Alibaba'nın kurucusundan zengin olmanın yoları

27.09.2014 - 06:17 | Son Güncelleme :

Ülkenin en zengini, başarılı ve zengin olmanın yollarını anlatıyor




Alibaba Group’un kurucusu ve eski CEO’u Jack Ma varlığın sırrını anlatıyor. Jack Ma ilk Çin Ceo olarak Forbes Magazin'de en zengin Ceo'lar listesinde yer alıyor.


Kaynak: http://vulcanpost.com/5407/billionaire-jack-ma-teaches-you-how-to-be-successful-in-life-and-business/





1.) Daima kendinizi dinleyin. Sizin hırsınız ve kararlılığınız, potansiyelinizden daha önemli.

2001 senesinde bir yanlış yaptım. Kariyer yaparken tanıştığım yetenekli iş arkadaşlarımı iyi pozisyonlara gelmeleri için motive etmişimdir. Fakat seneler sonra motive etmeye uğraştıklarım gitti ve yeteneklerinden şüphe duyduklarım insanlar mevki sahibi oldular.





2.) Herkesin düşüncesini birleştiremezsiniz ama herkesi ortak bir hedefe odaklandırabilirsiniz.

İş arkadaşlarınızın ve meslektaşlarınızın sizin için değil, belirlenmiş ortak bir hedef için çalışmaları lazım. Kısacası, şirkette çalışanların birkaç insanlara değil, ortak bir hedefe bağlı çalışmaları daha kolay ve mantıklı.





3.) Bir liderin özelliği nedir? Lider ve çalışanın arasında ki fark nedir?

Bir lider kendi teknik bilgilerini, çalışanları ile kıyaslamaması lazım.  Önemli olan, çalışanlarınızın,  sizden daha fazla teknik bilgilere sahip olmasıdır. Öyle değilse, o zaman yanlış insanları görevlendirmiş olursunuz.

Peki liderlerin özellikleri neler?

Lider olanların emin, güvenilir ve zor anlarda dayanıklı olmaları en belirgin özellikleridir. Yanlışlıkları kabul edip telafi edebilme özelliğine sahipler. Zor koşullar altında bile morallerini bozmazlar, hedefe odaklanırlar.





4.) Genç kuşağın düşünmesi gerektiği 4 soru

- Yanlışlık nedir: Pes etmek en büyük yanlıştır.

- Direniş nedir: Zor anlar yaşadığını ve hayal kırıklığına uğradığınız dönemlerde direnişin ne anlama geldiğini öğrenmiş olursunuz.

- Temel göreviniz nedir: Herkesten çok çalışkan ve hırslı olmanız lazım.

 



5.) Hayatı yaşamak için geldik dünyaya

Biz çalışmak için değil, hayattan keyif almak için geldik dünyaya. Biz çalışmak için değil, başkalarını faydalandırabilmek için burdayız. Zamanınızı sadece çalışarak geçiriyorsanız, pişman olacağınız kesindir.

Kariyerinizde ne kadar çok başarılı olursanız olun, asla hayatı yaşamanız gerektiğini unutmayınız.




6.) Rekabet ile bilmeniz gerekenler

- Birbiriyle agresif şekilde yarışanlar aptaldır

- Herkesi düşmanınız olarak görecek olursanız, etrafınızdakilerin çoğunu kendinize düşman edersiniz





7.) Patronlara öneriler

- Başkaların göremediği fırsatları değerlendirmelisiniz. Bunlar gerçek fırsatlardır.

- Çalışanlarınızın daima severek ve gülerek çalışmalarına önem veriniz

- İlk sırada müşterileriniz, ikinci sırada çalışanlarınız ve üçüncü sırada hisse senetlerin sahipleri olmaları lazım

- Şirketiniz ile bir İlk yaratını. İlk değişimi siz yapınız





8.) Fırsatlar ilgili bilmeniz gerekenler

Eğer bir öneri için yüzde 90 ‘Evet’ derse, o öneriyi çöpe atarım. Bunun nedeni çok açık: Eğer ki beğenenlerin sayısı yüksek olursa, o zaman bunun için çalışmak isteyenlerin sayısı ’da yüksek olur. Kısacası, bundan böyle bu ‘fırsat’ bize uygun değildir anlamına geliyordur.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.