5+5 Sikintisi Borsayi 17 Binin Altina Cekti.

30.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalar dun gun boyu Meclis`te devam eden Anayasa degisikligine iliskin gorusmelerin golgesinde kaldi. Borsa, ogleden sonra seansin bitimine dogru Meclis`ten gelen ilk oylama sonuclarina kadar beklemeyi tercih etti. Sabah saatlerinde, Meclis`te oylama oncesi gorusmeler yapilirken, borsa da, Cumhurbaskanligi ile ilgili sorun cikmayacagina iliskin iyimser beklentiler agir basiyordu. Bu yuzden de, endeks seyrini, sabah seansini kucuk capli oynamalarla, 17 bin puan seviyesinin uzerinde surdurdu. Birinci seansi endeks, 112 puanlik veya diger bir ifadeyle, yuzde 0.65`lik kayipla, 17 bin 165`ten tamamladi. Ankara`daki gelismelere endeksli hale gelen ilk seansta islem hacmi de, 138.7 trilyon lira gibi oldukca dusuk sayilabilecek duzeyde gerceklesti. Ikinci seansin ilk yarisinda da borsa durgun seyrini surdurdu. Ancak Meclis`te Cumhurbaskani Suleyman Demirel`e yeniden Cankaya yolunu acacak ``5 arti 5``i de iceren 3`lu anayasa degisiklik paketinin gizli oylamasina gecilmesiyle, olumlu sonuc cikabilecegi beklentisi ile alimlarin geldigi gozlendi. Hatta bu alimlarla endeks, biraz toparlanarak, onceki gunku seviyesinin de biraz uzerine cikti ve 17 bin 425 puana kadar yukseldi. Meclis`te Anaya degisikligine gecilmesine iliskin oylamanin sonuclari, borsanin kapanmasina yaklasik 12 dakika kala aciklandi. Aciklamaya gore, sozkonusu degisikligin gorusulmesine 303 kabul, 202 red oyu cikti. Anayasa degisikligini de iceren paketin gorusulup gorusulmemesinin oylanmasinda aciklanan sonuclar beklentilerden oldukca farkli cikinca borsada bilgisayar ekranlari birden kizardi. Oturumu yoneten Meclis Baskani Yildirim Akbulut, oylama sonucunun ne anlama geldiginin degerlendirilmesi icin oturuma ara verdi. Meclis`in ilk bakista tam yorumlayamadigi bu oylamayi, borsa yatirimcisi milletvekillerinin Cumhurbaskani Demirel`in gorev suresinin uzatilmasina sicak bakmadigi seklinde degerlendirmekte hic gecikmedi. Keza oylama sonucunun aciklanmasindan hemen once binde 3 civarinda artida seyreden IMKB endeksi, gelen yogun satislarla birden eksiye gecti. Kapanisa bes dakika kala IMKB 100 endeksi, 17 bin puanin da altina indi ve 16 bin 790 puana kadar dustu. Son dakika alimlari ile biraz toparlanan endeks gunu, oylama saskinligi icinde 325 puan kayipla, 16 bin 951 puandan tamamladi. Ikinci seansta, panik satislarin da etkisiyle, islem hacmi biraz artarak, 305.8 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.