Uzmanlardan hisse tavsiyesi

12.11.2014 - 05:55 | Son Güncelleme :

1 endeks 6 hisse tavsiyesi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/piyasa_6677.jpg">

77.000-76.000 seviyeleri destek

TEB Yatırım Men. Değ. Genel Müd. Yat. Mer. Direktörü Atilla Esen

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Geçen hafta yoğun veri gündemi sebebiyle piyasalarda volatil günler yaşandı. Özellikle Avrupa Merkez Bankası'nın parasal gevşeme yanlısı açıklamaları, dolar endeksinin değer kazanımına neden oldu. ABD tarım dışı istihdam verileri ise zayıf gelerek bu süreci biraz törpüledi. Endeks tarafında ekim ayında gerçekleşen yabancı alımlarının kısmen azalması ve doların değer kazanımı 80.000 seviyesinin altına kayılmasına neden oldu. Banka kârlılıklarının zayıf olması, endeks bazlı bir yükseliş yerine hisse bazlı hareketleri ön plana çıkartıyor. Petrol fiyatlarındaki düşük seyir ise kısmen Türkiye'yi desteklemeye devam ediyor. Bu hafta yurtiçinde eylül sanayi üretimi ve cari işlemler dengesi takip edilecek. Ayrıca AvivaSa halka arzına gelecek yabancı talebi de gösterge olacak. Endekste 77.000-76.000 seviyeleri destek, 78.500-80.000 seviyeleri direnç konumunda.

Kaynak: Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bizim.jpg">

Bizim Toptan yüzde 18 iskontolu

Şeker Yatırım Analisti Kıvanç Uysal

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bizim Toptan, üçüncü çeyrek itibariyle 4 milyon TL net kâr açıkladı. Düşüş, şirketin Şok Marketleri'nde bulunan yüzde 10'luk hissesini Yıldız Holding'e satması sonucu oluşan 15,1 milyon TL tutarındaki bir kerelik kazançtan kaynaklanıyor. Bu tutar dikkate alınmadığında, net kârda yıllık bazda yükseliş yükseliş 22,6 oluyor. Bizim Toptan için tut tavsiyemizi, 'sat' şeklinde güncelliyoruz. Kârlılığı ana kategori satışlarına kıyasla düşük olan tütün kategorisi satışları, üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 1,0 azaldı. Yine kârlılığı arttıracak franchise modeli bu çeyrekte devreye girmiş olmasına rağmen brüt kâr marjında gerileme yaşandı. Franchise modelinin şirkete yalnızca net satışlar anlamında katkı sağlamasını ve kâr marjlarının orta vadede şu anda bulunduğu tatminkâr durumunda olmasını bekliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/vestel.jpg">

Vestel'in endekse paralel getirisi var

ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bu yılın dokuz aylık döneminde özellikle TV satışlarında görülen artıştan olumlu etkilenen Vestel'in, ilgili dönemde satışlarının yüzde 70'i, ihracat yoluyla sağlandı. Şirket, dokuz aylık dönemde satış gelirlerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artırarak 5 milyar 490 milyon TL'ye çıkarttı. Geçen yılın dokuz aylık döneminde 84,6 milyon TL net zarar yazan Vestel, bu yılın aynı döneminde ise satışlarında ve kârlılığında görülen artış sebebiyle 84,3 milyon TL net kâr elde etti. Şirketin bu yılki olumlu performansında ihracat kanallarında görülen toparlanma ve yurt içi satışlar etkili oldu. Şirketin ilgili dönemde 806,5 milyon TL net borcu var. Vestel'in bu yıl olumlu bir finansal performans sergilediği görülmekle beraber, şirketin hisse fiyatı da hızla yükseldi. Hisse için endekse paralel getiri beklenebilir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/migros_650_1.jpg">

Migros'u hızlı mağaza büyümesi olumlu etkiledi

İş Yatırım Analisti Başak Dinçkoç

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Migros, yılın üçüncü çeyrek döneminde 36 milyon TL net kâr açıkladı. Açıklanan rakam piyasa beklentisi olan 46 milyon TL'nin altında olmasına rağmen bizim beklentimiz olan 16 milyon TL'nin üzerinde geldi. Bizim tahminlerimizde sapmanın sebebi, satışların beklentimize paralel olmasına rağmen FVAÖK'ün hem bizim hem de piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşmesi. Migros üçüncü çeyrek dönemde hızlı mağaza büyümesi ve gıda enflasyonunun etkisi ile yıllık yüzde 15 satış büyümesi gerçekleştirdi. Daha küçük formattaki Migros Jet mağazaları en hızlı büyümeyi gerçekleştirerek dokuz aylık dönemde 236 mağazaya ulaştı ve toplam mağazalar içindeki payını ilk yarıda yüzde 19'dan yüzde 21'e yükseltti. Şirket organize perakendeciler içinde pazar payını artırmaya devam ederek yüzde 15,5 pazar payına ulaştı. Şirket için 'al' tavsiyemizi koruyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kardemir_4556.jpg">

