Borsa nereye gidiyor?

05.12.2012 - 07:52 | Son Güncelleme :

Tarihi zirvesini yenileyerek 75 bin seviyesinin üzerine çıkan İMKB`de yükselişin nereye kadar süreceğini uzmanlara sorduk

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsaimkb.jpg">Tarihi zirvesini yenileyerek 75 bin seviyesinin üzerine çıkan İMKB`de yükselişin nereye kadar süreceğini uzmanlara sorduk.

Ceren DİLEKÇİ / THE LİRA

Faizlerdeki düşüşün desteklediği İMKB`de yukarı yönlü revizyonların ağırlık kazandığı bu dönemde İMKB ardı ardına açıkladığıo zirve seviyelerle tarihi rekorunu kırmaya devam ediyor.

Son sekiz işlem gününün yedisini artıda tamamlayan İMKB 100 Endeksi 75 bin seviyesinin de üzerine çıktı. Dün kapanışa yakın alımların hızlandığı İMKB tarihi zirvesini yenileyerek 75.522 puandan kapattı. Günlük işlem hacmi ise 3,5 milyar TL’yi geçti.

Uzmanlar, İMKB`de yükselişin nereye kadar süreceği konusunda THELİRA`ya değerlendirmelerde bulundular.

2013 SONUNDA HEDEF 90 BİN

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, İMKB`de yükselişin sürmesini beklediğini kaydederek endeksin 2013 sonunda 90 bin civarında seyretmesini beklediklerini belirtti. Faizlerde aşağı gidiş devam ettiği, Merkez Bankası`nın eğilimi devam ettiği sürece satış beklemediklerini bildiren Cömert, yurtdışında mali uçurum belirsizliğinin de çözülmesiyle yükselişin  Ocak-Şubat aylarında da süreceğini söyledi.

Yükselişin bankalar öncülüğünde olacağını dile getiren Cömert, ikinci kurumdan not artışı geleceği beklentisini fiyatlarına yansıttıklarını belirtti.

MAKSİMUM LOT MİKTARI ARTTI, GERÇEK YATIRIMCI İMKB`YE GELDİ

Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Baki Atılal, F/K ile PD/DD olarak ucuz kalan İMKB`de yükselişin devam edeceğini ve 79 binli seviyelerin test edilebileceğini belirtti.

Büyümenin sanayiye destek vereceğini dile getiren Atılal, sanayiye ciddi giriş olacağını ve bankalar öncüğülünde yükselen endeksi destekleyeceğini söyledi.

İMKB`deki işlem hacminde görülen artışa dikkat çeken Atılal, maksimum lot miktarının arttırılmasıyla 250 bin lot işlem yapılabilmesinin gerçek yatırımcıların piyasaya girmesinde etkin olduğunun altını çizdi.

Atılal, yabancıların alım yapmasına karşılık, yerli yatırımcıların hala alıma geçmediğini kaydederek yerli yatırımcılarda ``Zirve seviyelerden mi gireceğiz?`` korkusunun olduğunu söyledi.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR İMKB`YE GİRMİYOR

Anadolu Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Kamelya İşler, kurum olarak yıl sonu hedeflerinin 75 bin olduğunu kaydederek 78 binli seviyelerin de test edilebileceğini belirtti. Notun yükselmesiyle sanayi şirketlerine ilginin artacağını kaydeden İşler, 2013 yılında yükselişe sanayi hisselerinin de katılacağını dile getirdi.

Uzun zamandır küçük yatırımcıların İMKB`ye girmediğini bildiren İşler, ağırlıklı olarak büyük ve orta ölçekli yatırımcıların İMKB`de işlem yaptığını söyledi.

İKİ KURUM DAHA HEDEF YÜKSELTTİ

İMKB için 12 aylık hedeflerinde yukarı yönlü revizyona giden kurumlara iki tanesi daha eklendi. Ak Yatırım, özsermaye maliyeti tahminlerini TL için yüzde 14,5`tan yüzde 13,5`a, dolar için ise yüzde 10`dan yüzde 9`a indirdi. Kurum bu revizyona bağlı olarak İMKB için 12 aylık hedefini 85.000`e çıkardı. Kurum, özellikle bankalarda yükseliş potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

EFG İstanbul ise 2013 strateji raporunda, İMKB 100 için 2013 hedef fiyatlarını ortalama yüzde 13 yükselterek 12 aylık hedef fiyatını 86.000`e çekti. Pozitif görüşünü koruduğunu bildiren kurum, gelecek altı ay için piyasa için ``Al`` tavsiyesi verdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.