Yurdal Telekomünikasyon Mali Açıdan Özerk

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İSTANBUL (A.A) - 21.11.2000 - Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Fatih Mehmet Yurdal, kurumun mali açıdan özerk olduğunu, ancak idari açıdan bazı görevlerin henüz kuruma verilmediğini söyledi. Telekomünikasyon Arenası Toplantısı`nın
Regülasyon konulu panel bölümünde konuşan Yurdal, dünyadaki 100 ülkede lisans verme yetkisinin regülasyon otoritesinde olduğunu, Türkiye`de ise bu yetkinin Ulaştırma Bakanlığı`na verildiğini kaydetti. Radyo ve televizyon frekans planlamasının hatta tahsisinin de dünyada bağımsız regülasyon otoritelerinin inisiyatifi altında olduğunu söyleyen Yurdal, Telekomünikasyon Kurumu mali açıdan özerk. İdari açıdan bağımsız mıyız? Evet, ancak bazı görevler henüz kuruma verilmedi. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hükümete sunacağız dedi. Türkiye`nin teknolojide üretici olmadığını, teknolojiyi dışarıdan aldığını belirten Yurdal, şunları söyledi: Üretim trenini çoktan kaçırmışız. Teknolojiyi dışarıdan alıyoruz. Bununla ilgili regülasyonları da bu üretimi yapanlardan almak zorundayız. Bugün dünyada 100 ülke kendi bağımsız regülasyon otoritesini oluşturdu. Amerika`yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kurum olarak amacımız, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Avrupa Posta Telekomünikasyon Birliği ile regülasyonları oluşturmak ve bunları Türkiye`de uygulamaktır.


TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKA KONSEYİ;

Oluşturdukları Telekomünikasyon Politika Konseyi`nin ilk toplantısını Ankara`da 15 Ocak`ta yapacağını ifade eden Yurdal, kuruma tavsiyelerde bulunacak konseyin periyodik olarak toplanmaya devam edeceğini söyledi. Fatih Mehmet Yurdal, şöyle devam etti: Konseyin bize verdiği fikirler uygun görülürse, doğrudan regülasyona dahil edilecek. Gelişmiş ülkelerde regülasyon bir prensibe tabi. `Bırakın serbest rekabet ortamında bu sektör oyuncuları rollerini oynasın, siz izleyin, bir problem olursa müdahale edilir` diyor. 4502 sayılı kanunun ruhunda da bu var. Türkiye`deki regülasyonun gidişi de bu şekilde olacak. Netaş Genel Müdürü Sait Gözüm de, yeni nesil operatörlerde yüksek kapasitede, hızlı, esnek veri iletişiminin önem kazanacağını belirterek, önümüzdeki dönemde pek çok operatörün işbirliğine gideceğini söyledi. Gözüm, Aboneye kim hakim olursa, şebekesinde aboneyi kim memnun ederse, savaşı o kazanacak dedi. Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen ve iki gün süren Telekomünikasyon Arenası`nda, regülasyon, yabancı yatırımcıların beklentileri, Türk-Telekom`un özelleştirilmesi, devletin sektördeki rolünün nasıl olması gerektiği ve telekomünikasyon alanındaki vergi oranları tartışıldı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.575 Değişim: 0,53% Hacim : 54.612 Mio.TL Son veri saati : 15:21
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.579
Açılış: 9.431
32,5972 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8684 Değişim: 0,39%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.494,53 Değişim: 0,40%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.