Ekonomistler bu hisseleri önerdi

05.11.2014 - 05:59 | Son Güncelleme :

1 endeks 7 hisse analizi...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Piyasa.jpg">

“Dolar ve faiz, endeksi destekledi"

TEB Yatırım Men. Değ. Genel Müd. Yat. Mer. Direktörü Atilla Esen

“Geçen hafta FED’in parasal gevşemeyi bitirmesi sonrasında, Japonya'dan gelen ek parasal gevşeme kararı olumlu algılandı. Yurtiçinde özellikle banka kâr rakamları pek iç açıcı gelmezken, dolar ve faizdeki gevşeme ile endeks 80.000 seviyesinin üzerine atak yaptı. Bu hafta yurtiçinde ekim ayı enflasyonu, yurtdışında ise Avrupa ile ABD öncü PMI ekim verileri takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararında bir faiz indirimi beklenmezken, mevcut parasal gevşemeye ilişkin açıklamalar önemli. Son dönemde petroldeki düşüş yurtiçinde destekleyici oluyor. Bu sebeple perşembe OPEC petrol arz toplantısı sonuçları izlenecek. Dolar kurundaki genel değer kazanımı eğilimi sebebiyle altın onsundaki gevşeme ve dip arayışı devam ediyor. Burada 1.150 ons seviyesi önemli destek. Endekste ise 80.800-82.000 direnç, 80.000 ve 79.000 destek noktaları.”

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/sasa.jpg">

“Sasa için hedefimiz 2,40 TL"

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk


“Sasa, üçüncü çeyrekte beklentilerimizin üzerinde net kâr açıkladı. Şirketin 18 milyon TL seviyesinde beklediğimiz dönem üçüncü çeyrek net kârı 29,4 milyon TL olarak geldi. Artan kârda, düşen maliyetlerin yanında gerileyen faaliyet giderleri ile yükselen operasyonel kârlılığın etkili olduğunu görüyoruz. Sasa’nın FVAÖK’ü ise yüzde 115’lik artışla 27,6 milyon TL’ye çıkmış durumda. Dokuz aylık dönemi 6l milyon TL net kâr ile tamamlayan şirketin, yılı da 75 milyon TL net kâr ile tamamlayacağını tahmin ediyoaız. Sasa geçen yılı 6,2 milyon TL net kâr ile tamamlamıştı. Buna göre şirketin beklenen F/K oram 5,9’a denk geliyor. Son günlerde yaşanan hızlı yükselişe karşılık hisseyi hala ucuz buluyoruz. Hissede orta vadede hedef fiyatımız, 2,40 TL seviyesinde.”



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ford_650.jpg">

“Ford Otosan'dan güçlü kârlılık"

Global Menkul Değerler Analisti Emir Bölen


“Piyasaya yıl içerisinde sürdüğü modelleri sayesinde ürün karmasında iyileştirme gördüğümüz Ford Otosan, başarılı üçüncü çeyrek sonuçlarına imza attı. Şirketin kârlılık rakamları beklentileri aşarken, Ford Otosan, geçen yılın ikinci çeyreğinden beri en yüksek operasyonel kârlılık oranını açıkladı. Bu tablonun, orta vadede hisse üzerinde olumlu bir hava yaratmasını bekliyoruz ve 12 aylık hedef fiyatımızı 26,45 TL’den 27,75’e yükseltiyoruz. Hissede ‘nötr’ tavsiyemizi ise koruyoruz. Olumlu tabloya rağmen, tamamlanan yatırımlardan kalan yüksek döviz borcu şirket için risk yaratmayı sürdürüyor. Ayrıca yılbaşından beri, şirketin nakit yaratamadığını gözlemliyoruz. Bu tablo, dağıtılacak temettü ile birlikte daha da negatife dönebilir.”



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/akfen_65.jpg">

“Akfen'de kâr artıyor, faaliyet karı yatay"

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen


“Genel bilanço yapısı incelendiğinde Akfen Holding’in yıllık net kârı kısmi oranda son altı çeyrekte artıyor. Ancak holdingin 2012 tarihinden itibaren durağan bir yapıda olan yıllık esas faaliyet kârında bir yukarı eğilim olmaması, hissenin fiyatında uzun süreli yatay hareketlere sebep oluyor. Hissenin en dikkat çeken durumu ise sektörün Fiyat/Net Satış Oranı’nın 0,64 iken, şirketin 13,59 gibi bir orana salflp olması. Bu durum da işletmenin piyasa değerinin iş hacmine göre çok yüksek oranda fiyatlandığını gösteriyor. Hissenin genel trendi aşağı yönlü olmakla birlikte, 4,42 kısa vadeli uygun alım yerleri olabilir. Önemli bir direnç seviyesi olarak ise 4,78 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi durumunda ise 5,10 seviyesi hedeflenerek ‘alım’ pozisyonu açılabilir.”



