İşinizi büyütmek için 6 ipucu

23.08.2014 - 06:35 | Son Güncelleme :

İşinizin büyümesi için dikkat edilmesi gereken kurallar

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kariyer_2.jpg"> 

İşletmenizi ister kendiniz yönetin isterseniz yönetmesi için birini işe alın, bir tane başlıca amacınız olmalıdır; işletmeyi ayakta tutmak ve işinizi büyütmek.
 

Küçük ölçekli bir işletmeniz olsa bile bu amacı gerçekleştirmek o kadar da kolay değildir. Bu amacı gerçekleştirmek için çok çalışmalı ve işinize gerçekten özen göstermelisiniz.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bir işletme ancak doğru yönetilirse başarılı olur ve büyür. Bu nedenle bir işletmenin doğru bir şekilde nasıl yönetilmesi gerektiğini bilmeniz gerekir.

Kaynak: dinamik kobi

İşte 6 önemli kural



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/araştırma.jpg"> 

1 – İşinizle ilgili her şeyi bilin

İşinizle ilgili olan her türlü bilgiyi öğrenmek için mümkün olan bütün kaynakları araştırın. Online kaynaklar, haberler, piyasa göstergeleri, işletme dergileri vb.

Birinci ağızdan statik ve dinamik bilgi kaynaklarına ulaşım imkanınız olursa işletmenizi rekabetten uzak tutabilecek birçok karar verebilirsiniz. Ekonomik durgunluk gibi tehditlere karşı plan yapabilirsiniz.

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/koşu_3.jpg">

2 – Her zaman hızlı bir şekilde hareket edin

İşinizle ilgili bütün bilgileri bilmeniz yeterli olmaz çünkü bilgi birikimini doğru şekilde kullanmazsanız bir faydasını göremezsiniz. Sonuçta elinizdeki bilgileri hızlı şekilde hareket etmek için kullanmalısınız.

İşletme sahiplerinin başarısız olma nedenlerinden biri ellerindeki alakasız bilgileri başarılı olmak için kullanarak zaman kaybetmeleridir. Örneğin belli piyasa faktörleri durgunluk olacağını gösteriyorsa planlama yapmak yerine konuyla alakasız çözümler bulmaya çalışarak zaman kaybederler. Bu hatayı yapmaktan her zaman kaçının.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/SWOT.jpg">












3 – Tehditleri ve zorlukları her zaman yakından takip edin

Tehditler ve zorluklarla her işletme karşılaşır.

İşletme sahibi veya yöneticisi olarak işletmenizin karşılaşabileceği bütün tehditleri ve aynı zamanda zorlukları bilmeniz gerekir. Bu sayede herhangi bir krizle karşılaşırsanız krizi yönetebilirsiniz.

Hepsinden önemlisi, krizleri etkili şekilde nasıl yöneteceğinizi bilmenizdir. Başarılı işletme yöneticilerinin en önemli kabiliyetleri budur.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/ethik.jpg">

4 – Etik kurallara her zaman uyun

Sağlam stratejilerin çoğu işletmenin hızlı bir şekilde büyümesine ve karın katlanarak artmasına yardımcı olur. Bu stratejilerin bazıları çekici olsalar da hepsi etik olmayabilir.

Atacağınız her adımın aşağıdaki üç koşulu taşıması gerekir:

Toplumsal değerleri desteklemeli

İşletmenizi veya kişiliğinizi tehdit etmemeli ve itibarınızı zedelememeli

Korku veya endişeye hiçbir şekilde mahal vermemeli

Bu koşullara adapte edilmiş stratejiler sayesinde güvenilir olan ve güvenilir olmayan işletmelerin farklı anlaşılır.

<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/risk.jpg">

5 – Risk almaktan korkmayın

İşletme yöneticilerinin birçoğu uygulayacakları yeni stratejiyle büyük potansiyel yakalayacaklarını bilmelerine rağmen korkak davranırlar. Bu tarz korkularınızı tedavi ederek işletmenizin büyümesine katkı sağlayacak böylesine önemli kararları uygulamaya koyabilirsiniz. Aksi halde profesyonel davranmamış olursunuz.

Hiçbir işletme risk veya riskler almadan başarılı olamaz. Sonuçta sizde işletmenizin başarılı olmasını istiyorsanız riskleri göze almak zorundasınız.

Bununla birlikte risk yönetimi stratejileri her işletme yöneticisi tarafından bilinmelidir. Risk almadan önce iyi ya da kötü bütün sonuçları analiz etmeli ve hazırlıklı olmalısınız. Bu sayede işler kötü gitse bile kendinizi garanti altına almış olursunuz.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/analiz_5.jpg">

6 – Çalışmalarınızı analiz edin ve değerlendirin

Şüphesiz ki işletmenizi büyütmeye çalışırken pazarlama stratejileri gibi umut vaat eden stratejiler deniyorsunuz. Buna rağmen her zaman her stratejiyi analiz etmeli ve çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.

Başarıyı yakalamanın en kısa yolu stratejileri güçlendirmektir. Hangi stratejinin işe yaracağını ise, doğru bir değerlendirmeyle bilebilirsiniz.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.