Telefonunuz aşırı ısınıyorsa dikkat

19.12.2014 - 15:52 | Son Güncelleme :

Cep telefonunuz niye ısınıyor?

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/telefon_88.jpg">

Cep telefonları neden fazla ısınır? Kullandığınız kılıf mı, yan sanayi ürünü bataryalar mı yoksa telefonunuzun arka planında sürekli çalışan uygulamalar mı buna neden olur?

Cepkask’ın Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, cep telefonlarının patlaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cep telefonlarının koruma kılıflarıyla, orijinal olmayan pillerle ve telefonlardaki fazla uygulamalar sebebiyle alev aldığı açıklandı.

Telefonunuzun Pili Orijinal Olsun

Orijinal olmayan pillerin ve kulaklıkların da cep telefonu patlamalarına neden olabileceğini vurgulayan Gülgeç, “Bu gibi patlamalarda ve yangınlarda orijinal olmayan piller ön sırayı almaktadır. Ancak sadece yan sanayi piller değil, orijinal olmayan nerede hangi şartlarda ve hangi kalitede malzemeler ile üretildiği belli olmayan yan sanayi  şarj adaptörleri, oto şarj aparatları hatta kulaklıklar bile buna benzer olaylara yol açabiliyor. Voltajı sağlıklı olarak cep telefonuna adapte edemeyen şarj aparatları yangına sebebiyet verebilir” dedi.

##$$IHTIYACKREDIWIDGET##$$

Cep Telefonunuz Haddinden Fazla Isınıyorsa Sebebi Kılıfıdır

Gülgeç,  “Sık sık ‘Cep telefonum haddinden fazla ısınıyor’, ‘Kendi kendine kapandı, ekranım donuyor’ gibi şikâyetleri duyarız. Bu şikâyetlerin önemli bir bölümünün yüksek ısı sebebiyle gerçekleşme ihtimali oldukça yüksektir. Devamlı yüksek ısıya maruz kalan ve sentetik hammadde ile imal edilmiş cep telefonlarının ana kartları bu ısı sebebiyle rahatlıkla  deforme olabilir. Yüksek ısıya maruz kalan ve korunaklı kılıf sebebiyle kendini soğutamayan cep telefonunda zamanla deformasyonlar başlayabilir, ana kart ve pil üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Bu olumsuz etkinin uzun süre sürmesi durumunda cep telefonunun pili  patlayabilir veya yanabilir” açıklamasında bulundu.

İhtiyaç Dışındaki Uygulamalarınızı Kapatın

Cep telefonlarının ses transferinin dışında neredeyse tüm iletişimimizi sağlar durumda olmasına değinen Gülgeç, telefonlardaki uygulamaların da cep telefonunun yükünü haddinden fazla artırdığını bu durumunda cep telefonları üzerinde olumsuz etki yaptığını belirterek, “Bahsettiğim sebepler nedeniyle cep telefonlarına yük bindiren gereksiz uygulamaları ihtiyaç dışındaysa kapatmak cep telefonunun mümkün olduğunca havalandırılmasını sağlamak için çok önemlidir.” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4532 Değişim: -0,10%
Düşük 32,3718 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7394 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.436,09 Değişim: -0,01%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.