Mavi Kuş’un talipleri vazgeçti

19.10.2016 - 10:57 | Son Güncelleme :
Mavi Kuş’un talipleri vazgeçti | Teknoloji Haberleri

Twitter’ın başa çıkamadığı troller, Google ve Salesforce’ın ardından Walt Disney’in şirkete teklif vermekten vazgeçmesine yol açtı

Twitter’ın başa çıkamadığı troller, Google ve Salesforce’ın ardından Walt Disney’in şirkete teklif vermekten vazgeçmesine yol açtı. Sosyal medyadaki saldırgan paylaşımların yüzde 88’i Twitter üzerinden paylaşılıyor.

Dünya çapında 320 milyon aktif kullanıcısı bulunan mikroblog sitesi Twitter’ın talipleri birer birer vazgeçiyor. Google ve Salesforce’ın ardından Walt Disney de Twitter için teklif vermeme kararı aldı. Sebep ise troller. Yani sosyal ağda huzursuzluk çıkaran ve başkalarını rahatsız eden kullanıcılar. Kick It Out tarafından 2015 yılında yayınlanan rapora göre sosyal medyadaki saldırgan paylaşımların yüzde 88’i Twitter’da yer aldı. Şirketin o dönemdeki CEO’su Dick Costolo da trollerle mücadelede başarısız olduklarını itiraf etmişti. Sorunu çözmek için Twitter Güven ve Güvenlik Kurulu kurulsa da şirket kullanıcıları korumak için yeterince çaba sarf etmemekle eleştirilmişti.

Haberin Devamı

3.5 MİLYAR DOLARA MAL OLDU

Habertürk gazetesinden Naime Sert`in haberine göre başa çıkmakta zorlandığı troller son durumda Twitter’a 3.5 milyar dolara mal oldu. Şirketin hisseleri Microsoft, Salesforce, Verizon, Walt Disney ve Facebook’un ilgilendiği iddiasıyla 23 Eylül’de yüzde 21’in üzerinde prim yapmıştı. Taliplerin çekilmesiyle piyasa değeri 3.5 milyar dolar eriyerek 12 milyar doların altına indi. Salesforce CEO’su Marc Benioff, kısa süre önce Twitter için ‘işlenmemiş elmas’ demişti. Ancak troller nedeniyle mücevheri parlatmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Walt Disney de Twitter’ın marka imajına zarar vermesinden korktuğu için tekliften vazgeçtiğini açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 602 milyon dolar ciro elde eden Twitter’ın net zararı ise 107 milyon doları bulmuştu.

Haberin Devamı

SATIŞ IÇIN SON BIR HAFTASI KALDI

Twitter, 27 Ekim’de 3. çeyrek mali verilerini açıklayacak. Twitter yöneticilerinin bu veriler açıklanmadan önce şirketi elden çıkarmaya çalıştığı ileri sürüldü. Haziran ayında Microsoft’un LinkedIn’i 26.2 milyar dolara almasının ardından gözler satış listesinde en üst sırada bulunan Twitter’a çevrilmişti. Dünyada en az 3 milyar insan sosyal platformları kullanıyor.

SANAL GERÇEKLİĞE HAZIRLANIYOR

Twitter sanal ve artırılmış gerçeklik çalışmalarını hızlandırıyor. Şirket, AngelHack kurucusu Gregory Gopman’ı bu girişimin başına getirdi. Mikroblog sitesinin birkaç ay içinde 360 derece videoları ve 360 derece çekimleri canlı olarak yayınlaması bekleniyor. Twitter haziran ayında da Apple’ın arayüz tasarımcısı Alessandro Sabatelli’yi AR ve VR yönetmeni olarak atamıştı.

‘MİKROBLOG SATIŞ PLATFORMUNA DÖNDÜ’

Mavi Kuş logolu mikroblog sitesine getirilen eleştirilerden biri de satış platformuna dönüştüğü yönünde. Twitter’da 1 milyon takipçi sayısına ilk ulaşan isimlerden, aktör ve teknoloji yatırımcısı Ashton Kutcher, şirkete neden yatırım yapmadığını bu sözlerle dile getirdi. Kutcher, platformun son dakika haberleri ve ürünlerini satmak isteyenler tarafından işgal edildiğini ileri sürdü. Kutcher’ın Skype, Square ve Foursquare gibi şirketlerde yatırımı var.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.