Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uyarı

04.11.2016 - 14:53 | Son Güncelleme :
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uyarı | Ekonomi Haberleri

Erdoğan, faizlerin yüksekliğine vurgu yaparken, 'Faizden değil yatırımdan para kazanın bunun üzerinde duralım' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Wyndham Grand Otel'de düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel finans krizi başladığında bu krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini ifade etmiştim, birileri bu sözümü o zaman kendilerince hafife almıştı. Sonuçta ülkemiz 2009 yılındaki küçülme dışında, bu kriz dönemini rekor büyüme oranlarıyla atlattı." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Türkiye'nin durumu dünya genelinden özellikle de Avrupa'dan çok daha iyidir. Üstelik ülkemiz diğerlerinden farklı olarak Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkasya, Karadeniz gibi kriz bölgelerinin çok yakınında bulunuyor. Bilhassa komşularımız Suriye ve Irak'taki her gelişme bizi çok yakından ilgilendiriyor" diye konuştu.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

'FİNANS SEKTÖRÜNÜN PARASINI KASALARDA TUTMASI GAFLET'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ben paranın siyasetinde Nurettin kardeşim kadar kabiliyetli değilim. Açık konuşacağım, o da şudur; Bir defa bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin ayağa kalkmasına hep birlikte destek vereceğiz. Çünkü parayı yastığın altında saklamak nasıl bir gafletse, finans sektörünün de parasını kasalarda tutması, hayata, piyasaya sürmemesi o denli gaflettir." dedi.

Anadolu Ajansın haberine göre; Erdoğan, "Finans merkezi olarak İstanbul'un yeni atacağı adımlarla dünya finans merkezleriyle bir yarış içerisinde olacağına inanıyorum, en ufak bir şüphem yok. Bunu örnek haline getirmemiz lazım. Bir diğer adım da İslami finans noktasında. 'Ben faize paramı yatırmam' diyenler için de bir kapı. Nedir bu? Bütün katılım şirketlerinin de bu sektörde yerini alması. Bu da büyük önem arz ediyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakıyorsun ABD'ye faiz oranları daha şurada geçen yıla kadar 0,25'ti. Şimdi 0,50 filan, oralarda dolaşıyor. Geliyorsun Avrupa'ya 0,50, 1, 1,50 buralarda. Japonya eksi, bunları konuşuyor. İsrail hakeza oralarda. Bize bakıyorsun, aman yarabbi, 15, 16, 17 buralarda. Bununla yatırımcı bu piyasaya nasıl girsin? Nasıl bu adımları atsın? Atıyorsa bile zaten reel sektör kazandığını ancak oraya yetiştiriyor. Kendisine bir şey kalmadığı için yeni yatırımlar da yapamıyor. Böyle bir sıkıntının içerisinde bu iş yürümez. Öyleyse bizim bu konuda sermaye piyasaları olarak çok ciddi bir adım atmamız lazım." ifadelerini kullandı.

'VARLIK FONU BANA GÖRE TÜRKİYE'NİN ÇOK GEÇ KALMIŞ BİR PROJESİDİR'

Erdoğan, "Şu anda varlık fonu bana göre Türkiye'nin çok geç kalmış bir projesidir. Şimdi varlık fonu ile beraber ortada oluşacak assetler inanıyorum ki, bizim gücümüzü ulusal ve uluslararası bazda artıracak. Bu konuda da hükümetimize başarılar diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faize dayalı küresel finans sisteminin, sukuk gibi, alt yapı gayrimenkul yatırım ortaklığı gibi insaflı finans araçlarıyla yeni bir yörüngeye oturtulmasına ihtiyaç vardır. Faizden para kazanmak yerine yatırımdan para kazanmak, sadece insaflı değil aynı zamanda sürdürülebilir bir modeldir. Bunun üzerinde duralım. Bu finansman araçlarını ön plana çıkaramayan ülkelerin halen yaşadıkları krizden daha uzun yıllar çıkamayacaklarına inanıyorum."  ifadelerini kulla


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.