Öksüz: Telekom`da İnanmadığım Metne İmza Atmam

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Telekom`un satışıyla ilgili olarak net ve açık konuştu: Halka arzda ısrarlıyım, inanmadığım hiçbir ifadenin veya metnin altına imza atmam. Öksüz, özelleştirme için belli bir takvim öngörmediğini vurguladı.

Özsüz, gazetecilerle yaptığı sohbette Telekom`un satış yöntemi ve özelleştirilecek hisse oranıyla ilgili olarak görevlendirilen bakanların görüşlerinin istişari noktaya yeni yeni geldiğini belirtti. Telekom özelleştirmesiyle görevlendirilen bakanların bir araya gelerek makul ve doğru bir satış nasıl yapılır sorusuna yanıt arayacaklarını kaydeden Öksüz, bu amaçla kurulan komisyonun henüz çalışmalarını bitirmediğini bildirdi.

Öne sürülen düşünceler üzerinde bazı çevrlerin spekülasyon yaptıklarını anlatan Bakan Öksüz, Fikirler, hipotezler üzerinde spekülatif yorumlar yapmak suretiyle bizlerin aklından bile geçmeyen oturup konuşabileceğimiz konuları, bizlerin dışındakiler karara bağlayıp, işte bunlar bu şekilde farklı şeyler yüzünden birbirleriyle görüşmüyorlar gibi, dargınlıklara meydan verecek bir mesele yoktur. En azından benim böyle bir meselem yok dedi.

Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova`nın, satış için zorunlu olduğunu belirterek, müşteri ağızıyla konuştuğu suçlamalarını kabul etmesini de değerlendiren Öksüz, Ben bunu duymadım. Yüzyüze gelerek hiçbir konuşma yapmadım. Haber ve duyuma dayalı yorum yapmam dedi.

Halka arzda ısrarlıyım

Ulaştırma Bakanı Öksüz, halka arzda ısrarlı olduğunu bir kez daha vurgulayarak, Eğer bunun yanlış ve erken olduğu, netice vermeyecek şekilde bir fikir olduğu ispat edilirse ben bunu savunmam. Yanlışımda ısrar etmem. Ama benim yanlışım ispat edilemez, doğruluğu sabit kalırsa başları da benim fikrime hürmet etsin dedi.

Satışla ilgili olarak öne sürülen alternatiflerin doğruluğuna inanmadığı sürece gündeme getirilecek hiçbir modelin altına imza atmayacağını vurgulayan Bakan Öksüz, şunları kaydetti:

Gelin konuşalım, Faydası olduğuna nasıl hükmediyorsanız, gelin anlatın ki beni bir inandırınki ben ne yapayım o zaman daha doğru bir metinin altına imzamı severek atayım; yoksa atmam.

Stratejik ortak ne demek?

Stratejik ortak ile stratejik konu ve kararların neler olduğuna ilişkin ölçütlerin henüz saptanmadığını vurgulayan Öksüz, bu koularla ilgili hiçbir konuşma da yapılmadığını belirtti.

Telekom`u ucuza kapatmak isteyen tilkilerin bulunduğunu belirten Öksüz, yerli, yabancı birçok kişinin devletin altın yumurtlayan tavuğunu kendi kümeslerine almak istediklerini ifade etti. Öksüz, devletin bazı görevlilerinin de bunlara yardım etmek yerine, uyanık bekçi olmaları gerektiğni kaydetti.

Şu tarih, bu tarih demem

Satış için bir tarih öngörmediğini belirten Öksüz, En kısa zamanda nasıl doğru bir şey yapılıyorsa, o zaman bu iş olur. En doğrusunu, milleti rahatsız etmeyecek, daha sonra ayağımıza dolanmayacak bir yol arıyoruz. Bunu bulacağız. Türkiye`nin yabancı sermaye ve özelleştirmeye ihtiyacı var dedi. (ANKA)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.464 Değişim: -0,64% Hacim : 4.406 Mio.TL Son veri saati : 10:04
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.468
Açılış: 9.431
32,5997 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7699 Değişim: 0,11%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.503,99 Değişim: 0,78%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.