Akçansa Ladik Çimento`yu istiyor

13.03.2006 - 11:30 | Son Güncelleme :

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, Ladik Çimento`nun ihale sürecinde haklı olduklarını savunarak, “Haklı olduğumuz bu konuda sonuna kadar gideceğiz. Tabii ki ana hedefimiz fabrikayı almaktır” dedi. Göçmen, yaptığı açıklamada, çimento işinde büyümek istediklerini, Ladik Çimento`nun Akçansa yerine ikinci en yüksek teklifi sunan Türkerler A.Ş.`ye devredilmesinin kendileri için olumsuz bir adım olduğunu, ancak Danıştay 13. Dairesi`nin devre onay veren Rekabet Kurulu kararının yürütmesini durdurması kararıyla büyüme stratejilerinin önünün açıldığını kaydetti. Danıştay 13. Dairesi`nin süreçte ilk defa esastan karar verdiğini vurgulayan Göçmen, bu kararın, kendi savlarının doğruluğu ve gelecekleri açısından önemli bir işaret olduğunu ifade etti. Mehmet Göçmen, burada şirket devri veya birleşmesinin söz konusu olmadığını ve bir varlık satışı yapıldığını hatırlatarak, ”Dolayısıyla varlıklar ne şekilde satılıyorsa, hukuk bunu emrediyorsa, o şekilde de geri alınması lazım. Bu konuda umutluyuz. Fabrika orada bulunduğu sürece, biz geri dönüşün mümkün olabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Akçansa Genel Müdürü Göçmen, yasaların kendilerine tanıdığı her hakkı kullanacaklarına dikkati çekerek, “Haklı olduğumuz bu konuda sonuna kadar gideceğiz. Tabii ki ana hedefimiz fabrikayı almaktır” dedi. “İKİNCİ KARAR, TMSF`Yİ BAĞLAR SONUÇ DOĞURACAK” Her geçen günün aleyhlerine işlediğini ifade eden Göçmen, ”Fabrikayı alsaydık karımız olacaktı. Bundan mahrumuz. En önemli kaybımız bu. Bu nedenle muhakkak ki bir gelir kaybımız var. Tüm bunların dışında moral kaybımız var. Ayrıca Borsa`ya açık bir şirket olduğumuz için tüm bunlardan ufak ortaklarımız da etkileniyor” şeklinde konuştu. Mehmet Göçmen, hukuki süreçte hiçbir kurum ya da kişiyi hedef almadıklarına işaret ederek, sürecin, taraflar çok fazla yara almadan ve zararlar daha üst boyutlara çıkmadan kısa sürede hukukun gösterdiği yönde sonuçlanmasını ümit ettiklerini söyledi. Ladik Çimento`nun ikinci en yüksek teklifi veren Türkerler A.Ş.`ye devrinden Mart ayı başında haberdar olduklarını, TMSF`nin yaptığı bu işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptaliyle ilgili geçen hafta dava açtıklarını hatırlatan Göçmen, “Bu nedenle Danıştay`ın burada vereceği ikinci karar, TMSF`yi bağlar sonuç doğuracak” dedi. Göçmen, hukuki süreçte taraf olan ya da etkilenebilecek tüm tarafların, kararlarını alırken tedbirli davranmaları ve hukuki sürecin sonunda telafisi mümkün olmayan daha büyük zorlukları da öngörmeleri gerektiğini ifade ederek, “Yani hiç yokmuş gibi davranmaya devam etmemelerini ümit ediyoruz” diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.