Ekonomistlerden 7 hisse önerisi

09.10.2014 - 05:53 | Son Güncelleme :

Uzmanlardan 7 hisse tavsiyesi ve 1 endeks değerlendirmesi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/teb-logo1.jpg">
FITCH beklentileri fiyatlandı


TEB Yatırım Men. Dağ. Genel Müd. Yat. Mer. Direktörü Atilla Esen

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Geçen hafta başında piyasalar dolar kurundaki yükselişten tedirgin olsa da hafta sonuna doğru yoğun gündeme odaklandı. Piyasalar kapandıktan sonra Türkiye değerlemesini yapacak olan Fıtch'den 'olası bir görünümün negatife çekilme durumu' şimdilik fiyatlandı. Ancak nota ilişkin bir olumsuzluk açıklanması durumunda etkisi, satış baskısının artması olur. Eylül enflasyonu beklentilerden iyi geldi ancak elektrik ve doğalgaz zamları sebebiyle sonrası için enflasyon beklentileri yükseltildi. Bu hafta bayram tatili sebebiyle gündem zayıf, yurtiçinde sanayi üretimi, yurtdışında Brezilya seçimi ve ABD FED toplantısı tutanakları takip edilecek. Endekste 76.000 seviyesinin altında kalındıkça satıcılı seyir devam edecektir. 73.000 desteğinin kırılması durumunda 70.000 seviyeleri hedef konumunda.

Kaynak: Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Bimeks.jpg">

Bimeks uzun vadede alınabilir

Burgan Yatırım Analisti Ece Mandacı

Bimeks için uzun vadede alım, kısa vadede ise endeks üzerinde getiri tavsiyemizi koruyoruz. Şirket için hedef fiyatımız 2,5 TL olmakla birlikte bu fiyat, yukarı potansiyele işaret ediyor. Burada nisan ayı itibariyle ikinci çeyrek döneminde bilançosunda Darty ve Electroworld satın almalarıyla birlikte kendisine geçen mağazaların da etkisi büyük. Bu satın almalar ciroda değişiklik yarattı. Şirket için uzun dönem FVAÖK marjı tahminlerimizi yüzde 5,5-5,6 oranında tutmaya devam ediyoruz. Bunda da 2015 sonu için uluslararası çarpanlara göre 4.4x ve 8.7x oranlarını beklememizin de etkisi var. 2014-2017 yılları arasında ise FVAÖK'te yıllık bileşik büyüme oranlarında yüzde 18 oranında yükseliş bekliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/index.jpeg"> 

İndeks, Datagate & Avea ile güçleniyor

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Bora Tezgüler

İndeks Bilgisayar için 12 aylık hedef fiyatımızı 6,50 TL (önceki 6,00 TL) seviyesine yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımız önemli bir yükseliş potansiyeli taşıdığından hisse için 'Endeksin Üzerinde Getiri' notu vermeye devam ediyoruz. Datagate ve Avea arasında yapılan anlaşma, hedef fiyat güncellememizin arkasındaki ana etken. İndeks Bilgisayar'ın bağlı ortaklığı olan Datagate, Avea ile üç bölge için distribütörlük anlaşması imzaladı. Anlaşmanın lndex Grup'un cirosuna yıllık 720 milyon TL katkı sağlaması bekleniyor. İndeks, Datagate'in yüzde 59'una sahip ve Datagate'i tam konsolide ediyor. Artan gelirin İndeksin konsolide FVAÖK marjına hafif olumsuz etkisi olmasını bekliyoruz. 2014 için de 2,4 FVAÖK marjı öngörürken, tahmin dönemi boyunca 2,1 marj tahmin ediyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tat_konserve_logo.jpg">

Tat'ta önerimiz 'alım' yönünde

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Ceren Bakçay

Tat Gıda hissesi için 3,20 TL hedef fiyat ile 'alım' öneriyoruz. Maret markasını elden çıkararak Namet Gıda'ya satışını gerçekleştiren Tat Gıda, et ve et ürünleri faaliyetlerine son verdi. Satıştan sağlanacak kaynak ile mali durumunun güçlendirilmesi için finansal borçlarını kapatan şirket, yaz ortasında süt ürünleri faaliyetinde bulunan Moova Gıda'nın satın alınması ile finansal yapıyı güçlendirme çalışmalarına hız verdi. Peynir kategorisinde büyüme vizyonunu ortaya koydu. 1.85x PD/DD ile işlem gören hissenin tüm bu yapılandırma çalışmaları sonrasında özvarlık kârlılığını artıracağını düşünüyoruz. Yıllıklandırılmış bazda negatif özvarlık kârlılığına sahip olan şirketin, ilk yarı dönemi itibariyle özvarlık kârlılığı.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dogus_oto_650.jpg">

