Rusya ile ticarette bahar havası

18.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
İstanbul, Türkiye - Rusya arasındaki ekonomik işbirliği sürecine ev sahipliği yapıyor. Kasım ayının üçüncü haftasında İstanbul`da gerçekleşecek olan Türk - Rus İş Konseyi`nin 8. Ortak Toplantısı ve Rusya İhraç Ürünleri Fuarı, Türk - Rus ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.
Rusya Fedarasyonu Başkonsolosluğu`nda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Rusya Federasyonu Ticaret Ataşesi Anatoli Karaev, Türkiye ve Rusya arasında krizden sonra ticaret hacminin düştüğünü söyledi. Gerçekleştirilecek olan İş Konseyi Toplantısı ve Fuar`ın Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler açısından önemli bir atılım sağlayacağını vurgulayan Karaev, Türkiye`ye yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda Türkiye ve Rusya arasında ticaret hacminin artılacağına inandıklarını söyledi.


Toplantıda konuşan Türk - Rus İş Konseyi Bölge Kordinatörü Turan Aydın, 1991`de kurulan Türk - İş Konseyi`nin Türkiye ile Rusya arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 22 Kasım`da İstanbul`da gerçekleşecek olan Konsey toplantısında, ticaret, turizm, yüksek teknolojiler ve inşaat gibi sektörlerde işbirliği olanaklarının değerlendirileceğini belirten Aydın, ayrıca Rusya Uzay Ajansı ve bazı önemli Rus kuruluşlarının toplantı sırasında projeleri hakkında sunuşlar gerçekleştireceğini ifade etti.


10 YIL SONRA İLK FUAT TÜRKİYE`DE

Rusya Federasyonu`nun 10 yıl sonra yurtdışında gerçekleştirdiği ilk ulusal ihraç ürünleri fuarının Türkiye`de gerçekleşeceğini söyleyen Aydın, fuarın Türkiye ve Rusya arasında ekonomik işbirliklerinin gerçekleşitirilmesinde önemli bir adım olduğunu ifade etti. Fuarda, Rusya Federasyon`nun ulusal imalat saniyinin ve teknolojik sektörlerinin tanıtılacağına değinen


AYDIN ŞÖYLE KONUŞTU;

Rusya Fedarasyonu son 10 yılda Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde kaybettiği pazarları tekrar kazanabilmek için Türkiye ile ekonmik alanda işbirliği sürecine girmeyi hedefliyor. Fuara katılacak firmalar özellikle Irak, Suriye ve İran gibi ülkelerde Türk firmaları ile ortak ticari ve ekonomik faaliyetler yapmayı hedefliyorlar.``


KASYANOV GELİYOR;

22 Ekim ile 26 Kasım tarihleri arasında İstanbul ve Ankara`da yoğunlaşacak etkinlikler çerçevesinde, Rusya Federasyonu Başbakanı Mikhail Kasyanov 23 - 25 Ekim tarihleri arasında Türkiye`ye resmi bir ziyaret yapacak. Rusya krizi nedeniyle ivme kaybeden ilişkiler, Rusya Devlet Başkanı Putin yönetiminin Rus ekonomisinde gerçekleştirdiği toparlanma ile daha da gelişecek. 22 Kasım`da İstanbul`da yapılacak toplantıda Türk - Ural İş Komitesi kurulacak. Konsey toplantısı sırasında ticaret, turizm, yüksek teknolojiler ve inşaat gibi sektörlerde işbirliği olanakları değerlendirilecek.


Rusya Uzay Ajansı`nın NASA ile geliştirdiği uzay şehrinin de tanıtılacağı toplantıda, bu projedeki belli fonksiyon ya da belli ünitelerin Türkiye`ye kiralanıp, kiralanmaması, ortak teknoloji geliştirme olanaklarının tanıtımı gibi konular da ele alınacak. Askeri sanayinin sivil sanayiye dönüştürme projeleri çerçevesinde, Türkiye ile işbirliği ve ürünlerin 3. ülkelerde pazarlanması gibi sunumlar da yapılacak. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: -0,05% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5343 Değişim: 0,15%
Düşük 32,4671 26.04.2024 Yüksek 32,5626
Açılış: 32,4865
34,9098 Değişim: -0,18%
Düşük 34,8430 26.04.2024 Yüksek 35,0042
Açılış: 34,9718
2.437,18 Değişim: 0,04%
Düşük 2.432,22 26.04.2024 Yüksek 2.442,08
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.