Kardemir'de hedef fiyatı yükselttik

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Bora Tezgüler

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kardemir D için 12 aylık hedef fiyatımızı 3.00 TL seviyesine yükseltiyoruz. Hisse için 'endeksin üzerinde' derecelendirmemiz mevcut. Yeni hedef fiyatımız yukarı potansiyele işaret ediyor. 2014-2015 yılları için tahmini FVAÖK marjı beklentimizdeki yukarı revizyon hedef, fiyatımızdaki yukarı yönlü değişimin arkasındaki etken. Gümrük vergisindeki son artsın, Çin'in uygulamalarının Türk çelik üreticileri üzerindeki olumsuz etkileri azaltacağına inanıyoruz. Diğer taraftan demir cevheri fiyatlarının düşük kalmasını bekliyoruz. Kardemir'in satış hacimleri ilk yarıda yüzde 15 artış gösterdi. Benzer büyümenin yılın tamamında da yaşanmasını bekliyoruz. Özel sektör ve kamu altyapı faaliyetlerinin devam ermesiyle talebin güçlü kalacağına inanıyoruz. 2016 yılından itibaren yeni yatırımların kârlılığı artırıcı ekti yaratmasını bekliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/isbankasi_11.jpg">

İş Bankası'nda hedef fiyat 6,90 TL

Global Menkul Değerler Araştırma Müdürü Sevgi Onur

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İş Bankası üçüncü çeyrekte solo finansal sonuçlarında 918 milyon TL net kâr açıkladı. Açıklanan net kâr rakamı, bizim 903 milyon TL olan tahminimize paralel geldi. Bankanın dokuz aylık kârı geçen yıla göre yüzde 1 artarak 2 milyar 563 milyon TL olurken, bu kâr rakamı yüzde 13 ortalama özkaynak getirişine denk geliyor. Kuvvetli gelen net faiz gelirleri ve ücret/komisyonlar, 164 milyon TL ticari kâr ve serbest bırakılan 100 milyon TL karşılık, kârı olumlu etkiledi. Bankanın takipteki krediler rasyosu sabit kalırken genel karşılıklar önemli ölçüde arttı. Bankanın bireysel kredilerdeki güçlü büyüme performansı genel karşılıklardaki artışın en önemli sebeplerinden biri oldu. Pozitif açıdan güçlü kredi büyümesini, net faiz marjındaki artışı beğeniyoruz. Hisse için 'al' tavsiyemizi koruyoruz. 6.90 TL olan hedef fiyatımızın artış potansiyeli var.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tofas_6.jpg">

Araç talebinde daralma öngörüyoruz

Yatırım Finansman Analisti Alper Üstünışık

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Hafif araç satışları Ekim ayında 66 bin 573 adet ile yıllık bazda yüzde 15 artış gösterdi. Yılbaşından bu yana satışlar ise yüzde 16 azalarak 540 bin 71 adete geriledi. Araştırma kapsamımızdaki şirketlerden Doğuş Otomotiv, binek ve hafif ticari araç segmentlerindeki güçlü performansı sonrası aylık bazda 2,8puan pazar payı kazanırken; Ford Otosan her iki segmentteki zayıflama ile 1.8 puan pazar payı kaybetti. Tofaş Otomotiv'in pazar payı ise güçlü hafif ticari satış başarısına rağmen geçen aya göre 86 baz puan düşüş yaşadı. Yılbaşından bugüne baktığımızda, 2014 yılının tamamında yurtiçi pazarda araç talebinin yıllık bazda yüzde 13-14 daralmaya işaret edecek şekilde 740 bin civarı gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Ekim ayı verilerini Doğuş Otomotiv için hafif pozitif, Tofaş için nötr, Ford Otosan için ise hafif negatif olarak değerlendiriyoruz.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.083 Değişim: 1,69% Hacim : 108.810 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.942 29.04.2024 Yüksek 10.083
Açılış: 9.992
32,4088 Değişim: -0,09%
Düşük 31,7688 29.04.2024 Yüksek 32,5630
Açılış: 32,4375
34,7928 Değişim: 0,15%
Düşük 34,5177 29.04.2024 Yüksek 34,9922
Açılış: 34,7411
2.434,08 Değişim: -0,19%
Düşük 2.384,03 29.04.2024 Yüksek 2.448,09
Açılış: 2.438,67
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.