Azerbaycan'dan Türkiye'ye yüzde 40 indirim

07.12.2015 - 12:28 | Son Güncelleme :
Azerbaycan'dan Türkiye'ye yüzde 40 indirim | Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş enerji nakliyesi konusunda Azerbaycan'ın Rusya krizinden sonra Türkiye'ye yüzde 40 indirim yaptığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Dünyada doğalgaz ve petrol ihraç eden ülkeler Katar, Azerbaycan, Kuzey Irak ve diğer ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki yıllar içinde Rusya'ya olan enerji bağımlılığımızı minimize edecek şekilde çalışma yürütüyoruz" dedi.

ALİYEV'E TEŞEKKÜR

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

AA'nın haberine göre; Elitaş, Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından bir otelin toplantı salonunda sanayicilerle gerçekleştirilen "Kayseri'nin geleceği" konulu istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Azerbaycan doğalgaz boru hattındaki patlama nedeniyle hayatını kaybeden 31 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Azerbaycan'a da başsağlığı diledi. Azerbaycan'ın dostluğunu, "gardaşlığını" kriz çıktığı andan itibaren gösterdiğini ifade eden Elitaş, Azerbaycan'ın, Rusya'nın Türk tırlarına engel koyunca sınır kapısında bekleyen 300 tırın eskort eşliğinde güvenli geçişlerini sağladığını, bu konuda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e de teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'VİZE PROBLEMLERİ DÜZELECEK'

Bakan Elitaş, Azerbaycan'a yaptıkları ziyarette Türkiye-Azerbaycan transit geçişleriyle ilgili gelişme sağlandığını belirterek, "Türkiye-Azerbaycan nakliye bedellerinin toplamında yüzde 40 indirim yapıldı. O da en yakın zamanda uygulanacak. Vize ile ilgili problemler vardı, onlar da düzelecek. Geçiş ücretlerinin yüzde 40'ı bu haftadan itibaren başlayacak diye tahmin ediyorum. Azerbaycan ile aramızdaki tercihli ticaret anlaşması Sayın Başbakanımızın isteği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla inşallah hızlandırılacak" diye konuştu.

'NASIL BİR ANGAJMAN KURALI OLDUĞUNU İFADE ETMİŞLER'

Haberin Devamı

Bir ülkenin sınırının o ülkenin onuru, namusu her şeyi olduğuna dikkati çeken Elitaş, şöyle devam etti: "Nasıl ki konut dokunulmazlığı diye bir şey varsa o konut dokunulmazlığı içinde, kendi sahanız içindeki sınırlarınız dahilinde bir yer işgal edilir, bir yere tecavüz edilirse her şeyi yapma hakkınız var demektir. Bundan önceki dönemde Rusya'ya ait olduğu sonradan anlaşılan 4 uçak ekimin 1'inden 15'ine kadar bizim sınırlarımızı ihlal etmiştir. 2012 yılındaki angajman kuralları çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı'yla yaptığı telefon görüşmelerinde nasıl bir angajman kuralları uygulayacağımızı, sınır ihlali yapılmaması gerektiğini ifade etmişler. G-20 zirvesinde Sayın Cumhurbaşkanımızla Rusya Devlet Başkanı arasında yapılan görüşmelerde bunlar teyit edilmiştir."


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.