Ülker: Bize yapılmış bir darbe girişimi var

25.11.2016 - 09:45 | Son Güncelleme :
Ülker: Bize yapılmış bir darbe girişimi var | Ekonomi Haberleri

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, FETÖ’cü Kaynak Holding ile ilişkileri nedeniyle soruşturma açılacağı iddialarının tasarlanmış bir operasyon olduğunu açıkladı.

Ülker Grubu bu iddiaları açıklamayla ret ederken Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de sosyal medyadan “Ortalığı sebepsiz yere telaşa verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz. Çalışmaya devam ediyoruz” mesajı vermişti. Söz konusu iddialarla ilgili önceki gün konuşan Murat Ülker, “Bize yapılan 15 Temmuz’da ülkeye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişiminin bir benzeri. Bize yapılmış bir darbe girişimi” diye konuştu.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Kaynak Holding ile bağlantıları olduğuna dair dedikodu tadındaki haberler ile borsadaki işlemlerin paralel olduğuna ima eden Murat Ülker şunları söyledi: Cuma günü çıkan haberi kimse dikkat çekici bulmamıştı. Sosyal medyada bile bu yönde bir hareketlilik olmamıştı. Bu derece sınırlı bir olay yaşanırken, Pazartesi günü operasyonun ikinci perdesi oynandı. Bizim borsamız saat kaçta açılıyor 10’da. Bu açılış esnasında Londra’da saat kaç henüz 07. New York’ta kaç? Gece yarısı 02. Ancak bakıyorsunuz borsada bizim grubun hisselerinde satış emirleri daha haber çıkmadan verilmiş. Bu da satış emirlerinin çıkacak haberle bağlantılı olduğunu, yani haberin yenileneceğinin bilindiğini gösteriyor. Bu, ABD kaynaklı bir operasyona işaret ediyor. 15 Temmuz gibi bir olay yani. Bize yapılmış bir darbe girişimi var.”

60 MİLYONLUK ALIM

Ülker Grubu’nun FETÖ ile bağlantısı olduğunu önce bir gazete isim vermeden yayınlanmış ardından da bir internet sitesi, bahsi geçen şirketin Ülker Grubu olduğunu yazmıştı. Bu haberler üzerine Bizim Mağazacılık, Ülker Bisküvi ve Gözde Girişim hisselerinde çok yoğun satışlar dikkat çekmişti. Murat Ülker düşen seviyelerin alım zamanı olduğunu belirtip, hisselerine destek çıkıp alacağını duyurmuştu. Murat Ülker hisselere alım yönünde 60 milyon liralık destek verdiğini söyledi ve “Alımlar sonrası fiyat toparlandı. Bizim de 5 milyon liraya yakın bir kazancımız oldu. Adeta bize zorla para kazandırdılar. Bu tür alım satım işlemlerini şirketlerin kendi hisselerinde yapmasını çok doğru bulmuyorum ancak desteğin gerekli olduğunu düşündük. Yatırımcılarımızın zarar etmesini istemedik. Kendimize güvendiğimizi, hisselerimize sahip çıktığımızı göstermemiz önemliydi” dedi. İddia şeklindeki haberlerin yayınlandığı gün Ülker hisseleri 15.50 TL’ye kadar gerilemiş sonraki günlerde 18.50 TL’ye kadar çıkmıştı. Bizim Mağazacılık hisseleri ise 9.5 TL’den 10.85 TL’ye, Gözde Girişim hisseleri ise 1.70 TL’den 2 TL’ye yükselmişti.

Haberin Devamı

‘BU DA GEÇER YA HÛ’ HİKAYESİ

MURAT Ülker, babasının arkadaşının evinde Osmanlıca ‘Bu da geçer ya hû’ yazan bir yazı olduğunu belirterek, “O günlerde de bir kriz vardı. Sohbet sırasında bunun kriz gibi zor günler için değil,  aslında her şey çok yerinde keyfim iyi günlerinde söylenmesi ve hatırlanmasını anlattığını öğrendik. Krizler nasıl olsa geçer gider. Şimdi de aklıma o geliyor” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.337 Değişim: 0,68% Hacim : 127.583 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.145 07.05.2024 Yüksek 10.376
Açılış: 10.283
32,2480 Değişim: 0,03%
Düşük 32,1871 07.05.2024 Yüksek 32,3134
Açılış: 32,2398
34,7125 Değişim: -0,17%
Düşük 34,6737 07.05.2024 Yüksek 34,8344
Açılış: 34,773
2.402,62 Değişim: -0,28%
Düşük 2.394,54 07.05.2024 Yüksek 2.417,52
Açılış: 2.409,28
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.