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/arcelik_650.jpg">

“Arçelik'te tavsiyemizi düşürdük"

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Bora Tezgüler

“Arçelik üçüncü çeyrekte 156 milyon TL net kâr açıkladı. Açıklanan net kâr, bizim (168 milyon TL) beklentimizin biraz altında ama piyasa beklentisi (161 milyon TL) ile paralel gerçekleşti. 2014 yılı için Şirket’te yüzde 10'un bir miktar üzerinde ciro büyümesi (bizim tahminimiz yüzde 12 büyüme) ve yüzde 11 civarı FVAÖK marjı (bizim beklentimiz yüzde 11) tahmin ediyor. Ayrıca, üçüncü çeyrek sonuçlarından sonra şirket 2014 yılı için yurtiçi beyaz eşya hacim tahminini korurken, ihracat beyaz eşya hacim tahminini yüzde 8’den yüzde 6’ya düşürdü. Sonuçlardan sonra hisse için 12 aylık hedef fiyatımızın 14,5 TL olması doğrultusuyla, Arçelik’te önerimizi ‘Endeksin Üzerinde Getiri’den 'Endekse Paralel Getiri'ye revize ediyoruz.”



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Sinpas.jpg">

“Sinpaş GYO satış rakamlarını artırdı"

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü


“İnşaat sektörünün büyüme içerisindeki payında yavaşlama olsa bile büyüme devam ediyor. Sektöre yönelik beklentilerimiz önümüzdeki yıl için de olumlu. Hisse performansında orta vadeli yatay görünümünü sürdüren Sinpaş GYO için 1,20 seviyelerine kadar çıkış beklemekle birlikte 12 aylık periyotta hisse için artış potansiyeli öngörüyoruz. Mayıs ayından bu vana gevşeyen konut kredisi faiz ıranlarıyla beraber Sinpaş GYO, ınceki periyodlara göre ön satış ve teslim rakamlarını artırdı. 2014 dokuz aylık döneminde bin 17 ön satış yapan Sinpaş, 886 adet ünite teslim etti. Geçtiğimiz yıla göre bu rakamlar sırasıyla 737 ve 868 idi. Dokuz aylık net kârını geçtiğimiz yıla göre yüzde 92 artıran ve net kâr marjını yüzde 11 oranında yükselten Sinpaş GYO, yüksek fiyatlardan satış yapabilmeyi sürdürüyor.”



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bagfas_650.jpg">

“Bagfaş'ta sonuçlar beklentilerin altında"

İş Yatırım Araştırma Uzmanı İlyas Safa Urgancı


“Bagfaş için 13,5 TL hedef fiyatla ‘tut’ önerimiz bulunuyor. Hem bizim hem de piyasanın 4 milyon TL beklentisinin altında olarak şirket, üçüncü çeyrekte 1 milyon TL net kâr açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz yıl aynı dönemde, 3 bin TL olarak gerçekleşmişti. Özellikle yurtiçi tarafta gerileyen satış hacimlerinin sonucunda ciro yüzde 15 düşerek, üçüncü çeyrekte 66 milyon TL olarak gerçekleşti. Yurtiçi satış hacimleri bu dönemde 31bin ton olurken, bu rakam geçtiğimiz yıl 86 bin ton olarak gerçekleşmişti. Şirketin FVAÖK’ii, hem bizim 11 milyon TL hem de piyasanın 7 milyon TL beklentimizin altında kalarak 6 milyon TL oldu. Dolayısıyla, hem ciro hem de FVAÖK’te beklentilerin altında kalması net kârın zayıf gerçekleşmesine neden oldu. Hisse kısa vadede olumsuz yönde tepki verebilir.”



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/anadolu_hayat_650.jpg">

“Anadolu Hayat'ı beş tarafı destekledi"

Şeker Yatırım Kıdemli Banka Analisti Övünç Gürsoy


“Anadolu hayat Emeklilik için ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyemizi korurken, hisse başına hedef fiyatımız 5,78 TL seviyesinde. Anadolu Hayat yılın üçüncü çeyreğinde 32 milyon TL solo net kâr açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi 34 milyon TL ve bizim beklentimiz 26 milyon TL’ydi. Üçüncü çeyrek sonuçlarına baktığımızda özellikle bireysel emeklilik tarafının, Anadolu Hayat’ın gelirlerini gözle görülür derecede desteklediği karşımıza çıkıyor. Şirketin açıklamış olduğu üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından gelirlerdeki 2014 sonunda yüzde 5’lik büyüme ve 2015 sonunda yüzde 18’lik olan büyüme beklentilerimizi de koruyoruz. Emeklilik planında katılımcı sayısı artan Anadolu Hayatta bu gelişmeyi de olumlu buluyoruz.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.