Microsoft`a Hacker Uyarısı

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

bir hacker, Microsoft`un sunucularına yine girmeyi başardı ve tehditler savurdu.

Geçen hafta gerçekleştirilen saldırının yankıları devam ederken, bir hacker, Microsoft`un sunucularına yine girmeyi başardı ve tehditler savurdu.
Bir hafta önce hacker`ların saldırısına uğradığı ortaya çıkan Microsoft`un sunucularına yeniden bir saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren Hollandalı hacker, yazılım devine gözdağı vererek, isteseydim sisteme zarar verebilirdim dedi. Bir açıklama yapar Microsoft yetkilileri, saldırıyı doğruladı.
Firmanın sunucularına cuma günü girmeyi başardığını belirten `Dimitri`, Microsoft`un Internet Information Server (IIS) yazılımındaki bilinen bir açığı kapatamadığı için Web sunucularının güvenliğini sağlayamadığını söyledi. Çok sayıda sunucuya erişim sağladığını belirten Hollandalı hacker, `Hack the planet` adlı kısa metin dosyasının sistemi upload (yükleme) edebildiğini kaydetti. Sunuculardaki dosyaları değiştirebileceğine dikkat çeken Dimitri, Microsoft müşterilerinin yüklediği yazılımlara Truva atları yerleştirebilirdim dedi.


ŞİFRELERİ ELE GEÇİRDİM

Dimitri, indirdiği bazı dosyalarda, sunucuların şifrelerinin bulunduğunu da belirtti. Kodlanmış vaziyetteki bu dosyaları `L0ft crack` adlı yazılımla çözebileceğini söyleyen hacker, `Ancak bunları çözmedim ve çözmeyeceğim dedi. Microsoft`un sunucularının yapısını `iyice gözden geçirme` fırsatı bulduğunu vurgulayan Dimitri, sunucu domain`inin adının Houston olduğunu ve bütün sunucuların aynı şekilde oluşturulduğunu ifade etti. Microsoft yetkilileri ise, hacker`ın en azından bir sunucuya sızabildiğini doğruladı. Güvenlik çalışanlarının sistemdeki açıkları kapatan yamaları kontrol ettiğini söyleyen Microsoft sözcüsü Adam Sohn, Saldırgan bilinen bir güvenlik açığını kullandı dedi. Saldırıya uğrayan sunucunun, eski olduğu için sadece yönlendirme işi için kullanıldığını belirten Sohn, Dimitri`yi yalanlayarak, sunucuda önemli bir içerik bulunmadığını söyledi. Sözcü, ikinci saldırının ilk saldırıyla da ilgisi bulunmadığını vurguladı.


UNİCODE KULLANILDI;

Dimitri, Microsoft`un sistemlerine girmek için sözde Unicode bug`ını kullandığını söyledi. Microsoft ilk olarak 10 Ağustos`ta bu açığı yamamış ve 17 Ekim`de de kullanıcılarından aynı yamayı kullanmasını istemişti. Microsoft`un TechNet sitesinde bu açık `Web Server Folder Traversal` olarak nitelendiriliyor. Dimitri`ye göre, firmanın kendi yamalarını kullanmaması çok aptalca. Bilgisayar dünyası, bir hafta içinde iki saldırıya maruz kalan Microsoft`un savunma sistemlerinin zayıf kaldığını düşünmeye başlıyor. Bu durum olumsuz bir etki yaratıyor. Uzmanlar, Microsoft`un geleceğini düşünerek sistem güvenliğini bir an önce artırması gerektiğine dikkat çekiyor.


ELEKTRONİK - İŞ SEMİNERİ UMUT VERDİ;

Microsoft`un, bilgisayar teknolojileri profesyonelleri ile yöneticiler ve bilgisayar firmalarına yönelik düzenlediği ``E-İş Günleri`` semineri, dün Ankara`da yapıldı. ``E-İş`` ve ``Büyümekte olan şirketler için Platform 2000`` başlıklı konuların ele alındığı seminerde, Microsoft`un sunduğu yeni teknolojiler ve bu teknolojilerin işletmelere nasıl hız kazandırdıkları anlatıldı. Seminerde, büyümekte olan şirketlerin teknoloji yardımıyla yeni pazarlara nasıl açılacakları konusu ele alındı. Seminerin birinci bölümünde bilgi işlem konusunda stratejik kararlar veren kişilere yönelik ``TechNet``, ikinci bölümünde Microsoft`la işbirliği yapan şirketlerie yönelik ``Direkt Erişim`` konuları ele alındı.


Microsoft Türkiye KOBİ Satış Müdürü Tansu Yeğen, internetin insan yaşamına inanılmaz bir hızla girdiğini söyledi. E-ticareti anlatan Yeğen, bu ticaretin her geçen gün daha da önem kazandığını, Avrupa`da interneti kullananların yüzde 75`inin alışveriş yaptığını belirtti. İnternet ticaretine erken başlayan şirketlerin karlı çıktığını ifade eden Yeğen, interneti kullanan şirketlerin satışlarını yüzde 71 oranında arttırdığını ve yüzde 63 oranında da tasarruf yaptığını kaydetti.
Türkiye`de de internet ticaretine ciddi yatırımlar yapan ve çok iyi satış yapan şirketler olduğunu belirten Yeğen, Türkiye`de sanal çarşılarda mutfak eşyaları, poster, bazı markaları ürünlerin seri sonu ürünleri, kitap, CD, kaset, bilgisayar oyun ürünleri, kilim, yazılım ve donanım gibi ürünlerin satışının yapıldığını ve iyi paralar kazanıldığını söyledi. Microsoft Türkiye Ürün Müdürü Mustafa İçil ise şirketlerin yeni kullanmaya başladığı ``Microsoft Professional 2000``i anlattı. (FİNANSAL FORUM)




Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.615 Değişim: -0,67% Hacim : 68.338 Mio.TL Son veri saati : 15:15
Düşük 9.513 16.04.2024 Yüksek 9.650
Açılış: 9.645
32,5048 Değişim: 0,29%
Düşük 32,3337 16.04.2024 Yüksek 32,5085
Açılış: 32,411
34,6281 Değişim: 0,39%
Düşük 34,3902 16.04.2024 Yüksek 34,6658
Açılış: 34,4942
2.481,31 Değişim: -0,08%
Düşük 2.465,34 16.04.2024 Yüksek 2.494,04
Açılış: 2.483,19
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.