30 ayda yüzde 75 prim yaptı

02.07.2013 - 08:38 | Son Güncelleme :

Teknik Yapı, Samandıra’da inşa ettiği 432 dairelik Evora Park projesini daire sahiplerine teslim etmeye başladı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ev-konut-anahtar.jpg">Teknik Yapı, Samandıra’da inşa ettiği 432 dairelik Evora Park projesini daire sahiplerine teslim etmeye başladı. 30 ay önce 77 bin 700 liradan başlayan daireler geçen sürede yüzde 50 ile 75 arasında prim yaptı.

Yaklaşık 30 ay önce ‘Akılcı Proje’ olarak satışa sunulan 432 dairelik Evora Park projesinde daire teslimleri başladı. Samandıra’daki Fenerbahçe tesislerinin hemen yanı başında inşa edilen Evora Park projesi, tamamlanana kadar yüzde 50 – 75 arasında prim yaparak daire sahiplerine çifte mutluluk yaşattı.

Hürriyet`ten Yavuz Karaman`ın haberine göre; Evora Park projesindeki 432 dairenin 417’sinin satıldığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Daire sahipleri gibi bizde büyük bir gurur yaşıyoruz. Projeyi zamanında teslim etmenin ve Teknik Yapı dostlarına vaat ettiğimiz prim potansiyelini gerçekleştirme gururunu yaşıyoruz” dedi.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Projenin inşaatını sorunsuz bir şekilde yaparak, zamanında teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Durbakayım, “Projemizdeki daireler konum ve şerefiyesine göre yüzde 50 ile yüzde 75 arasında prim yaptı. Yılsonuna kadar bu oranın yüzde 100’e kadar çıkmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Maaliyeti düşürüyor

Teknik Yapı projelerinde en önemli unsurun müşteri memnuniyeti olduğunun altını çizen Umut Durbakayım, şunları söyledi:
“Projelerimizde önem verdiğimiz en önemli konulardan biri de satış sonrası servistir. Bu kapsamda müşterilerimizin kullanım maliyetlerini de en aza indirme gayretindeyiz. Aidatların en önemli iki ana kalemi personel, bakım ve onarım gideridir. Bu nedenle Evora Park’ın yönetimini Mart 2014’e kadar yapacak olan Aktif Yaşam Site Yönetim firmamız, Teknik Yapı sinerjinden faydalanarak en az maliyetli personel ihtiyacını karşılayacak. Bakım ve onarım giderlerini düşürmek içinse projedeki her ürün markasıyla yaptığımız anlaşma gereği düşük bakım ve onarım anlaşması yapıldı. Aktif Yaşam Geçici Yönetim olarak, Ocak 2014’de gerçekleştirilecek Genel Kurula kadar Evora Park’ın yönetiminde bulunacak.”

450 metrekarelik açık yüzme havuzu

Evora projesinin yaşam tarzıyla örtüşen sosyal tesisleri kapalı ve açık alanlarda yer alıyor. Aydos ormanlarının oksijenli havası altında yapılabilecek spor aktiviteleri için 450 metrekarelik açık yüzme havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, paten alanı, yürüme yolları bulunuyor. Spor sonrası dinlenme ve temiz havanın tadını çıkarmak için ise yaklaşık 1.630 metrekarelik göletin kenarında yer alan kafeterya, Evora sakinlerine hizmet verecek.

İki ayrı bölümde projelendirilen kapalı alan sosyal tesislerin ilk bölümünde fitness, plates, aerobik, cafe, Fin hamamı, sauna, masaj odaları ve soyunma odaları yer alırken diğer bölümde bilardo ve masa tesisi bulunuyor. Her daire için özel depo bölümleri de blokların altında yer alıyor. Projede tamamı 490 araçlık kapalı otopark yer altına inşa edilecek.

2 ay aidat almayacak

Evora Park’ta ikamet oranı belirli bir seviyeye gelene kadar tesisteki bir takım donanımların kullanım masrafları Teknik Yapı tarafından karşılanacak. Bu kapsamda Temmuz ve Ağustos 2013’te site müdürü, muhasebeci, teknik ekip, güvenlik gibi masrafları Teknik Yapı karşılayacak.

