Ağaoğlu, Babacan'a sert çıktı

10.09.2014 - 09:59 | Son Güncelleme :

Ağaoğlu, “Sayın Bakan Ali Babacan bir beyanat verdi; ‘Artık inşaatı değil sanayiyi destekleyeceğiz’ dedi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/agaoglu_93.jpg">

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın geçtiğimiz günlerde artan dikey yapılaşmanın rantı artırarak, kolay para kazanmanın önünü açtığı ve sanayinin payının azalmasına neden olduğu yönündeki açıklamalarına, işadamı Ali Ağaoğlu, “Nüfusunun yarıdan fazlası tabutlarda yaşıyor. Neyin önünü kesiyorsun? İnşaata verdiğin bir teşvik mi var ki vermeyip sanayiye vereceksin” diyerek sert çıktı.

17 Aralık sürecinin ‘gözaltına alınan’ müteahhitlerinden Ali Ağaoğlu, son dönemde ideolojik tartışma konusu haline getirilen ‘inşaat mı sanayi mi’ tartışmasına damardan girdi. Ağaoğlu, “Sayın Bakan Ali Babacan bir beyanat verdi; ‘Artık inşaatı değil sanayiyi destekleyeceğiz’ dedi. Yani inşaatın önünü kesip ‘sanayiyi teşvik edelim’ diyor. Senin nüfusunun yarısından fazlası canlı canlı tabutlarda yaşıyor. Yılda 1 milyon konut lazım. Neyin önünü kesiyorsun? İnşaat ne yaptıysa kendi başına yaptı. Sen sanayiyi destekleyeceksen kredisini, enerjisini, işgücünü ucuzlat, vergisini azalt. Biz de sanayinin arkasındayız” dedi.

BABACAN'I BEĞENİYORUM

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ali Babacan’ı ekonomi yönetiminde çok başarılı bulduğunu da vurgulayan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Ali Babacan gibi takdir ettiğim iyi bir ekonomi bakanımızın bu açıklaması çok talihsiz. Ak Parti, 12 yılda başarılı olduysa ki ekonomiyi 3-4 misli büyüttü ve bana göre de başarılıdır, bunda inşaatın büyük payı var. Bu lafı söylemek için 100 liran vardır da onu sanayiye vermemiş inşaata vermiş olursun. Öyle bir şey yok. TOKİ’ye bile Hazine’den bir kuruş verilmedi. Sanayicilik çok meşakkatli iştir. Sanayicinin desteklenmesini en çok isteyenlerden biri de benim” dedi.

EPDK’YA DAVA AÇTIM

##$HABER_954418$##

Sanayicinin her şeyden önce ucuz elektriğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ağaoğlu şöyle devam etti: “Bana göre EPDK’nın açılımı Enerji Piyasasını Dinamitleme Kuruludur. 2009’da Seferihisar’da bir lisans aldım. 2 senede askeriyeden MİT’ten izin çıktı. İmar için de 2 senedir bekliyoruz. EPDK bu şekildeki lisansları iptal kararı aldı. 3 yıl da ihaleye girme yasağı koydu. Neymiş, çok zaman geçmiş yatırım yapılmamış. Zamanı devlet kurumları kaybettirdi. EPDK’nın 9 kişilik yönetim kurulu üyesini ceza, iptal, görevi kötüye kullanma ve suistimal iddiasıyla mahkemeye verdim.”

CHP’DEN YALANLAMA

Ağaoğlu, 17 Aralık sürecinde, Bakırköy arsasının imarını değiştirmek için  TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları da yalanladı ve “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha sonra kendisinden özür dilediğini” söyledi. Bunun üzerine CHP’den jet yalanlama geldi. CHP’nin açıklamasında “Ali Ağaoğlu’nun bu sözleri tamamen hayal ürünü. Öyle anlaşılıyor ki, biri veya birileri, ‘CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arayarak özür diledi’ diye Ağaoğlu’nu işletmiş. Kılıçdaroğlu, hakkında yolsuzluk iddiası bulunanlardan özür dilemez. Tam tersi, hakkında yolsuzluk iddiası bulunan, kul hakkı yiyene ‘yargıya git, aklan da gel’ der. Ağaoğlu ve benzerleri gerçekdışı özür dilediler aldatmacasına sarılacağına, bağımsız yargı önünde hesap verme yolunu seçsinler.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.