3 Yılda 3`e Katlanacak Pazar

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türkiye`de telekomünikasyon altyapısı pazarının 3 yılda 3`e katlanacağını gören Lucent Technologies, potansiyelden yararlanmak için Türkiye`ye yerleşti.


Telekom pazarına, internet, mobil internet ve uygulama servis sağlayacılarına, hızlı geniş band erişimine ihtiyaç duyan işletmelere, kablolu tv operatörlerine, teknoloji üretici ve kullanıcılarına yüksekperformanslı iletişim çozümlerini sunmak amacıyla kurulan Lucent Technologies`in Türkiye Ofisi hizmete girdi. Lucent Technologies Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) Bölge Başkanı Eric Van Amerongen, Türkiye`nin jeopolitik konumu ve güçlü pazar potansiyeli nedeniyle Lucent Technologies için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek `3 yıl içinde telekomünikasyon altyapısı pazarının üç katına çıkacağını öngörüyoruz. Ülkenizdeki varlığımızı güçlendirmek arzusundayız` dedi.


DİNAMİK VE HIZLI DEĞİŞEN YAPI;

Türkiye ofislerinin tanıtımı amacıyla dün Çırağan Sarayı`nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Eric van Amerongen, iletişim sektörünün son derece dinamik ve hızlı değişen bir yapı sergilediğini belirtti. Yalnızca bu yıl içinde dünya genelinde yeni nesil ağlar kurmak amacıyla 225 milyar doları aşan teçhizat yatırımı yapıldığına dikkat çeken Amerongen, aynı büyümenin internet ve mobil iletişim uygulamaları için de geçerli olacağını kaydetti.


DENGELET 2003` DE DEĞİŞECEK;

EMEA bölgesinde 5 bin firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Amerongen, bölgenin teknoloji yatırımı yapan şirketler için büyük fırsatlar sunduğunu ifade ederek, `Türkiye`deki müşterilerimiz bu olanaklardan faydalanabilir, yapılması gereken bu olanakları karlı, daha az riskli ve gerçek bir iş yatırımı haline getirmek` diye konuştu. Dünya genelinde 2003 yılına kadar kablosuz veri iletişimi gelirlerinin kablosuz ses iletişimi gelirlerini aşmasının beklendiğini anlatan Amerongen, dünyadaki mevcut 400 milyonun üzerindeki kablosuz iletişim abonesinin önümüzdeki 10 yıl içinde 1 milyar 200 milyon aboneye ulaşmasının beklendiğini söyledi.


Avrupa`daki GSM operatörlerinin, mobil e - ticaretin 2004 yılında bir numaralı gelir kaynağı olacağını tahmin ettiklerine işaret eden Amerongen, EMEA bölgesinde de mobil uygulamaların, son 5 - 10 yılda yapılan tüm pazar tahminlerinin ötesine geçtiğini anlattı.


PAZARIN YÜZDE 22`SİNE SAHİP;

Şu anda 10 milyonun üzerinde mobil abone bulunan Türkiye`de bu pazarın hızla büyüdüğüne dikkat çeken Amerongen, Lucent`ın 21 milyar dolarlık kablosuz altyapı pazarının yüzde 22`sine sahip olduğunu açıkladı. Amerongen, yüzde 28 paya sahip olan Ericsson`ın arkasından ikinci konumda olduklarını belirtti. İtalya, Mısır ve Yunanistan`da yeni UMTS ve AR - GE merkezleri kuracaklarını da anlatan Amerongen, son bir yılda dünya genelinde 2 milyar doları aşkın kablosuz iletişim ağı sözleşmesi duyurusu yaptıklarını hatırlattı.


NET`TE 1.5 TRİLYON İŞ HACMİ;

EMEA bölgesinde işletmelerarası internet hareketlerinin 2003`e kadar 25 kat artmasının beklendiğini belirten Amerongen, 2003`te 30 milyon kişinin e - ticarette yer almasının beklendiğini söyledi. Analistlerin, Net`in 2003`e kadar e - ticaret alanında 1.5 trilyon dolarlık iş hacmine sahip olacağını öngördüğünü kaydeden Amerongen, yeni nesil internet ağları geliştirmek için de önümüzdeki 3 yıl boyunca yaklaşık 3 trilyon dolar harcanmasının beklendiğine işaret etti. Amerongen, veri servislerinden elde edilen gelirlerin, önümüzdeki 5 yıl boyunca iki katına çıkacağı ve Batı Avrupa`daki telekom pazarının yüzde 35`ine sahip olacağının tahmin edildiğini söyleyerek, `Siber taşıyıcı firmalarının da önümüzdeki 3 yıl boyunca veri merkezleri ve altyapılar için harcaması beklenen 130 milyon doların yarısının, profesyonel servisler alanında olmasını bekleniyor` diye konuştu.


100 MİLYON DOLAR CİRO HEDEFLİYOR;

Lucent Technologies Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga da yaptığı konuşmada, Lucent`in mobil internet ve geniş bant erişim konusunda odaklandığını belirterek, internete erişim hızını 10 ile 100 kat artıracak yeni teknolojiler geliştirdiklerini ifade etti. Günümüzdeki üç devrimden birinin internet olduğunu anlatan Tulga, önümüzdeki birkaç yıl içinde 100 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini belirtti. İstanbul`daki merkez ofis yanında, Ankara`da bir şube kurduklarını kaydeden Tulga, `Telekom Üst Kurulu`na, Botaş`a, Askeriye`ye ve karar verici organ olan devlete daha yakın olduk. Telekom`un internete erişimini hızlandıracak altyapı hizmetlerine talibiz` dedi. Superonline ve İxir gibi büyük şirketler yanında, birçok küçük ölçekli şirketin de Lucent`ın müşterisi olduğunu belirten Şahin Tulga, `Dolayısıyla Banu Alkan`ın başarısı bize, ya da bizim başarımız Banu Alkan`a mal oluyor` şeklinde konuştu.(FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.