`Borsa çökerse, altında siz kalırsınız`

10.06.2013 - 09:29 | Son Güncelleme :

`Borsa İstanbul çökerse, bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız`

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan_1.jpg">Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Borsa lobisi, spekülatörler, Borsa İstanbul çöktü diyorlar. Borsa İstanbul çökerse, bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız. Siz. Bunu bize IMF borçlarını öderken de yaptılar." "Ben Ankara`da oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu eylemlerinize son veriniz. Ama Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz kusura bakmayın. Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın. Şunu yapmacaksın...kusura bakma bir katkın bir tavsiyen varsa ilet. O zaman hepsini yaparız. Bu iktidar, yüzde 76`nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk`ün de, Kürt`ün de, Laz`ın da...hepsinin hizmetkarıdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Akköprü’de kendisini karşılamaya gelen binlerce partiliye hitap etti. Yaşananların Gezi Parkı’ndaki ağaçlarla ilgisinin olmadığını yineleyen Erdoğan, "Bizi niye huzursuz ettiler, sorun neydi? Sorun 15 tane ağacın sökülmesi miydi? Peki Taksim Gezi Parkı’nda 15 ağaç söküldü de, ona yönelik Ankara’da, İzmir’de bu gösteriler neden oldu? Dert başkaydı.

Dert, sandıkta Ak Parti’yi deviremeyenler bu yollara başvurarak ülkeyi karıştırmak istediler. Fakat bu oyun tutmaz. Onların tuzaklarını biz biliyoruz. Bu tuzakları bozacak irade burada. Gezi Parkı’na gidenlere millet diyorlar. Gitmeyenleri görmüyorlar. Araçları yaktılar. Bir polisimizi şehit ettiler. Bu topluluk, yakmaz, yıkmaz. Bu topluluk inşa eder" dedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

"SABRIN DA BİR SONU VARDIR"

Eylemlerin bir an önce son bulması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan sesleniyorum: Yok Kızılay’da, Sıhhiye’de, Kuğulu Park’ta yok şurada yok burada. Artık bu eylemlere bir son verilmesini özellikle rica ediyorum. Bir derdiniz varsa belediye başkanıma, valime gidersiniz. Temsilci seçersiniz, ben dahil kabul ederim. Bunların hiçbiri değil de başka yollara başvurursanız, aynı şekilde devam edersiniz, kusura bakmayın anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Çünkü sabrın da bir sonu vardır. Çünkü bu ülkeyi dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz. Utanmadan, sıkılmadan ’Arap Baharı’ diyorlar. Şimdi de ’Türk Baharı’ diyorlar. Bunlar ne gafil ya. ’Türk Baharı’ 2002’nin 3 Kasımı’nda oldu. Hem de öyle oldu ki, Dünyada Türkiye umulmayan yerlere ulaştı. Sesiz devrim dediler. Ona sezsiz devrim diyenler ’Türk Baharı’ diyor. Çünkü kıskanıyorlar. Bu oyunların hepsi bozulacak endişe etmeyin."

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından sonra gökyüzünü aydınlatan havai fişekler de dikkatlerden kaçmadı.

"ARTIK BU EYLEMLERİNİZE SON VERİN"

Gezi eylemlerine destek veren sanatçıları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Sanatçılara da söylüyorum siz 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız? Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak. Çünkü bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder. Ben Ankara’da oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu eylemlerinize son veriniz. Ama Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz kusura bakmayın. Şu Valiyi alacaksın, Emniyet müdürünü alacaksın. Şunu yapmayacaksın. Kusura bakma bir katkın bir tavsiyen varsa ilet. O zaman hepsini yaparız. Bu iktidar, yüzde 76’nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk’ün de, Kürt’ün de, Laz’ın da hepsinin hizmetkarıdır. Biz size deseydik ki, Hakkari’ye, Şırnak’a havaalanı yapılacak. 10 yıl önce buna inanır mıydınız? Biz hizmet üretiyoruz. Devam edeceğiz. Onlar varsın işgale devam etsinler. Burada yıkmayan yakmayan inşa eden bir topluluk var" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda, Cumartesi günü Ankara Sincan’da,pazar günü ise İstanbul’da miting yapılacağını söyledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.644 Değişim: 3,14% Hacim : 132.747 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.357 17.05.2024 Yüksek 10.652
Açılış: 10.370
32,2020 Değişim: -0,22%
Düşük 32,0915 17.05.2024 Yüksek 32,3224
Açılış: 32,2745
35,0069 Değişim: -0,22%
Düşük 34,9366 17.05.2024 Yüksek 35,1762
Açılış: 35,085
2.498,74 Değişim: 1,32%
Düşük 2.461,93 17.05.2024 Yüksek 2.511,09
Açılış: 2.466,23
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.