Merkez Zekeriyaköy’de inşaat hızla ilerliyor

Ortadoğu Grup tarafından haziran ayında satışına başlanan Merkez Zekeriyaköy’de inşaat çalışmaları devam ediyor. Merkez Zekeriyaköy’de kaba inşaatın yüzde 55’i tamamlanmış durumda. Projenin Zekeriyaköy’ün en merkezi noktasında ve ana arter yolları üzerinde 25 bin 360 metrekare alanda inşa edildiğini belirten Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Gür de, yapımına mart ayında başladıkları projenin inşaatının hızla ilerlediğini söyledi.

Projedeki satışı süren konutların için lansman dönemine özel avantajlar sunduklarını belirten Mehmet Gür, tamamı peşin veya yüzde 25 peşinat, kalanı anlaşmalı olduğumuz bankalardan kredi kullanılarak yapılan ödemelerde sınırlı süre ve sınırlı konut için yüzde 10 özel indirim avantajı sunduklarını söyledi. Gür, “Bunun dışında, isteyenler sadece yüzde 5 ön ödeme yaparak yüzde 20’lik peşinatı ise Aralık 2014’e erteleyip, yüzde 75’lik tutar için anlaşmalı olduğumuz bankalardan kredi kullanabiliyor” açıklamasını yaptı.

106 konutluk butik proje

Merkez Zekeriyaköy’de 106 konut bulunuyor. Projede balkon ve teras yaşamını sevenler için 50 adet çatı dubleksi daire, bahçe hayatını tercih edenler için 50 adet bahçe dubleksi daire ve özel havuzları bulunan 6 adet ikiz villa yer alıyor.

Güral, İstanbul’da şehir oteli için arazi bakıyor

Güral Porselen’i de bünyesinden bulunduran Güral Şirketler Grubu, Antalya’daki beş yıldızlı otellerinin ardından İstanbul’da şehir otelciliğine girmeye karar verdi. Bu kapsamda İstanbul’da arsa arayışına başlayan grup, yerli ve yabancılarla görüşmelerini sürdürüyor.

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Antalya’daki turizm yatırımlarında kapasite kullanım oranlarının düşük olduğunu dile getirerek, Antalya’da arz fazlalığının oluştuğunu ve sektör olarak yatak sayısında önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Turizm sektöründe İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’ne yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Güral, İstanbul’daki turizm potansiyelini dikkate alarak yatırımlarını bu bölgeye çevirebileceklerini vurguladı.

İstanbul’da özellikle Anadolu yakasının turizm için trend haline geldiğinin altını çizen Güral, “Anadolu yakasında şehir otelciliğine girmeyi planlıyoruz. Avrupa yakasında bir arz fazlalığı var. Bu nedenle Anadolu yakasını düşünüyoruz. Vizyonumuza uygun büyük arsalarda yeni otel yatırımları yapacağız. Ama henüz bunun için bir yatırım bütçesi belirlemedik. Arsaya ve projeye göre yatırım miktarı şekillenecek” dedi.

105 milyon TL yatırım

Şirketin bünyesinde bulundurduğu ve Türkiye’de ilk kez ‘Dünyanın en lüks aile oteli’ ödülüne layık görülen Güral Premier Hotel Tekirova, toplamda 105 milyon dolarlık yatırımla hayat geçirildi. Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, 200 bin metrekarede konumlanan otelin 2010’da faaliyete geçtiğini söyledi.
 Harika Güral, “Belek’te bu sezon sonunda başlayacak renovasyon çalışmaları ve yatak kapasitesi artırımı ile toplamda 30 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz. Şu ana kadar alınan rezervasyonların toplamı ile 88 milyon TL’ye ulaşan turizm grubu ciromuzu 2013 yılının sonunda 110 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni sektörlere girdi

Harika Güral, enerji ve maden sektörlerindeki aktif çalışmaların da sürdüğünü belirterek, “Antalya Manavgat ve Malatya’da elektrik üretimi için de yatırımlarımız devam ediyor. Antalya’da HES belgelerimizi tamamladık.  İzmir Urla’da RES yatırımı yapacağız ayrıca Gediz’de de jeotermal kuyu açılışını gerçekleştireceğiz. Belek’te 80 dönümlük arsada yeşil gübre uygulaması yapacağız” dedi.

