başarısızlık olduğunu, beklentilerine kıyasla istenilen sonucu vermediğini kaydetti.

-ASTRONOT FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEMEDİ-

Aya ilk ayak basan ABD`li astronot Neil Armstrong da, günümüzde gücün artık bilgiyi elinde tutanlarda ve bilgi akışını kontrol edenlerde olduğu görüşünü dile getirdi. 20. yüzyılda hem iyi hem kötü denilebilecek olaylar yaşandığını, savaşlar ve yaşanan depremlere karşın bilimsel gelişmelerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Armstrong, Bu gelişmenin en ilginç boyutu önceden tahmin edilmemiş olması ve müşteri talebine göre gerçekleşmemiş olmasıdır dedi. İnsanın merakı, girişimci ruhu ve sınırsız kararlılığı nedeniyle başarılı bir keşif ve yaratıcılık sürecinin yaşandığını ifade eden Armstrong, uzaya gitmelerinin sıvı yakıtlı roket ve elektronik bilgisayarlar sayesinde gerçekleştiğine işaret etti. Yeni bir girişim konusunda her zaman çeşitli risklerin bulunabileceğini anlatan Armstrong, söz konusu risklerin hükümetleri, şirketleri ve toplumları etkilediğini söyledi. Bu arada, ABD`li astronotun konuşması sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Uygulamanın, Neil Armstrong`un isteği üzerine gerçekleştiği öğrenildi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 0,00% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 0 29.03.2024 Yüksek 0
Açılış: 0
32,3670 Değişim: 0,15%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9425 Değişim: -0,35%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,62 Değişim: 0,22%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.