Bakandan kıdem tazminatı açıklaması

28.01.2016 - 11:51 | Son Güncelleme :
Bakandan kıdem tazminatı açıklaması | Ekonomi Haberleri

Ankara’da Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin sohbet toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatı yükü nedeniyle işçi ve işverenin yaşadığı sıkıntılara değindi. Soylu, "Milyonlarca çalışan var. Nasıl bir süreçle karşı karşıya kalacakları belli değil. İşçi var, işyerinden memnun değil. Ayrılmak istiyor, işveren de onu ayırmak istiyor. Ama kıdem tazminatı yükünden dolayı hiçkimse hareket edemiyor. İşçi var yıllarca çalışmış. İşyeri iflas etmiş. Ellerini ovuşturmaya başlamış, 'Ben ne yapacağım' diye. Bu çalışma hayatına bir rahatlık, güvence, ahenk ve uyum getirmiyor. Sonuçları itibariyle de rakamları itibariyle de getirmiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

'KIDEM TAZMİNATI TEHDİTLEŞMESİ OLMASA...'

DHA'nın haberine göre; bireysel kıdem tazminatı hesabının gerekliliğine vurgu yapan Soylu, "Herkesin bireysel kıdem tazminatı hesabı olsa ve hafta sonu ailemizle bilgisayarın başına geçtiğimizde 'Bakın bakalım, bu hesap nereye kadar gelmiş' diye baktığınızda, bu hesap sosyal tarafların her birinin gözetimi altında olsa dünyadaki muadilleri gibi bu yönetilse işçiyle işveren arasında bir kıdem tazminatı tehditleşmesi olmasa ve işçiyle işveren arasının tek taraf olduğu bir çalışma hayatı biçimine doğru daha fazla evrilsek herhalde daha iyi bir süreç olur. İşçi rahatlar. Bu hem kendisi için hem ailesi için çok önemli bir garanti. İşveren için önemli. Asgari ücretlerdeki artışta işverenin en çok zorlandığı alanlardan biri kıdem tazminatı yükü oldu. Maaşların arttığı kadar kıdem tazminatı da aynı oranda artıyor" ifadelerini kullandı.

'30 GÜNDEN GERİYE GİDİLMEYECEK'

Kıdem tazminatı hesaplamasında 30 günden geriye gidilmeyeceğini açıklayan Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorlar ki 'Bizim bugün 30 günümüz var'. Doğru. Biz bundan geriye düşmeyiz. Ama bugün 30 günün de görece olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Kıdem tazminatı neyi veriyor? Son aldığı maaşın üzerinden kaç yıl çalışmışsa. Peki en yüksek son aldığı maaş ne kadar? Bunun bir limiti var mı? Niye onu tartışmıyoruz o zaman? En yüksek ödenecek tavan maaş gerçekliği yansıtıyor mu? Hayır. Demek ki görece olarak kıdem tazminatında eksik var. Örtülü anlaşmalara gerek kalmayacak. Tamamen şeffaf yürüyecek bir süreç ortaya koymaya çalışıyoruz. Ne işveren ani ödemelerle karşılaşacak, sıkıntı çekecek ne de işçi kendi beklentisinin çok altında ve çok zorlanarak bir karşılık alacak"


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,00% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,2630 Değişim: -0,23%
Düşük 32,1618 06.05.2024 Yüksek 32,3442
Açılış: 32,3374
34,7714 Değişim: -0,11%
Düşük 34,1255 06.05.2024 Yüksek 34,8395
Açılış: 34,8108
2.394,80 Değişim: 0,05%
Düşük 2.375,95 06.05.2024 Yüksek 2.396,79
Açılış: 2.393,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.