Süzer GYO Halka Açılacak

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Süzer Grubuna bağlı turizm ve inşaat şirketlerinin birleştirilmesiyle oluşturulan Süzer GYO, 2001 yılında halka açılmayı planlıyor.

Alarko Grubu`ndan ayrılarak Süzer Grubu`na transfer olan Nurhan Azizoğlu, Süzer Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı`nı halka açmak için kolları sıvadı. Süzer Grubu`nun Dolmabahçe Turizm ve Zer İnşaat şirketlerini birleştirerek `Süzer Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı`na dönüştürme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Nurhan Azizoğlu, çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini ve yakın bir tarihte izin için SPK`ya başvuracaklarını vurguladı. Birleşme sonrası şirketin üst yönetim kadrosunu oluşturduklarını ve mevcut gayrimenkul yatırımlarından GYO porftöyüne uygun olanlarını ayırdıklarını belirten Azizoğlu, burada yeni bir şirket kurmadık. Mevcut gayrimenkul yatırımı yapan iki şirketi birleştirdik. Şimdi de tek çatı altında oluşturulan bu şirketi gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürme amacıyla önümüzdeki günlerde SPK`ya başvuruda bulunacağız dedi.


HALKA ARZI ERTELENDİ;
Süzer Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı`ı sermayesinin ne kadar olacağı konusunun 2001 yılı ocak ayında belirleneceğini kaydeden Azizoğlu, ancak portföy büyüklüğü açısından, şu anda sektörde faaliyette bulunan GYO şirketlerinden daha büyük olacağına dikkat çekti. Süzer GYO`yu halka arz etmek için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Azizoğlu, Şirketi halka arz etmeyi planlıyorduk. Ancak şu an piyasalarda başgösteren kriz, halka arzı bir süre için de olsa ertelememize neden oldu. Bundan sonra piyasanın durumuna bağlı olarak halka arzı ilerleyen tarihlerde gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR TAMAMLANDI;
Süzer grubunun, Türkiye`de gayrimenkul yatırımları olan ve önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu belirten Azizoğlu, grubun gayrimenkul alanında önemli yatırımlarının tamamlamış olduğunu kaydetti. Azizoğlu, hem bu yatırımlardan sürekli bir gelir elde etmek hem de halka arzdan elde edilecek gelirleri yeni yatırımlara yönlendirmek istediklerini vurguladı. Özellikle 2001 yılının ilk yarısında bu konularda somut ilerlemeler kaydedeceklerini belirten Azizoğlu, Portföyümüz içinde önemli projeler var. Bahçeşehir projesindeki arsaların belirli bir bölümü Süzer grubuna ait. Dolayısıyla burada proje geliştirip satış yaptıkça sürekli bir gelir elde edeceğiz. Aynı zamanda Süzer Plaza da porftöy içinde yer alıyor. Ki bu hem ofis hem de mart ayında açılacak olan oteli de içinde barındırıyor. Ayrıca küçük alışveriş merkezi ve cep sinemaları da bulunuyor. Bunların yanı sıra İstanbul`un birkaç bölgesinde üzerinde konut projesi geliştirilebilecek arsalar mevcut. Söz konusu bu arsalar üzerinde 2001 yılında konut porjelerini geliştirmeyi düşünüyoruz dedi.


YÜKSEK FAİZ PROBLEM OLACAK;
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı`nın Türkiye`de çok yeni bir geçmişe sahip olduğunu belirten Nurhan Azizoğlu, 2001 yılının 2000 yılından çok daha iyi olacağını beklerken, mali krizin yaşanmış olmasını olumsuz bir gelişme niteledi. Azizoğlu,
Şimdi sektör için çok zor bir dönem. Çünkü gayrimenkul sektörü daha bir büyüme trendine girmemişti. Biz 2001 yılının çok iyi olacağını beklerken, bu krizin yaşanmış olması kötü oldu. Özellikle yüksek faiz ortamı bütün dengeleri alt üst etti. Bu konut kredileri için çok büyük bir problem teşkil ediyor dedi. Yaşanan kriz ortamının 1994 yılındaki kriz gibi tüm kesimleri etkilemediğini belirten Azizoğlu, şu an sadece finans sektörünün bundan olumsuz etkilendiğini kaydetti. IMF`nin verdiği desteğin yanı sıra hükümetin de çok hızlı karar alıyor olmasının önemli olduğunu belirten Azizoğlu, bunun iyi bir şans olduğunu kaydetti. Reel sektörün bu krizden henüz çok fazla etkilenmediğini belirten Azizoğlu, faizlerin tekrar düşük seviyelere geri dönmesini ümitle beklediklerini vurguladı. (FİNANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.