Zuckerberg 7 milyar dolar gelirin sırrını açıkladı

04.11.2016 - 11:32 | Son Güncelleme :
Zuckerberg 7 milyar dolar gelirin sırrını açıkladı | Ekonomi Haberleri

Önceki gün yılın üçüncü çeyrek mali tablolarını açıklayan Facebook, her alanda büyümesiyle dikkatleri üzerine çekti. 1.7 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaşan şirket 7 milyar dolar gelir, 2.3 milyar dolar kâr elde etti. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şirkete para kazandıran 3 stratejisini ilk kez açıkladı.

Tarih 2 Kasım 2016. Facebook’un ABD’nin Menlo Park’taki merkezinde akşam saatlerinde şirketin üst düzey yönetimi bir araya geldi. Cam duvarlı şeffaf bir toplantı odasında buluşan yöneticilerinden finanstan sorumlu David Wehner, elindeki tabloların yer aldığı kağıdı şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’e verdi. Üçüncü çeyrek mali tablolarına son bir kez daha göz atan Zuckerberg, gülümsedi ve telekonferans programını açtı.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'den Ahmet Can'ın haberine göre; hattın diğer ucundaysa 360 milyar dolarlık dev bir şirketin hisselerine yatırım yapan yatırımcılar vardı. Heyecanlı bir ses tonuyla “Herkese merhaba” diyen Zuckerberg, en iyi çeyrek sonuçlarına imza attıklarını söyledi.

YÜZDE 84 MOBİL

Genç CEO, ardından şu rakamları paylaştı: “Aylık aktif kullanıcı sayımız geçen yıla göre yüzde 16 artarak 1.79 milyara ulaştı. Her gün Facebook’a 1.1 milyar kişi bağlanıyor. Son üç aydaki gelirimiz geçen yıla göre yüzde 59 artarak 7.01 milyar dolara ulaştı. Bu gelirin de yüzde 84’ü mobil cihazlardan sağlanan reklamlardan geliyor. Kârımız ise 2.3 milyar dolara ulaştı.” Peki Facebook’un gelirleri nasıl oluyordu da cirosunu yılda yüzde 10 artırabilen Twitter’a fark atabiliyordu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Zuckerberg, bu sorunun cevabını ve gelecekteki stratejisini üç maddede anlattı:

1-Mükemmel bir deneyim: Zuckerberg, “Bizim için en önemlisi mükemmel bir kullanıcı deneyimi geliştirmek. Bunu yaparken de en iyi deneyimi tüm cihazlara ölçeklendirmek gerekiyor. Şu ana kadar bunu çok iyi başardık. Gelecekte de başarmaya devam edeceğiz” dedi.

2- Mesajlaşma robotları: İkinci aşamada kullanıcılara daha markalarla daha organik olarak iletişim kurmasına imkan vereceklerini belirten Zuckerberg, şunları söyledi: “Sohbet platformu ‘Messenger’ bu işin daha başlangıcında. Şu anda Messenger’da 33 bin sohbet robotu (chatbot) var ve her gün Facebook kullanıcılarıyla iletişime geçiyor. Hatta bu botlar artık satış da yapıyor.Çiçekten uçak biletine kadar ayda 11 bin civarında ürün satışını chatbotlar yapıyor. WhatsApp’ta henüz bunu başaramadık. Ancak WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini güncelleyerek, Facebook ile entegre hale getirdik. Önümüzdeki dönemde WhatsApp’ta da chatbotları kullanmaya başlayacağız.”

Haberin Devamı

3- Markalara fazla müşteri: Stratejinin üçüncü aşaması markaları yakından ilgilendiriyor. Zuckerberg, markaların insanlara ulaşabilmesi için daha fazla araç geliştireceklerini belirterek, “Bunun için video içerikleri öne çıkıyor. Videolar haber akışlarında (news feed) kullanıcıların ilgi alanlarına uygun ve kişiselleştirilmiş olarak gösteriliyor. Ancak video gösterimleri, kullanıcı deneyimiyle direkt olarak bağlantılı. Geliştirdiğimiz algoritmalar ve yapay zeka öğeleriyle insanların gerçekten paylaşmak istediği ve beğeneceği video içeriklerini göstereceğiz” diye konuştu.

WALL STREET NEDEN SEVMEDİ

Zuckerberg’ten sonra yatırımcıların sorularını Facebook CFO’su David Wehner yanıtladı. 2017’deki finansal beklentileri açıklayan Wehner, “Kullanıcıların Facebook’ta kalma süresi, kullanıcı sayısı ve büyüme rakamları konularında iyi bir çeyreği geride bıraktık. Ancak önümüzdeki yılın ortalarında yavaşlama bekliyoruz. Bunun da sebebi, haber akışında gösterimini yapabileceğimiz reklam sayısının kısıtlı kalması. Alınan verimi artırmak için yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Bu açıklamadan sonra ise Facebook hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 8’e yakın değer kaybetti


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.267 Değişim: -0,10% Hacim : 103.322 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.202 06.05.2024 Yüksek 10.326
Açılış: 10.282
32,2793 Değişim: -0,18%
Düşük 32,1618 06.05.2024 Yüksek 32,4250
Açılış: 32,3374
34,8032 Değişim: -0,02%
Düşük 34,1255 06.05.2024 Yüksek 35,0070
Açılış: 34,8108
2.410,28 Değişim: 0,70%
Düşük 2.375,95 06.05.2024 Yüksek 2.419,34
Açılış: 2.393,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.