Riskli bina başvurusunda birinci Hatay

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğine Anadolu ilgisiz kalmadı. Riskli evini yenilemek isteyen Anadolu şehirleri arasında 327 başvuruyla Hatay ilk sırada yer alırken, Hatay’ı Mardin,  Balıkesir, Çanakkale,  Van, Kocaeli ve Malatya takip ediyor.

Türkiye genelinde 6 milyon 500 bin konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında bakanlığa bugüne kadar vatandaşlar kendi istekleriyle 24 bin 38 riskli konut ve dükkân için başvuru yaptı. 1323 konut ve dükkânın yıkımı gerçekleşirken en fazla yıkımın yapıldığı yer İstanbul.

Anadolu’dan talep Bakanlığa gelen riskli bina başvurularında Anadolu illerinin de kayıtsız kalmadığı ortaya çıktı. Riskli binasından kurtulmak isteyen Anadolu’da en fazla talebi 327 ev ve dükkânla Hatay gerçekleştirdi.

77 bin metrekarelik yeni belediye binası

Sancaktepelilere daha kolay ve hızlı hizmet verebilmek adına tüm birimleri tek çatıda toplayan Sancaktepe Belediyesi’nin yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde son teknolojinin uygulanacağı hizmet binası ortalama 77 bin metrekarelik alana kurulacak.

Temel atma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sancaktepeliler katıldı.

Dumankaya evlerinde  sıfır faiz kampanyası

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Dumankaya İnşaat, temmuz sonuna kadar sürecek bir kampanya hayata geçirdi.

Horizon, Ritim İstanbul, Konsept Halkalı, Dumankaya Miks, Flex Kurtköy, Modern Vadi, Modern Collection, Adres Natura ve Adres Su projelerinde geçerli olacak kampanyada, 36 ay sıfır faizle vade farkı ödemeden veya 60 ay 0.25 faizle daire sahibi olmak mümkün.

Kampanya hakkında bilgi veren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Müşteri beklentilerine yönelik geliştirdiğimiz ve çok düşük taksitlerle ev sahibi olmasına imkân tanıyan kampanyamız, ev almayı düşünmeyenlerin bile ev sahibi olmak isteyeceği içerikte hazırlandı” dedi.

‘İstanbul marka şehir olarak planlanmalı’

Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete başkentlik yapmış İstanbul’un yenilenmesi, yeniden dünyanın merkezi ve en önemli markalarından biri olabilmesi adına Kentsel Dönüşüm sürecine hız verilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Metropolist Yapı&Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, 2020 Olimpiyat adaylığı, kentsel dönüşüm ve büyük gayrimenkul yatırımları ile İstanbul’un geleceğinin stratejik bir yaklaşımla tasarlanması gerektiğine işaret etti.

Derbazlar, bir dünya kenti olan İstanbul’un stratejik bir çalışmayla global resimde yeniden konumlandırılmasını gerektiğini ve bir marka şehir haline getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

‘Doların artışı emlak sektörünü etkiler’

Dolarda son günlerdeki büyük artışın, konut projelerine yeni başlayacak firmaların satış fiyatlarına yansıyabileceği bildirildi. ABD Merkez Bankası’nın açıklaması ile gelişmekte olan ülkelerde yaşanan dalgalanma, Türkiye’de de dolarda yüzde 6’ya yakın artışa yol açarken, bu artış gayrimenkul sektöründe tedirginliğe neden oldu.

Ankara’da Paladyum Beytepe’yi üreten Uzaltaş AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, dövizdeki artışın girdilerinde ithal malzeme kullanan lüks konut projelerini olumsuz etkileyeceğini, özellikle de siparişlerini tamamlamayan başlangıç aşamasındaki projelerde maliyetlerin yükselmesine yol açacağını kaydetti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.