Doğuş Oto, sektör ortalamasının altında

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Seda Yalçınkaya

Almanya'da araç satışlarının geçen yılın yarısına bile ulaşmaması ve Özel Tüketim Vergisi'nin negatif etkisi pazarda daralma yaşatıyor. Bu sebeple, Doğuş Oto F/K ve PD/DD bakımından otomotiv sektör ortalamasının altında kalıyor. Bu bağlamda hisse, 9-8,50 TL seviyeleri arasında sıkışık hareketlerine devam ediyor. Bir süre yatay hareketlerini takip edeceğimiz hisse fiyatlarında, sıkışık seyrin yukarı yönde ivmelenmesiyle uzun vadede hisse başına hedef fiyatımızı 10,70 TL seviyesinde koruyoruz. İlk yarıda 3 milyon 197 bin TL'ye ciro, ikinci çeyrekte ise 85 milyon TL net kâr açıklayan Doğuş Oto'nun yabancı para cinsinden varlıklarının, yükümlülüklerine paralel olması, günümüzde yaşanan dalgalanmalardan korunmaya sebep olacaktır.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Sisecam.jpg"> 

Soda, portföylerde bulunmalı

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk

6,8 F/K oranı ile işlem gören Soda Sanayii'nin uzun vadeli portföylerde tutulmaya devam edilebileceğini düşünüyoruz. Pek çok sektöre girdi üretimi yapan şirketin istikrarlı yapısını beğeniyoruz. Haziran sonu finansallarına göre 252 milyon TL karşılığı (97 milyon dolar, 15 milyon Euro) artı yabancı döviz pozisyonu olan şirketin, son zamanlarda yükselen kurlar nedeniyle de ilgi çekeceğini düşünüyoruz. Bu yılın ilk yarısını 803 milyon TL satış geliri ile tamamlayan Soda Sanayii'nin bu yılı 1,68 milyar TL ciro ile kapatacağını tahmin ediyoruz. Yine ilk yanyı yüzde 76'lık artışla 149 milyon TL net kâr ile tamamlayan şirketin, bu yıl 260 milyon TL net kâr elde etmesini öngörüyoruz. Asmaş'taki 12,6 milyon TL'lik satış kârının da üçüncü çeyreğe yansıyacak olması, kârlılık için olumlu.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/emlak_konut_650.jpg">

Emlak GYO katma değer yaratabilir

ALB Menkul Değerler Arda Coşar

Emlak GYO için 2,85 TL hedef fiyatla yükseliş potansiyeli öngörüyoruz. 2014 yılında faizlerin 2013 yılına göre daha yüksek olmasından dolayı, konut satışlarında görülen düşüşten etkilenen şirketin satış geliri, 2014 ilk yarısında yüzde 29,22 düşerek 754 milyon TL seviyesine gerilerken, esas faaliyet kârı yüzde 27,87 azalarak 388,8 milyon TL'ye düştü. Ancak 195 milyon 241 bin TL mevduat gelirinin katkısı ile Emlak GYO'nun net kârı yüzde 3,5 artarak 557 milyon 926 bin TL oldu. 2014 yılında piyasalarda görülen dalgalanmadan ve faiz artırımlarından olumsuz etkilenen şirket, yeni proje üretmeye ve satış yapmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde projeler tamamlandıkça ve bağımsız bölümlerin satışı devam ettikçe, şirketin uzun vadede katma değer yaratması beklenebilir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/oyak_22.jpg">

Bolu Çimento'da hedefimiz 4,49 TL

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Önerimizin 'tut' yönünde olduğu Bolu Çimento'da, 12 aylık hedef fiyat seviyemiz 4,49 TL. 2014 yılı ikinci çeyreğinde net kâr marjını yüzde 27'ye artıran Bolu Çimento'nun aynı zamanda brüt kar marjı da yüzde 37,83 ile son beş dönemin en yüksek seviyesinde artış gösterdi. Ancak sektöre ilişkin büyüme hızının yavaşlaması ve son gelen elektrik ve doğalgaz zamlarının şirketleri etkileyecek olması, FVAÖK'ü aşağı çekebilir. Ortadoğu başta olmak üzere yaşanan jeopolitik etmenlerin sektörün ihracat rakamlarını yüzde 31 oranında etkilemesinin yanı sıra yılbaşındaki yüksek iç pazar satışlarının ardından sektörün büyüme hızında da daralmalar gözlemleniyor. Günlük periyotta düşen üçgen formasyonu oluşturan fiyatlarda 3,90 TL bölgesi destek konumunda.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3374 Değişim: -0,07%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8108 Değişim: 0,06%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.393,27 Değişim: -0,15%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.